Him bullmasztiff vagy nosteny? Ha kolyokkoratol velem van, az noveli a dominanciamat?
Nem kezdo kutyas vagyok, egyszerre ket kutyam volt (elnek, csak mentek apukammal kertesbe), egyik orokmozgo a menhelyrol, masik kezdetben letargikus egy allatvedo ismerostol, akinel egy hetig volt ideiglenesen.
Imadom a sracokat, de a dominancia... borzalmasan ment. Betartottam mindent, tudjak az ult es a feksziket, marad docogosen, jateknal semennyire... Nem tudtam falkavezer lenni, apam az (megjegyzem, engem is ledominalt, ilyen a szemelyisege).
A ket kutyat jol sikerult vegul is nevelnem, az orokmozgo lenyugodott, a letargikus boldog, elettel teli lett. A falkavezerseg nelkul azonban meggyult a bajom a setakkal.Egyik kuty sem kolyokkent kerult ide. Mindketto him.
Egyreszt soha tobbe nem lesz egyszerre ket kutyam. Masreszt eszembe jutott, hogyha kolyokkoratol nevelem, csak en, apam nem po*azik bele semmibe es nem dominal le, mert ritka altala vitt setaknal o megmondja a tutit, akkor en lehetek dominans szemely a kutya szemeben?
Bullmasztiffra gondoltam, rengeteg jot olvastam a fajtarol, csak pozitiv velemenyeket a "bullmacirol".
Szamit, hogy him vagy nosteny? Altalanosan olvastam es hallottam, hogy a nostenyekkel egyszerubb valamelyest. De azt nem tudom, ugyanez vonatkozik akkor is, ha egeszen kicsi koratol en nevelem a him kutyat.
Azt lehet akkor nem te írtad, hanem egy másik okos. Meg azt hogy nem falka állat..
De ha te még nem találkoztál dominanciával akkor persze, ez neked kuka. De a kérdező is tapasztalta már, ebből van a problémája, nem tudom hogy mit keresel itt, ha szerinted ilyen nem létezik. Inkább gyere és beszéld meg a kutyáimmal hogy ilyen nincs, mert ők erről lemaradtak.
Utolsó, nem csak egy ember próbál érvelni a jelenlegi kutatási eredmények mellett, amik egyértelműen megdöntötték a falkavezér elméletet kutyánál és farkasnál egyaránt. Nem csak egy ember próbál észt belegyömöszölni abba a végtelenül ostoba buksidba.
De nyilván mindenki más a hülye, csak te vagy helikopter. Ilyen emberrel egyszerűen kár vitázni, aki teljesen alkalmatlan bármilyen tudás befogadására és aki csakazértis ragaszkodik a saját kis kitalált igazsághoz.
#22 ügyes vagy, előbb hülyéztél le, így nyilván neked van igazad. Fordítva is elmondható ez rólad. A különbség az, hogy én a valóságot nézem és tapasztalom, és nem egy ember rajtam kívül.
De valóban dokumentált kutatást továbbra se tudtál felmutatni (mert ugye a könyv nem számít kutatásnak). Kicsit merülj el jobban a témában, de ne az interneten keresztül, hanem mondom, lépj ki, beszélj kutya kiképzőkkel, vagy bárkivel aki ténylegesen velük foglalkozik. Nem kitalált, tapasztalat. Olyan dolog, amivel sokak találkoznak.
Én nem mondom hogy mindenki hülye csak én nem, ne forgasd már ki a beszélgetést..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!