Hogy lehet leszoktatni a kutyát,hogy ne harapjon minket?
Finoman de hatarozottan el kell lokni labbal majd nem venni rola tudomast. Figyelmet akar vagy jatekot.
Ha jatek kozben a kezeteket is csipkedi, akkor az also ajkat meg kell fogni hatarozottan ugy, hogy a nyelve is a kezed alatt legyen. Nem tudja becsukni a szajat es a nyelvet se tudja mozgatni, ami kellemetlen lesz neki, de nem faj. En igy szoktattam le ket kutyat is a csipkedesrol :) (persze kis/kozepes testuekrol van szo, egy nemetjuhasszal mar mas modszert keresnek)
Aterzem, nekem shibam van es kajaval nem lehet meggyozni semmirol. Csak a jatek. Viszont olyan oktatot meg nem talaltam aki felfogja, hogy az en kutyamat nem erdekli se a virsli se a kolbasz es jatekkal kell jutalmazni. Viszont ugy meg elrohan ugyanugy. Na tanitsd meg a behivast egy ilyen kutyusnak :D hat koszi..
Talan probald meg azt, hogy valaki fogja porazon es leulteti ameg a masik kiviszi a szemetet. Akar nap kozben is lehet gyakorolni. Ha mar nyugton marad akkor letenni a porazt, majd ha igy is marad akkor elengedni es mindig dicserni, jutalmazni. Elobb utobb megerti :)
2 eves kora környékén kicsit nyugodtabb lesz, de most kell nagyon fogni nehogy a fejetekre nojjon.
Elborzadva olvastam a végén, hogy van egy kislányod és hogy harapdálja meg hogy míg ti kint, addig ő bent... elsőre az jött le hogy ez a kutya egy időzített bomba.
Kaukazusi, akkora mint egy borjú, túlzás nélkül, és ha ilyen beállítottságú hogy harapdál.... én pénzt nem kimélve csináltatnék szögvasakkal, vadhálóval, hegesztett hatalmas kennelt az udvar egy jó nagy részére a kutya számára és csak éjszakára engedném a teljes területre.
Minimum 5 evig szigorúan betartanám ezt és közben tanitani, nevelni.
Jobb megelőzni a bajt, nem utólag sírni....
Mekkora kutyáról van szó?
Én amúgy odakapnák neki. Egy másik kutya is így jelezné ha nem tetszene neki amit csinál. Szerintem gyorsan megértené hogy nem szabad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!