Kertes házban golden retriever kölyköt mennyit érdemes kint és mennyit bent tartani kertes ház esetében?
Meg hogy FŐLEG!😅
Mindegyén válaszolok.Mi tavaly snovembberben hhoztuk a kaukázusinkat,nem kicsi ugye..akkor volt 9 hetes.Természetesen egy ilyen picit mi semm hagytunk kint,mert az benne van hogy el lopják.Esténként nyüszített két éjszaka,aztán már nem.Ő nap közben is inkább bent volt,mint kint.Elkerülhetetlen a takarítás utána.Egy ilyen kölyök kutya eszik,pisil,kakil.Mint a kis babák.Az elejje agyon fárasztó és nehéz.Pláne nekem volt az,mivel itthon vagyok a két éves lányommal.Most 7 hónapos,már 40 kiló kb.Lehet több ,nem tudom.Most ott tartunk,hogy ha akar bejön,ha akar kint van.Nem mondanám 100%-ig kinti kutyának.És éjjel mindig bent alszi,már csak azért is mert így szokta meg,mert ugatna és nem tudnánk aludni tőle.Most már nincs pisi kaki reggelre. :) De ha hosszabb időre el megyünk és ő bent van,akkor előfordul hogy be pisil.
Golden reti gazdás kutya, akkor teszel neki jót, ha veled lehet, és akkor mehet ki a kertbe, amikor ő igényli.
Amíg pici, addig lesznek balesetek, persze, de ha eljuttok a szobatisztaságig, nem fog gondot okozni az éjszaka. :) Este lefekvés előtt kiengeded/kimész vele, reggelig utána ő is alszik.
Az óránként kivitel amíg pici, kezdetnek jó, aztán látod úgy is, hogy milyen az ő ritmusa, tudtok rajta ritkítani. Ha kint pisil-kakil, akkor pedig nagyon dicsérd meg. :)
Amíg pici, addig bent próbálkozhatsz pelussal is. Sokan utálják, mert nehezítheti a szobatisztaságot, de kertes házba nem rossz eszköz szerintem. A lényeg, hogyha bent arra rászokik, akkor szépen lassan el kell kezdeni egyre közelebb tenni az ajtóhoz a pelust - míg végül ajtón kívülre tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!