A kutyám állandóan hágja a lábam?
#1 köszönöm, és hogyan tudnám leszoktatni? Vagy hogyan legyek én a falkavezér?
#2 rémesen sötét vagy 🤦🏻♀️
Egyébként ivartalanított nőstény.
Azért is vagyok meglőve, mert tegnapi direkt figyeltem egy kérdést, és ott azt írták, hogy nincs falkavezér meg dominancia meg ilyenek.
https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__11726560-him..
Sehogy nem leszek falkavezér, hisz sem az ember nem él falkában, sem a kutya. Kezdj el a kutyáról tanulni, kérdező, ha ilyen szintig vannak gondjaid, kérdéseid.
Van köze a dominanciához (bár nem minden esetben, így kereken kijelenteni ezt, hogy a lábhágás mindig ledominálás, nagy tudatlanságra és tapasztalatlanságra utal).
Nem látjuk a szituációt, sem a kutyát, de valószínűleg provokálja, próbálkozás. Tiltsd le, állítsd le. Ha ezek nem mennek, erősen ajánlom egy kutyaiskola felkeresését.
Végre nem én linkeltem :D A cikk helyesen: [link]
Ha már ott vagy, akkor a dominancia címszót is nézd át.
Szóval a rövid megoldás: "Buksi, [tiltószó]" + földre jutizás (le rólad).
Az igazán tuti az lenne, ha leásnál az okáig és azt tudnád kezelni. A kutyámat pl. hágták már barátkozásból: szocializálatlan kutyus, sosem tanították meg neki mit lehet csinálni a többi kutyussal, de nagyon szeretett volna kapcsolódni. Engem hágtak már frusztrációból: gazdi hetek óta kiborulva, mint a bili, én voltam az első épeszű ember, akit a kutya látott. Se előtte, se utána nem csinált ilyet.
Lehet persze domináns viselkedés is, de kontextusában kellene értelmezni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!