Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Muszáj megvárni az első...

Muszáj megvárni az első tüzelést szuka kutya ivartalanításához?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 20. 10:28
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
2%

Minek ivartalaníttatni? Ti mit szólnátok, ha nektek távolítanák el az ivarszerveiteket...?

Bár, az emberiségnek is jól tenne, ha ivartalanítanának mindenkit...

2022. ápr. 20. 13:35
 12/31 A kérdező kommentje:

Hú de okosnak hiszed magad, mikor azt sem tudod elolvasni, hogy menhelyről van, nem szaporítótól🤣A másik kutyám tenyésztőtől, sosem pénzelnék szaporítót, de hidd csak okosnak magad, amiért random embereket szidsz.

Amúgy teljesen elterjedt dolog már fiatal korban ivartalaníttatni a kutyákat és amelyik emiatt amorf lesz, azzal más bajok vannak...pl. a szomszédom németjuhászai sosem voltak ivartalanítva, mégis mindegyiket el kellett altatni 5-6 évesen csípőproblémák miatt. Pedig a te logikád szerint semmi bajuk nem kéne legyen😮

#11 azért, hogy ne csinálják fel random kanok a kutyámat és hogy ne kelljen félévente a tüzeléssel bajlódni. Van így is elég kutya a menhelyeken, nem leszek én is felelőtlen szaporító. Nekem is szörnyű érzés amúgy megműttetni a kutyámat, de tudom, hogy ez a felelős döntés (ráadásul tenyésztők és menhelyek aláiratják az ivartalanítási kötelezettséget a kutya 1 éves koráig, különben vissza is vehetik tőled).

2022. ápr. 20. 13:45
 13/31 anonim ***** válasza:
33%

Kérdező nem értelek, bizonytalan voltál az ivartalanítást illetően. Feltettél egy kérdést, ha biztos lettél volna a dolgodban nem kérdezel.

Valaki írta, hogy célszerű megvárni az első tüzelést, érveket is írt.

Én nem vagyok orvos, nincs sport kutyám. Viszont ha logikusan végig gondolod, a sportkutyáknál, ahogy itt írták azért várják meg az első tüzelést, hogy termelődjenek a hormonok ami jó a csontoknak (meg amit írt valaki). Na attól, hogy te nem fogsz sportolni a kutyussal attól még saját véleményem és logikus végiggondolás után, egészen biztos, hogy egészségügyi ok miatt várnak vele.

Attól, hogy hobbi/családi/ társ kutya lesz neki is szükséges lehet a fejlődéséhez azokra a hormonokra.

Egy tüzelést megvársz, attól nem lesz daganata.

Szerintem kérdezd meg az állatorvosodat, mit javasol, esetleg magyarázza el részletesen miért oszlanak meg a vélemények, hogy szükséges-e megvárni az első tüzelést. Biztosan van valami oka.

Orvos, ért is hozzá, biztosan segít.

2022. ápr. 20. 14:04
 14/31 anonim ***** válasza:
80%

Az orvosok között is megoszlanak a vélemények, de az állatorvosi kamara iránymutatása szerint jobb még az első tüzelés előtt ivartalanítani.

A kutyámat, akit kölyök korában fogadtam örökbe 9 hónaposan, tüzelés előtt ivartalaníttattam, most 8 éves és semmilyen negatív hatással nem volt rá.

Volt viszont nem ivartalanított szuka kutyám, akit már idős korban fogadtam örökbe és egészségügyi okokból nem lehetett műteni, ő emlődaganat képezte tüdőrákban halt meg. Minél később ivartalanítják a kutyát, a hormonérzékeny daganatok annál nagyobb valószínűséggel okoznak a későbbiekben betegséget, ami kivédhető lenne a korai ivartalanítással.

2022. ápr. 20. 14:13
 15/31 anonim ***** válasza:
27%
Kérdezö, szerinted a menhelyes kutyád honnan van? Aranykoszorús mestertenyésztötöl? Nyilván szaporított, ezen nincs mit szépíteni. A szaporított kutyák egèszsègügyi rizikójával együtt.
2022. ápr. 20. 14:24
 16/31 anonim ***** válasza:
71%
Korai ivartalanítás! Pár hónapos korban a legjobb, minél kisebb korban. A hormontéma túlhaladott már régen tudományosan, nem igazolt a későbbi betegségek megjelenése. Érdemes nyelveket beszélő, aktuális nemzetközi(!) tudományos irodalomban elmélyedt, konferenciákat, szimpóziumokat hallgató, azon esetleg elő is adó, publikáló, tehát okos és haladó állatorvost keresni, nem a lusta őskövületeket akik leragadtak 1989-ben. Lehet ezek az orvosok drágábbak, de összehasonlíthatatlan a minőségi előnyük.
2022. ápr. 20. 14:49
 17/31 A kérdező kommentje:

“Az orvosok között is megoszlanak a vélemények, de az állatorvosi kamara iránymutatása szerint jobb még az első tüzelés előtt ivartalanítani.”

Köszönöm, ha a kamarának ez a véleménye, akkor el is fogadom. Ennyi állatorvos csak nem mond hülyeséget, bár tudjuk, hogy a magyar emberek mindenhez IS jobban értenek, mint a szakemberek.

2022. ápr. 20. 14:58
 18/31 anonim ***** válasza:
77%

A korai ivartalanítás pl 6 hetes és 3 hónapos kor között történik, mégsincs semmi negatív hatása. Az, hogy meg kell várni az első tüzelést, vagy minimum 1x ellenie kell a kutyának, ezer éve megdőlt tévhit.

[link]

[link]

2022. ápr. 20. 15:01
 19/31 A kérdező kommentje:
Köszi neked is #18, erre voltam kíváncsi :) A 3 hónapos koron már túl vagyunk, de akkor az első tüzelést nem fogom megvárni.
2022. ápr. 20. 15:02
 20/31 anonim ***** válasza:
68%
19# minél hamarabb, minél kisebb a kutya-macska annál könnyebben viseli a műtétet, ez is egy szempont lenne, ha nem lenne alapból is ez a jó megoldás.
2022. ápr. 20. 15:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!