Mit csináljak ha a kutyám állandóan hisztizik?
Mindig voltak szabályok szabva neki, ha rosszat csinált kapott büntit, nincs elkényeztetve.
De mégis ha felakarom emelni és neki nincs kedve akkor megharap. Ha körmöt vágnék neki akkor még amikor hozzá sem érek de fogom a mancsát akkor is harap.
Akkor hogyan lehet megbuntetni?
Ha pl megharap akkor hogyan reagaljam le?
Érzi a kutya, hogy nem szereted igazán. Ha fel tudod emelni, akkor kistestű lehet. Biztos vagyok benne, hogy nem hagyod, hogy az öledbe üljön, pedig ha úgy simogatnád, akkor semmi kifogása nem lenne az ellen, hogy felemeld. Más kutya majd megőrül örömében, mikor hazaérkezik a gazdája, persze, ha megfelelően bizalomteljes a kapcsolatuk, ha kistestű, ugrál fel rá, csak hogy megpróbáljon az ölébe kerülni, meg minél közelebb hozzá. Nekem nemegyszer volt, hogy a kistestű kutyám, szinte egyenesen felugrott az ölembe, ha egy kicsit lehajoltam hozzá, elkaptam "röptében", és máris az ölemben volt. Imádta, ha felemeljük, hiszen az azt jelentette, hogy ölben lesz, és simogatva lesz. Valahogy nem tudom elképzelni, hogy olyan szeretetteljes a kapcsolatod a kutyáddal.
A mancsmegfogást is úgy lehetne megszerettetni vele, hogy miután az öledben simogatod már egy ideje, közben simogatod a mancsát is, és meg is fogod olyankor, nemcsak végigsimítasz rajta. Ne csodálkozz, hogy ilyen a kutya, ha egyszer nem érzi a szeretetet.
Jezusom!!! Te hogyan allapitottad meg hogy nem szeretem? A mindenem
ez a kis kutya, imadom mindenhova viszem magammal, hozzam bujva alszik. Szeretjuk egymast. A dominanciaval lehet a baj szerintem.
De nem csak engem harap/morog, hanem barki hogyha akkor simizi amikor nincs kedve
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!