Megengednétek a 16 éves lányotoknak hogy kutyája legyen panelba? /szobájába/
23:29!
Már ne is haragudj de ez egy igaz parasztos nézet...:)
Nem a lakásba való!:)
Yorkit is kikötnéd egy vashordó mellé,5 kg-os láncra?
Remélem nincs kutyád és semmilyen állatod sem!
Annyira él ez a tipikus parasztfelfogás Magyarorszégon, hogy a kutya nem lakásba való... Nem egy frászt. Egy lakásban tartott kutya sokkal boldogabb egy kintinél, ha viszik eleget sétalni, játszani. A kutyának az a boldogség ha a gazdija mellett lehet, sétálhat, játszhat sokat, nem ha kint van egyedül az udvaron,nem találkozik más kutyákkal, emberekkel,nyáron hőgutát kap, esőben ázik, télen megfagy és csak az etetés alatt latja a gazdáját.
Egy 16 éves lány elég felelőségteljes lehet már, hogy kutyája legyen, és ez hülyeség, hogy rá fog unni, én is már egyetemista vagyok, mégse kellett egyszerse levigyék a szüleim, mindig megoldottam.De ha néha te is besegítesz, az csak mégjobb, de egyedül is meg tudja oldani.
Igen, de CSAK AKKOR ha nem az a legfontosabb neki, hogy a haverokkal lógjon a plázában, és bulizni menjen hétvégente.
Egy kutya, az szinte olyan, mint egy gyerek. Nagyon igényli a gazdi jelenlétét, és nem csak annyi időt kell rászánni, hogy naponta 3x2 percre lemegy vele az ember, amíg pisil-kakil.
És tudnia kell, hogy egy kutya jó esetben 15 évig is mellette lesz, tehát gondolja végig, hogy a nyaralásokat, hétvégéket tudja e úgy intézni, hogy a kutya is vele legyen.
De azt a szülőknek is tudniuk kell, hogy egy kutya családi projekt, és néha majd biztosan be kell segíteni. A kutya nem csak a gyerek szobájában lesz, hiszen nem egy tengerimalacról van szó...
Nagy felelősség, és a szülőnek is segítenie kell. De megéri, mert megtanulja, hogy mit jelent felelősséget vállalni, bizonyos dolgokról lemondani.
Ja, és nagyon sok szeretetet, örömet fog adni!
Hát ha felkel minden reggel 6kor levinni sétálni (hétvégén és ünnepnapokon is ugyebár) akkor oké.
Nálunk ezen a ponton bukott a dolog.
Ja igen, igazat szól az utolsó, ezt is akartam írni.
Tökmindegy, hogy hétvége, téli-, vagy nyáriszünet, a kutyának reggel pisilnie kell.
Én lassan 4 éve minden nap 5-kor kelek. Pedig télen, amikor sötét van, és -15 fok, akkor mindenre vágyik az ember, csak arra nem, hogy lemenjen sétálni.
Ezt azért említsd meg neki.
ha arról van szó hogy veletek él és megengedeitek de csak a szobájába lehet egyértelműen NEM.
Egy szoba nem elég egy kiskutyának sem, képzeld el ha nincs épp senki a szobában az ajtón túl meg ott a család és nem mehet ki. Szétugatja az agyát és jogosan.
húú, nem vagytok semmik, 5kor meg 6kor felkelni. Mi 9 körül kelünk, addig nem kell neki pisilni, még ő is alszik olyankor. Meg is lenne sértődve szerintem, ha olyankor felkölteném:)) Miért kell annyira korán kelni? Én ejjel még le szoktam vinni 1 körül, mielött lefekszem és gond nélkül kibirja 9ig.
Bocsi az offért
ma 10:35
Miért olyan korán? Talán mert 8 órától dolgozik, vagy suliba megy az emberek nagy része?
Ha 6-kor kelnék, akkor a kutyámmal tudnék sétálni kb. 10 percet, majd 10 perc alatt kellene megreggeliznem, zuhanyoznom, felöltöznöm, stb.
De én inkább 5-kor kelek, hogy 40-50 percet tudjak sétálni.
Meg se kérdezem, hogy Te miért tudsz kilenc óráig aludni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!