Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kullancs van a kutyában, de...

Kullancs van a kutyában, de nem tudom kiszedni. mit tegyek?

Figyelt kérdés
Sokszor szedtem már ki probléma nélkül kullancsot a kutyusomból, de ennek nem lehet a nyakánál megfogni mert csak a potroha van kint, kicsit be is van dagadva a kutyának a kullancs körül, nem rég mehetett bele mivel mindennap átnézem a kutyát. Mit csináljak? a potrohát nem akarom megnyomni.
2022. máj. 1. 20:06
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Nem tudom kiszedni fél órát ezzel küszködtem remeg a kezem is mert félek. a kullancs teljesen szétszaggatódott már valószinüleg meg is halt, de a kutyába nyomott mindent. kicsi kullancs volt még borsó méretü sem volt, de nem tudtam hozzáférni.
2022. máj. 1. 21:08
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Ne mondd, hogy nincs otthon egy szemöldökcsipeszed. De oké, tegyük fel, szét nyomtad teljesen. Na és? Majd kidobja a szervezete. Ne remegj. Menjél aludni. Csak stresszeled szerencsétlen állatot.
2022. máj. 1. 21:20
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodj meg a picsaba, nem kell aggódni, nem lesz baja
2022. máj. 1. 21:20
 14/19 A kérdező kommentje:
szemöldök csipesszel akartam kiszedni, már nagyon sokszor szedtem ki kullancsot a kutyabol. de ez más volt, csak a potroha látszott ki a feje megfoghatatlan volt mert be volt dagadvva a kutya bőre és az körbefogta a kullancs fejét. de biztosan kullancs volt a lábai látszottak.
2022. máj. 1. 21:24
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Amikor egy befúródó, vagy már befúródott kullancsot kiszedünk, akkor nem a fejét keresgéljük, ami már a bőr alatt van, hanem közvetlen a bőrnél a potroha alatt megfogjuk és huss kirántjuk. Van, aki egy pöttyet teker rajta és utána húzza ki.

A nem teljesen megszívott kullancs kivétele csak úgy lehet, ha a feje benne marad a kutyában. Az idővel kilökődik. Ott piros, kissé gyulladt lehet egy ideig a bőr, mert az érzéstelenítő, amit a kullancs benyom, irritálja a bőrt.

Fenntartom a nemrég leírtat---vegyél egy kullancskiszedőt és ne a kullancs fejét akard ezután kibányászni a kutyából.

2022. máj. 1. 21:43
 16/19 A kérdező kommentje:
Oké én értem, hogy legközelebb mit kell tennem, de inkább most az zavar, hogy ezzel mi legyen, hiszen az egész gyomortartalma most a kutya véráramába került. Az orvos ad be neki valamit ha elviszem holnap? Mert ma fel se veszi a telefont.
2022. máj. 1. 21:47
 17/19 anonim ***** válasza:

A kullancsot is meg tudja vizsgálni a doki, hogy fertőzött volt-e, de a babézia és a lyme kór tipikus olyan betegségek, amik időben elkapva nagyon gyorsan és hatásosan gyógyíthatók.

Szerintem a doki látatlanba nem fog egy egészségesnek tűnő kutyát telegyógyszerezni.

2022. máj. 2. 00:03
 18/19 anonim ***** válasza:
A kullancs kiszedő kanál semmit nem ér.Csak akkor lehet azzal kiszedni ha már nagy a kullancs!Az enyém volt babéziás.Figyelni kell,ha bágyadt azonnal orvos.Meg a pisije olyan sötét,mint a rozsda.Nincs ellenszer,csak ha beteg lesz.De nem biztos hogy az lesz.
2022. máj. 2. 06:40
 19/19 anonim ***** válasza:
A pótdíjat távolítsd el a fej nem számít.
2022. máj. 2. 10:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!