Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha megütik a kutyamat kerítése...

Ha megütik a kutyamat kerítésen keresztül, ilyenkor érdemes feljelentést tenni? Ha be tudom bizonyítani, ki volt, megbüntetik?

Figyelt kérdés

A kutyám kerítésen keresztül ugatja a gyalogosokat, főleg ha még provokálják is, kinyúlni nem tud, pl. kiharapni, de van egy hézag a kerítésen és olyan szinten megütik valamivel (esernyő vagy bot), hogy annak nyoma is van, érdemes feljelentést tenni? Kap valamilyen büntetést?

Neadj Isten megszúrja egy késsel vagy belő valamilyen pisztollyal a kutyára?

2022. ápr. 9. 20:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Szeretem a kutyákat (is), de nincs lehetőségem tartani.

Jövök haza, családi házas rész, 2 kutya őrjöngve ugat végig követve a kerítés mentén, közben kb. alig látom őket, mert sövényféle is van.

Ha elfelejtem őket, és hirtelen ráordítanak a fejemre, hát bizony ijesztő..

És tán semmiféle szabályba, rendeletbe nem ütközik.

És mindekit őrjöngve végigugatnak, az utca közepes gyalogosforgalmú.

2022. ápr. 12. 18:34
 12/16 anonim ***** válasza:
65%

Ha a páromra a frászt hozza egy kutya, mert a semmiből ráugat hirtelen, és majd megáll a szíve az ijedtségtől, akkor egy agyoncsapást megérdemel a kutya. Ezt a marhaságot rég be kellett volna tiltani, hogy ugassa a járókelőket.

Meg nincs jogom az utcán azt csinálni, amit akarok, amivel nem ártok senkinek? Álldogálhatok a ház előtt ott olvasgatva a telefonom, mozoghatok ahogy akarok, ha a kutyát ez provokálja, az az ő baja, ne az ember szabadságát korlátozzák az utcán! Meg az ugatástól nem hallom pl. azt, akivel telefonálok, vagy hátulról közeledő bicikli zaját, stb., ez veszélyes is lehet, a semmibe ugattatni a kutyákat.

Nyilván ha oktalanul bántják, azzal nem értek egyet.

2022. ápr. 12. 20:25
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Láttam már ilyet, hogy elsétált valaki a járdán a ház előtt, és a kutya semmiből ráugatott, szegény emberünk meg felsikított, úgy megijedt. Biztos, hogy erre az ugattatásra akkor szükség van?
2022. ápr. 12. 20:27
 14/16 anonim ***** válasza:
73%

6. Hát ne is kamerázzon engem senki, főleg nem jóskapista magánember, amikor a járdán sétálok, ami közterület.

7. Milyen jogon kamerázod azt a részt, ami nem is tartozik a házadhoz?

2022. ápr. 12. 20:30
 15/16 anonim ***** válasza:
31%

Az embereknek jogukban áll - MEGFÉLEMLÍTÉS NÉLKÜL - közterületet használni, a könyékbelieknek pedig emberként - ÉS NEM ÁLLANDÓ UGATÁSBAN - élni a saját lakásukban. Elég abból, hogy emberek masszív %-a retteg attól, hogy végig merjen menni egy utcán szívbaj nélkül.

Van az az elv, hogy magánterületén mindenki azt művel, amit akar, illetve addig terjednek a szabadságjogai, ameddig a másik embert nem károsítja vele. Na most a naphosszat tartó esztelen ugatás nem tartozik ezek közé, mert az kimegy a magánterületről, kéretlenül bemegy mások magánterületére, használhatatlanná teszi az ingatlanjukat, roncsolja életminőségüket. A fogat fogért elv alapján pedig ilyen esetben a környékbelieknek joguk van összeállni, beszakítani a kerítést, behatolni az ingatlanra, és megszüntetni az életüket roncsoló zaj - és egyéb fenyegetés - forrását.

2022. ápr. 13. 02:14
 16/16 anonim ***** válasza:
73%
Úgy olvastam, hogy megműtik... kerítésen keresztül... :)
2022. ápr. 13. 19:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!