Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Him bullmasztiff vagy nosteny?...

Him bullmasztiff vagy nosteny? Ha kolyokkoratol velem van, az noveli a dominanciamat?

Figyelt kérdés

Nem kezdo kutyas vagyok, egyszerre ket kutyam volt (elnek, csak mentek apukammal kertesbe), egyik orokmozgo a menhelyrol, masik kezdetben letargikus egy allatvedo ismerostol, akinel egy hetig volt ideiglenesen.

Imadom a sracokat, de a dominancia... borzalmasan ment. Betartottam mindent, tudjak az ult es a feksziket, marad docogosen, jateknal semennyire... Nem tudtam falkavezer lenni, apam az (megjegyzem, engem is ledominalt, ilyen a szemelyisege).

A ket kutyat jol sikerult vegul is nevelnem, az orokmozgo lenyugodott, a letargikus boldog, elettel teli lett. A falkavezerseg nelkul azonban meggyult a bajom a setakkal.Egyik kuty sem kolyokkent kerult ide. Mindketto him.

Egyreszt soha tobbe nem lesz egyszerre ket kutyam. Masreszt eszembe jutott, hogyha kolyokkoratol nevelem, csak en, apam nem po*azik bele semmibe es nem dominal le, mert ritka altala vitt setaknal o megmondja a tutit, akkor en lehetek dominans szemely a kutya szemeben?

Bullmasztiffra gondoltam, rengeteg jot olvastam a fajtarol, csak pozitiv velemenyeket a "bullmacirol".

Szamit, hogy him vagy nosteny? Altalanosan olvastam es hallottam, hogy a nostenyekkel egyszerubb valamelyest. De azt nem tudom, ugyanez vonatkozik akkor is, ha egeszen kicsi koratol en nevelem a him kutyat.

2022. máj. 3. 23:12
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
75%

Nem kell mindennek felülni se..

Brit tudósok is megannyi mindent bizonygattak már. A farkas is falkában él és vadászik, erre is mennyi bizonyíték van. Még videók is, azta. Éjjeli kamera felvételek vadon élő farkasokról.

A kutya és a farkas meg elég közel áll egymáshoz. Persze nem a csivava, ne abból induljunk ki.

De ha csak megfigyeled az elvadult kutyákat, azok is bandában járnak, élnek és vadásznak. Tudom én milyen kecsegtető forrásokat tudnak írni az újságírók, de azt se felejtsük el, hogy milyen szinten is vannak. Inkább nézd meg a valóságot, hogy hogy is élnek. Az elvadult kutyákra senki nem kényszeríti hogy össze álljanak. A kutyák nagy része azért szenved szeparációs szorongástól mert igénylik a társaságot. Akár emberit, akár állatit. És nem, nem gondolkodnak úgy mint az ember, hogy "te nem az én fajtám vagy". Aki falkatag, az falkatag. Lehet az macska, kutya, kecske, ember, ló. A pásztor kutyák szerinted miért védik a nyájat? Ha nem tekintené a falkájának akkor inkább megenne párat. De az életet is képes adni, amikor szembe száll a farkas falkával hogy megvédje a birkát.

Vagy már mindenki begyöpösödött és tudatlan aki tudja, hogy falkában támadnak? Érdekes..

2022. máj. 4. 15:43
 12/23 anonim ***** válasza:
24%

Na jó, ez az eddigi legdurvább, legostobább érv, hogy a pásztor kutya egy falkat alkot a birkával! A birkával, ami aztán végképp nem falkában él! Hogy fajtársának tekinti. Mindjárt utódaik is lesznek már... Mert ugye a falkaosztonon kívül másról még nem is hallottál, igaz?

Na jó, utolsó, ha kutyát csak fotóról láttál még, inkább ne írj semmit! Van elég ostoba ember így is, nem kellesz közéjük.

