Nagyjából mennyibe kerül egy nagytestű kutya havonta?
A kölyökkori oltási sorozat egy vagyon, és növendék korig másfélszer annyit esznek, mint egy felnőtt 🙄 de utána - ha nem beteg - kb normalizálódik.
2 darab 35-40 kilós állatom van, nagyobb tételben, havi 1x veszek húst nekik, ez a kettőnek kb 15e ft (feltételezi, hogy van egy bazi fagyóláda is a házban). Ha tápoznék, akkor egy normálisabb fajtából kéne 2 zsák, úgy sztem dupla ennyi lenne. Kapnak ízületvédőt és vitamin komplexet, a kettő kb 15-20e egy hónapra lebontva (még mindig két kutyának).
Nexgard spectra 10e körül van, újabban asszem drágult, szintén egy hó/2 kutya részére.
Évi 1x veszettségi oltás plusz kombinált, ez dokinként változó 10-15e ft is lehet.
Évi egyszer legalább nézünk egy vérképet, ez már nem tudom pontosan hogy szokott alakulni, de 20e-től 50ig sztem simán, szintén dokifüggő.
Jutifalat opcionális, én jobb szeretem a szárított, bolti cuccot, mint a virslit, havi egy-két zacsi azért elkopik, az is pár ezer pénz, játékokat, felszerelést meg inkább hagyjuk 😆 a legdrágább, amit kaptak felszerelésből a túra hátizsák (30e), játékból a chuckit kick labdája 9 rongyért. Mindkettő megérte amúgy, de sok jó cucc akad használtan is, ha spórolni szeretnél.
láttam rottweilert szeretnél
nekem 2 is van
attól függ,hogy mivel eteted és hogy
ismerek egy gazdag nőt, aki 50 ezer ft-nyi húst megetet a rotijával
nálam a 2 roti napi kaja költsége 350 ft körül van, ez olyan 10-12 ezer ft a 2 kutyára havonta
ketten napi 1 kg tápot esznek, brit prémiumot veszek nagy tételben, aminek 700 ft a kg ára, ezt be szoktam keverni 200 ft / kg tápokkal, így megeszi a minőségit, az olcsóbbikkal meg degeszre ehetik magukat
de szoktam farhátat meg húsokat adni, a húsos farhát kilóját 180-ért vettem régebben, de abból több, mint 1 kg-ot megesznek naponta
oltás "sorozat" alatt nem tudom mit értesz, 1-3 000 ft az oltásnak darabja, kölyökként kell belőle 2
kell bele egy chip is ha nem tették bele, ez azt hiszem 8 000 ft
Rotinal legyen havi 60 ezred lazan a kutyara. Kb 50-et fogsg elkolteni kajara. Napi 3-400 gramm szingus plusz husoscsont+fott zoldseggel szamolj . Hizekony nagyon.
Az a leghatasosabb izuletvedo,ha nem eteted tul,azaz enyhen kirajzolodnak a bordai!!!
Ne legyel kicentizve. A nagy kutya pont arrol szol,h van penzed.
Csirket sose adj.
En is gondolkodtam rotin,de feltem ,h nem jon velem orommel kocogni.
mindenkinek a saját elhatározása, pénztárcája, hogy mivel etet
etetheted ribbon steak-el is meg zsiráfhússal havi 500 000 ft-ért, ki tudja, lehet hogy a következő idióta divat meg pont az lesz
Akik ilyen 10-20 ezreket írnak ekkora kutyára, azok milyen körülmények között tartják? De tényleg. 30-40-50 ezer függően attól hogy mivel eteted a kutyát és milyen más egyéb igényei vannak.
Nekem hasonló méretű masztiff keverékem van, nem dagadt, de annyit eszik mint egy ló. Nem hiperszuper prémium táppal etetem, csak egy korrektebb minőségű Brit Care-el, az már kb 15-6 ezer egy hónapra. Mellé kap néha konzervet vagy nyers húst, hogy ne csak a táp legyen, neki is kell a változatosság. Nem tartom okos dolognak folyamatosan csak ugyanazt adni. Összességében egy 20as elmegy a kajára.
Az éves oltások több tízezres tétel, ha lebontom havi szinten kb 2500-3000 lehet. Féreghajtő, kullancs és bolhaelleni spot on egy hónapra kb 3500-4500
Összesen az enyém kb 27-28 ezer körül van. 43 kgs.
#17-es
Leírtam, hogy etetek. #12 voltam
A kaját 100-240Ft/kg között veszem hentesnél. Ebben van minden. Általában kacsa/csirke (farhát, comb, szárny, nyak, belsőség - máj, here, szív), ritkábban marha/sertés belsőség. Legyen mondjuk 300Ft így a napi kaja. + rizs, zab, tészta, valami ballaszt, legyen így egy hónapra ~12ezer.
Oltás éves szinten kb. 6000, azaz 500Ft/hó.
Scalibor 5e, egy évben kettő kell, az 10e. Havi szinre lebontva ~1000Ft.
Ha mindezt összeadom, akkor havi szinten 13500Ft. +/- 1500Ft. Szóval 15ezerből simán megvan egy 60+-os kutya, ami napi szinten sétál ~10km-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!