Muszáj megvárni az első tüzelést szuka kutya ivartalanításához?
Minek ivartalaníttatni? Ti mit szólnátok, ha nektek távolítanák el az ivarszerveiteket...?
Bár, az emberiségnek is jól tenne, ha ivartalanítanának mindenkit...
Hú de okosnak hiszed magad, mikor azt sem tudod elolvasni, hogy menhelyről van, nem szaporítótól🤣A másik kutyám tenyésztőtől, sosem pénzelnék szaporítót, de hidd csak okosnak magad, amiért random embereket szidsz.
Amúgy teljesen elterjedt dolog már fiatal korban ivartalaníttatni a kutyákat és amelyik emiatt amorf lesz, azzal más bajok vannak...pl. a szomszédom németjuhászai sosem voltak ivartalanítva, mégis mindegyiket el kellett altatni 5-6 évesen csípőproblémák miatt. Pedig a te logikád szerint semmi bajuk nem kéne legyen😮
#11 azért, hogy ne csinálják fel random kanok a kutyámat és hogy ne kelljen félévente a tüzeléssel bajlódni. Van így is elég kutya a menhelyeken, nem leszek én is felelőtlen szaporító. Nekem is szörnyű érzés amúgy megműttetni a kutyámat, de tudom, hogy ez a felelős döntés (ráadásul tenyésztők és menhelyek aláiratják az ivartalanítási kötelezettséget a kutya 1 éves koráig, különben vissza is vehetik tőled).
Kérdező nem értelek, bizonytalan voltál az ivartalanítást illetően. Feltettél egy kérdést, ha biztos lettél volna a dolgodban nem kérdezel.
Valaki írta, hogy célszerű megvárni az első tüzelést, érveket is írt.
Én nem vagyok orvos, nincs sport kutyám. Viszont ha logikusan végig gondolod, a sportkutyáknál, ahogy itt írták azért várják meg az első tüzelést, hogy termelődjenek a hormonok ami jó a csontoknak (meg amit írt valaki). Na attól, hogy te nem fogsz sportolni a kutyussal attól még saját véleményem és logikus végiggondolás után, egészen biztos, hogy egészségügyi ok miatt várnak vele.
Attól, hogy hobbi/családi/ társ kutya lesz neki is szükséges lehet a fejlődéséhez azokra a hormonokra.
Egy tüzelést megvársz, attól nem lesz daganata.
Szerintem kérdezd meg az állatorvosodat, mit javasol, esetleg magyarázza el részletesen miért oszlanak meg a vélemények, hogy szükséges-e megvárni az első tüzelést. Biztosan van valami oka.
Orvos, ért is hozzá, biztosan segít.
Az orvosok között is megoszlanak a vélemények, de az állatorvosi kamara iránymutatása szerint jobb még az első tüzelés előtt ivartalanítani.
A kutyámat, akit kölyök korában fogadtam örökbe 9 hónaposan, tüzelés előtt ivartalaníttattam, most 8 éves és semmilyen negatív hatással nem volt rá.
Volt viszont nem ivartalanított szuka kutyám, akit már idős korban fogadtam örökbe és egészségügyi okokból nem lehetett műteni, ő emlődaganat képezte tüdőrákban halt meg. Minél később ivartalanítják a kutyát, a hormonérzékeny daganatok annál nagyobb valószínűséggel okoznak a későbbiekben betegséget, ami kivédhető lenne a korai ivartalanítással.
“Az orvosok között is megoszlanak a vélemények, de az állatorvosi kamara iránymutatása szerint jobb még az első tüzelés előtt ivartalanítani.”
Köszönöm, ha a kamarának ez a véleménye, akkor el is fogadom. Ennyi állatorvos csak nem mond hülyeséget, bár tudjuk, hogy a magyar emberek mindenhez IS jobban értenek, mint a szakemberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!