Kullancs van a kutyában, de nem tudom kiszedni. mit tegyek?
11/19 A kérdező kommentje:
Nem tudom kiszedni fél órát ezzel küszködtem remeg a kezem is mert félek. a kullancs teljesen szétszaggatódott már valószinüleg meg is halt, de a kutyába nyomott mindent. kicsi kullancs volt még borsó méretü sem volt, de nem tudtam hozzáférni.
Ne mondd, hogy nincs otthon egy szemöldökcsipeszed. De oké, tegyük fel, szét nyomtad teljesen. Na és? Majd kidobja a szervezete. Ne remegj. Menjél aludni. Csak stresszeled szerencsétlen állatot.
2022. máj. 1. 21:20
Nyugodj meg a picsaba, nem kell aggódni, nem lesz baja
2022. máj. 1. 21:20
14/19 A kérdező kommentje:
szemöldök csipesszel akartam kiszedni, már nagyon sokszor szedtem ki kullancsot a kutyabol. de ez más volt, csak a potroha látszott ki a feje megfoghatatlan volt mert be volt dagadvva a kutya bőre és az körbefogta a kullancs fejét. de biztosan kullancs volt a lábai látszottak.
Amikor egy befúródó, vagy már befúródott kullancsot kiszedünk, akkor nem a fejét keresgéljük, ami már a bőr alatt van, hanem közvetlen a bőrnél a potroha alatt megfogjuk és huss kirántjuk. Van, aki egy pöttyet teker rajta és utána húzza ki.
A nem teljesen megszívott kullancs kivétele csak úgy lehet, ha a feje benne marad a kutyában. Az idővel kilökődik. Ott piros, kissé gyulladt lehet egy ideig a bőr, mert az érzéstelenítő, amit a kullancs benyom, irritálja a bőrt.
Fenntartom a nemrég leírtat---vegyél egy kullancskiszedőt és ne a kullancs fejét akard ezután kibányászni a kutyából.
2022. máj. 1. 21:43
16/19 A kérdező kommentje:
Oké én értem, hogy legközelebb mit kell tennem, de inkább most az zavar, hogy ezzel mi legyen, hiszen az egész gyomortartalma most a kutya véráramába került. Az orvos ad be neki valamit ha elviszem holnap? Mert ma fel se veszi a telefont.
A kullancsot is meg tudja vizsgálni a doki, hogy fertőzött volt-e, de a babézia és a lyme kór tipikus olyan betegségek, amik időben elkapva nagyon gyorsan és hatásosan gyógyíthatók.
Szerintem a doki látatlanba nem fog egy egészségesnek tűnő kutyát telegyógyszerezni.
2022. máj. 2. 00:03
A kullancs kiszedő kanál semmit nem ér.Csak akkor lehet azzal kiszedni ha már nagy a kullancs!Az enyém volt babéziás.Figyelni kell,ha bágyadt azonnal orvos.Meg a pisije olyan sötét,mint a rozsda.Nincs ellenszer,csak ha beteg lesz.De nem biztos hogy az lesz.
2022. máj. 2. 06:40
A pótdíjat távolítsd el a fej nem számít.
2022. máj. 2. 10:35
További kérdések: