Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyire látszik egy 6 hetes...

Mennyire látszik egy 6 hetes hasas (labrador) szukán, hogy hasas?

Figyelt kérdés
Első vemhessége és még nem nagyon látszik semmi a hasán, ilyenkor vannak már jelei vagy esetleg tudna valaki belinkelni képet 6 hetes vemhes kutyáról?
2010. szept. 14. 16:46
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:
Szerintem mindenki amatőrként kezdi, a hivatásos tenyésztő is elkezdte egyszer! A szuka tenyésztőjével is beszéltem ő is adott tanácsot és már ultrahangon is voltunk
2010. szept. 16. 20:28
 12/38 anonim ***** válasza:
31%

Valóban kell ennyi szaporító az országban?

Igen, valahol mindenki elkezdi és előtte tanul és tapasztalatot gyűjt.

De a felelőtlen szaporító rendszerint a pénzért teszi, meg hobbiból.

A kutyák száma meg csak nő...

Mint ahogy a sintértelepre, menhelyre kerülő kutyák száma is.

Külföldön nincs annyi szaporító, csak tényleg hivatásos tenyésztő - nálunk meg mindenki "hivatásos"... :-/

Vajony hányszor fogod elletni a kutyádat...?

2010. szept. 16. 20:45
 13/38 A kérdező kommentje:
Ha a pénzért csinálnám akkor a szomszédba mentem volna fedeztetni nem 1500km-re 1000 euróért, a kiállítások egész nyáron benne van kb 200000 ft-ba, a táp(acana) egy hónapra 40 000 ft, + vitaminok gyógyszerek majd a kicsik törzskönyveztetése oltásai stb... de biztos a pénzért csinálom ha te mondod.
2010. szept. 16. 21:33
 14/38 anonim ***** válasza:
18%

Nem kellett volna olyan messze menni -- értékes kutyával tele az ország.

Csak éppen másfajta értékkel, mint amit pénzen mérnek...

2010. szept. 16. 22:03
 15/38 anonim ***** válasza:
100%
Oncognito! Szerintem túlzásba esel.. Én is mindenkinek elmondom hogy ne szaporítson és el is ecsetelem miért ne, de a kérdező nem tűnik annak az átlag szaporítónak akik itt fel szoktak tűnni. Valóban mindenki elkezdi valahol, nem hiszem hogy ennyire le kéne szidni mikor leírta hogy törzskönyvesek a kutyák és meg vannak a szűrések.. Szerintem így semmi gond nincs, nyilván segít neki a tenyésztő is, de senki nem úgy született hogy mindent tud! Szerintem a kérdező is tisztában van a szaporítók tevékenységével, de nem hiszem hogy Őt is ide kéne sorolni.
2010. szept. 16. 22:39
 16/38 anonim ***** válasza:
0%

Csakhogy amilyen idehaza a kutyák helyzete, a meglevő hivatásos tenyésztőknek is korlátozni kellene a létszámot.

És igen nagyon szigorítani.

Nemhogy újabb és újabb tenyésztő/szaporítók legyenek.

Miért olyan nehéz ezt megérteni?

Én igen nagyon megadóztatnám, aki manapság szaporít, annyira, hogy a házat is elvigye a feje felől..

Talán akkor meggondolnák, ha már a kutyák sorsa nem érdekli őket.

Mert azzal, hogy szánják a gazdátlan kutyát és neadjisten még adományt is juttatnak, vagy befogadnak egyet-kettőt még a kutyák létszámát megsokszorozzák a saját tulajdonú almukkal.

És valahogy a jó gazdik nem szaporodnak olyan ütemben.

Legalábbis köteleznék minden tenyésztőt, hogy a kölyköket ivartalanítási kötelezettséggel adják el. Ettől is kevesebb lenne a továbbszaporító...

2010. szept. 16. 23:13
 17/38 anonim ***** válasza:

A kérdező NEM szaporító,kezdő tenyésztő,ez nem ugyanaz!

A különféle koszorús mestertenyésztőknél is született valamikor első alom,voltak kezdők.

Az ilyen embert,aki szűreti a kutyát,felelősségteljesen választ párt neki,jól tartja a kutyáit,nem kéne leszólni.

2010. szept. 17. 08:49
 18/38 anonim ***** válasza:
0%

Mindenki, aki nem veszi figyelembe a kutyák létszámát hazánkban, szaporító.

Minek annyi tenyésztő? Még több legyen?

Csak mert hobbi, csak mert...?

Meddig még...?

2010. szept. 17. 09:09
 19/38 anonim ***** válasza:
100%

oncogito:

Ez már vaskalaposság, amit te itt művelsz.

Tegyünk már egy kis különbséget.

A szaporító szaporít!Pénzért!

Nem törődik se kicsikkel, se szülőkkel, csak a haszonnal, utána a kutyái az utcán végzik, zömében.

A tenyésztő meg a fajta nemesítését szolgálja!

Ennek semmi köze a kutyák létszámához.

Aki pénzt, fáradságot nem kímélve tenyészteni szeretné kedvenc fajtáját, tegye!

Gondolom, ha egy fedezésért valaki kifizet 1000 eurót, plusz horribilis összegeket költ a szűrésekre, kiállításokra, annak a kutyái nem valószínű, hogy a kóbor kutyák számát fogják gyarapítani.

Első alomnál persze, hogy túl aggódja valaki a dolgot, ez természetes, ebből is látszik, hogy szereti, óvja a kutyáját, és a leendő kicsiket.

Többszöri megerősítés után is van az emberben egy kis félsz, hogy: ugye minden rendben, ugye nem lesz semmi baj?

Örülj, hogy ilyen emberek, tenyésztők is vannak, és menj, relaxálj egy kicsit, hátha délután már másképp látod a dolgokat.

2010. szept. 17. 10:41
 20/38 anonim ***** válasza:

Utolsó,igazad van!

Azért már túlzásba nem kell vinni az "állatvédelmet".

Nem véletlenül az idézőjel,Oncogito már kissé túlzásba viszi.Az ilyenek miatt utálják meg az állatvédőket.

Lehet elballagni Budapesten a ...... kutyaiskolába,minden héten vagy kutyafelvásárlás,görög felvásárló veszi meg a kölyköket,lehet odamenni tiltakozni.

Az igazi szaporítók pl.ott vannak,akik kamionra termelnek.

2010. szept. 17. 13:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!