Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Cocker spániel tulajdonságai?

Cocker spániel tulajdonságai?

Figyelt kérdés

Elsősorban cocker spániel gazdikhoz szólnék. Mennyi mozgásra van szüksége? Reggel 1 óra séta férne bele, délután 3-4 óra is (ha már lehet futni a kutyával, futásról is lehet szó)+egészségügyi séták. Hétvégén több időm lenne rá. Tartható lakásban? Mennyire ugatós fajta? A szőrét nehéz ápolni? Könnyen tanul? Játékos?

Köszönöm előre is a válaszokat!

2022. márc. 27. 10:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia, nekem van egy kan angol cocker spánielem. Jelenleg 9 hónapos múlt.

Családi házban él a többi kutyával. (Labrador és egy keverék + spániel).

Spánielem csak akkor ugat, ha jön be valaki idegen, aki nem itt lakik. Máskor nem, de ez egyéntől függ. Az előző spánielem nem ugatott soha, csak morgott. Itt meg pont fordítva.

Nagyon aktív kutyus :D Amióta itt van nálam, állandóan hordja be a botokat, fa darabokat szétrágni a házba, illetve kint is csak ezzel tölti el az idejét. Nagyon játékos, állandóan nyaggatja a társait, hogy játszanak vele, de nem mindig sikerül. Hozzám is oda bújik, néha velem alszik az ágyban magától. <3

Könnyen tanítható. 3 hónap alatt tanult meg szobatisztának lenni, leszoktattuk a fal rágásról (több, mint 3 hónapba telt, mire felfogta), zsepiket továbbra is lop, ha eléri. Vezényszavakat is megtanulta, hogy ül, áll, fekszik, marad, gyere, tiéd (kaja adásnál van), nem, igen, pisil-kakil, stb.

A szőrét ápolni kell folyamatosan, hetente legalább 2x meg kell fésülni mindenhol, ha ez elmarad csomók, raszták jöhetnek létre, illetve könnyen össze szedi a bogáncsokat, ha hosszú a szőre és nem nyírjátok le egy kutyakozmetikánál. Egy spánielt trimmelni kell, ezért nem célszerű lenyírni.

Ha panelban lakna veled, nem tudom, hogy mennyi mozgás igényelne, azt biztos, hogy nagyon sokat. Naponta 2x levinni sétálni nem elég. Az én spánielem egy nap 4x pisil, ha nem engedjük ki, bepisil a házban.

Ha kis korában ivartalanítjátok, akkor kevesebb esélye lesz annak, hogy valamiféle nemi betegsége keletkezzen, illetve nem lesz agresszív, és "durva" a spániel öregkorában.

2022. márc. 27. 10:37
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Hogy mennyi mozgás az relatìv. Az előző Cockerem állati lusta volt, a mostani sokkal aktìv és folyton menne.
2022. márc. 27. 10:51
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

15 évig élt a cocker kapom.

Tulajdonságai: nagyon aktív, jó vadászkutya,jó őrző-védőnek képzelte magát,domináns, 1 gazdához ragaszkodó,annak feltétel nélkül szót fogadó,hűséges kutya. De szeret kóborolni. Kisebb állatokat levadászik (nálunk pl kismadár,sünt).

A szőre ápolásigényes,könnyen filcesedik, ápolni,fésülni kell.

Az enyém nem volt beteges, 15 év alatt magától ritkán volt beteg. Pl fülgyulladása is 1x-2x volt. Viszont epilepsziás volt 15 évig. Bár őt ez nem zavarta.

Alapvetően egy okos,bátor kis kutya,de a dominancia miatt erős kezű gazdát igényel.

2022. márc. 27. 11:40
 4/11 anonim ***** válasza:
*kanom
2022. márc. 27. 11:40
 5/11 anonim ***** válasza:
79%

1!

15 évig élt az ivaros kanom. Soha (!!) nem volt agresszív!

Ne haragudj, de ilyen butaság se hallottam még...Már nem csak szegény kuvasz van ezzel vádolva?

12 éves koromtól 27 éves koromig volt meg a spánielem. Én tanítottam,konkrétan egy gyerek!

Ne démonizáljunk már kutyákat...ha valaki nem tud nevelni,azért nem a kutya (ivarossága) a felelős!

2022. márc. 27. 11:45
 6/11 anonim ***** válasza:
0%

5-ös

Már elnézést, de számos spániel gazdis embereket ismerek, akik nagyon jól nevelték a kutyák, mindvégig nem volt semmi bajuk, de öreg korukban már eléggé agresszívak voltak, gyerek nem mehetett a közelébe.. Az oké hogy neked úgy alakult, de nagyon sokaknál ez történt!!!

2022. márc. 27. 12:41
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Akkor lehet,hogy arról van szó,amit az arany színű spánielekről terjesztettek egy időben, hogy "cocker düh".

Erről megfeledkeztem,másrészt meg nem is találkoztam ilyen kutyával még.

Pedig a mudi kanom legjobb barátja egy arany cocker szuka.

2022. márc. 27. 13:31
 8/11 anonim ***** válasza:
0%
Úgy olvastam, hogy nehéz tanítani, például nem tud rendesen menni a gazdi mellett, folyton elhúzza.
2022. márc. 28. 10:21
 9/11 anonim ***** válasza:

3,5,7-es válaszoló vagyok.

Nekem még a beagle is úgy jött mellettem,mikor elszakadt a póráz,hogy fogta a szájába...a kis lüke fel se fogta,hogy el is szaladhatna :). A szájába adtam,akkor azt ott kellett tartani :).

A spániel is szépen sétált. A mudi is.

De hozzáteszem,én nem várom el a láb melletti sétát,nem vagyok ilyen szigorú. Inkább fogadjon szót,az többet ér.

Szóval lehet tanítani. Mindet. Csak idő. Egy jó kutya..az évekbe telik!

2022. márc. 28. 12:42
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nem első kutya lenne szóval már nem vagyok kezdő a tanítást illetően. Mennyire bírja a lépcsőzést? Mármint oké az világos, hogy kiskorába mindenképpen mindig ölbe vinném le, de mikor már nagyobb lesz akkor tud majd úgy lépcsőzni, hogy nem lesz baja a hátának?
2022. márc. 28. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!