Tavasszal vagy ősszel születhetett a kutyám?
Sok évig tenyésztettünk (vagyis anyukám) kutyákat, és megfigyeltük hogy tavasszal és ősszel tüzelnek/párosodnak. A tavasz lehet ugyebár március/április/május, az ősz pedig lehet szeptember/október/november. A vemhesség időtartama általában 62 nap az első alkalomtól számítva, nálunk így volt. Ezért születhetnek szinte bármikor kiskutyák, nem azért, mert össze-vissza tüzelnek a szukák.
Nem ismerek olyan kutyást itt a telepen, akinek nyáron vagy télen tüzelne a kutyája, pedig nagyon sok kutyus van itt.
A márciusi tüzelésből májusban születnek, az áprilisiból júniusban, a májusiból júliusban. A szeptemberiből novemberben, az októberiből decemberben, a novemberiből pedig januárban. A mostani két kutyám is tavasszal, ősszel tüzelt, de már ivartalanítva lettek. A barátom kutyája más kutyákkal együtt áprilisban kezdett tüzelni, a lakótelep összes kanja meg van ilyenkor őrülve, mert mindenütt érzik a vér szagát.
Bár azt is el tudom képzelni, hogy a rengeteg ösztrogén, ami az ételekben van, megzavarhatja egyes kutyák ciklusát.
Ha májusban találtad, akkor születhetett decemberben vagy januárban, úgy lehetett 4-5 hónapos, kölyök pofival. A félévesnek már nincs annyira kölyök pofija. Én december 24-én ünnepelném a szülinapját. :)
Tenyésztettünk, törzskönyve volt a kutyusoknak, több kiállításon is nyertek a szülők. Ja, és a kölykök nem egy kis ketrecben nyomorogtak 100-an, hanem az egész lakás és a nyaraló is az övék volt. :) Folyton mentünk utánuk pisit törölni, kakit felszedni. 40 éve vannak kutyáim, akiket imádtam/imádok, ennyi idő alatt azért megfigyelhettem egy-két dolgot velük kapcsolatban. Én adtam bugyit a szukákra, mert pihentetni akartuk egy ideig. Tudom, hogy mikor tüzeltek.
Már egy ideje nem "szaporítok". :)
Azért lettem lepontozva, mert néhány okostóninak fáj az igazság. Olyanok, akiknek sose volt kutyája, de jól megtanulták a tutit egy portfóliós vagy blikkes cikkből. :)
Látszik néhány válaszon, hogy semmit sem tudnak egyesek.
Nem is baj, hiszen nem tudhatunk mindent, de akkor ne is írjunk szakértői hozzászólást olyan témáról, amiről fogalmunk nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!