2022. máj. 4. 17:39
 13/23 anonim ***** válasza:
35%
#12 az, hogy falkatag még nem egyenlő azzal hogy szaporodnak. Te ostobázol engem mikor keverés a fogalmakat? A birka már hogy ne lenne az? Ahogy a ló is. Az egy másik dolog, hogy nem falának hívjuk hanem pl ménesnek. Ezek mind olyan állatok, akik nem magányosan élnek. Szerintem valami fogalom zavarod van.
2022. máj. 4. 18:05
 14/23 anonim ***** válasza:
36%
Nem a brit tudósokat kell olvasni, hanem a magyar etológiai kutatásokkal kicsit tisztában lenni, és nyomon követni :)
2022. máj. 4. 18:26
 15/23 anonim ***** válasza:
69%
Talán mutathatnál néhány hivatalos kutatást, eredményeket ha ennyire tisztában vagy vele. Nem hiszem hogy menni fog, de lepj meg.
2022. máj. 4. 18:49
 16/23 anonim ***** válasza:
0%

Amikor egyesek fejében a birka falkában él és a kutya fajtársának tekinti a birkát, na ott már nagy bajok vannak!

Drága, azt se tudod mit jelent a falka. Azt se tudod hogy működnek a birkák és a kutyák. Szerintem most maradj csöndben!

2022. máj. 4. 21:10
 17/23 anonim ***** válasza:
75%

A juhok nyájban élnek, de mindenképpen csoportban, ha így jobban tetszik. És igen, a kutya bármilyen állatot annak tekint, amelyikkel együtt él.

Szerintem te maradj már csöndben, olyanokat állítasz ami nem igaz, csak mert valami egyetemes baromságot össze olvastál..

2022. máj. 4. 21:22
 18/23 anonim ***** válasza:
19%

Schenkel, R. (1947). Expression studies of wolves. Behaviour, 1, 81-129.

Mech, L. D. (1981). The wolf: Ecology and behavior of an endangered species 1st ed.

Mech, L. D. (1999). Alpha status, dominance, and division of labor in wolf packs. Canadian Journal of Zoology, 77

Fuller, T. K., Mech, L. D., & Cochrane, J. F. (2003). Wolf population dynamics.

Mech, L. D. (2008). Whatever happened to the term alpha wolf. International Wolf, 18(4), 4-8.

Jó olvasgatást arról falkában élnek e a farkasok, illetve a nagy dominancia elméletről.

2022. máj. 5. 13:22
 19/23 anonim ***** válasza:
37%

Egyáltalán tudod mit jelent a falka? Állat csoport, jó reggelt. A farkasok is csoportban élnek = falkában. És bizony nem mindenki egyenlő benne = hierarchia van.

Illetve vicces, hogy azt bizonygattad, hogy milyen rosszul tudták régen, erre bevágsz ide random régi könyv címeket. Én is írhatok könyvet, tudtad? Nem kell hozzá semmi.

De csak válaszolj néhány egyszerű kérdésre.

Miért van az, hogy a farkasok az esetek 95%-ában falkában jelennek meg, ha mégse falka állatok?

Miért van az, hogy a kutyák ha tehetik, szívesen bandáznak, ha nem falka állatok?

Miért van az, hogy nem olyanok mint a macskák, amik valóban nem falka állatok? Akkor hogy-hogy ennyire függ a gazdájától a kutya? Miért ilyen ragaszkodó? Miért nem olyan mint egy macska? (Azért mert falka állat, szüksége van társra)

Menj el bármelyik kutyasuliba, kérdezd meg, miért fontos a kutyákat szocializálni, miért igénylik ezt, és miért nincs el úgy mint a legtöbb macska, hogy kaját adsz neki és ennyi. Miért igényli a gazdáját, vagy bármelyik élőlényt amelyikkel él. Ha csak könyvekből látod az állatokat, az nem valami pontos. Lépj ki a házból és nézd meg, hogy milyen a valóság. Tapasztald meg.

2022. máj. 5. 14:10
 20/23 anonim ***** válasza:
19%

Senki nem beszélt arról, hogy a kutyák nem igénylik hogy a fajtársaikkal legyenek szocializálva. Nem tudom, ezt hol olvastad.

Itt arról van szó, hogy a nagy dominancia elmélet, meg a falkavezérségi kérdés kuka.

2022. máj. 5. 15:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!