Milyen kutyát válasszak? Nem hülye kérdés, hanem komoly!
szóval kutyát szeretnék a párommal már kb 1 éve.
csak nem tudjuk milyet.lakásban lakunk, kb 7-4 ig dolgozunk.
10 éven belül szeretnénk gyerekeket.
amatőr de nem kezdő kutyás vagyok, tudom mivel jár
egy kutya a lakásban és nem riadok el a sétáltatástól a takarítástól stb szóval tényleg csak tanácsot szeretnék de nem olyat hogy "NE TARTS KUTYÁT"
amelyekkel szemezek: mops, bulldog, beagle, basset,amerikai spániel, ölebek.
nem ugatós fajtát szeretnék , bár ez tudom nevelés kérdése
IS.
köszönöm, sziasztok
Én egy felnőtt kutyust javasolnék, ő kibírná a ha magára hagynátok 7-16-ig. Ha nincs annyira pontos elképzelésed miért lenne szükséged fajtatiszta kutyára (pont arra!!), akkor egy menhelyi kutya tökéletes választás tud lenni.
Csak nézz körbe rendesen, keress olyan kutyát aki nem félős, vagy a gyerekekkel nem jön ki jól.
nagyon köszönöm a válaszokat!
azt hiszem menhelyi fogunk választani.
de azért még írhatjátok a tanácsokat, szívesen veszem!
köszi mindenkinek.
ja és tudom hogy nem a legjobb a kutyának egyedül lenni.
de akkor mit csináljon az az ember aki dolgozik mert meg akar élni valahogy, az nem érdemli meg hogy legyen kutyája??? cserébe majd kap sok szeretetet , sok sétáltatást , lesz egy cicatársa és ha majd jönnek a gyerekek akkor annyit leszek vele amennyit igazából megérdemel. imádom az állatokat, nem bírnám ki kutya nélkül az életem.
sziasztok
szép napot.
"Beagle-t nem ajánlom (tudom, hogy most ez a menő)az egyik legbutább fajta kutya szegény."
Tartottál már beaglet??? Tudod milyen is egy beagle vagy csak szóbeszédből hallottad????? Nekem KETTŐ is van és ZSENIK!!! Versenyszinten dog dancingolunk, agilityzünk, nyomkövetünk és imádjuk egymást!!! Van egy beagle klubbom és tele van "buta" beaglekkel meg gazdikkal....... utálom az általánositást és a lenézést mindenki lebutázza a fajtát miközben azt sem tudja milyen lehetőségek rejlenek bennük!!!! Ha kiskortól NEVELVE vannak és FOGLALKOZTATVA akkor felér egy munkakutyának (mivel az IS!!! hajtókutya IQ zseniknek leforditva vadászkutya)
Szóval csöndbe lehet maradni nagyon irritálnak az ilyen megjegyzések! Már tele van a hócipőm ezektől és bocsi hogy kiakadtam de egyszerüen nem szeretem az ilyet!!! A border collie persze a legokosabb stb stb kutya de láttatok már olyan bordeert aki szétszedte a lakást??? Én igen...mivel a KUTYA legyen az bármilyen FAJTA nem tudósnak születik. Minden a gazdán múlik hogy képzi.
A kérdésre válaszolva pedig a mopszot és a bulldogot nagyon tudom ajánlani de a beaglet is mivel ha sok mozgást kap, sok foglalkozást akkor igazi családi kedvenc lesz belőle és kis bújós "öleb" Persze ehhez kikell elégiteni a szükségleteit ami nem könnyü feladat és rengeteg energia kell hozzá.
Viszont tudom még ajánlani a menhelyes kutyákat rengeteg gyönyörü keverék is van :)
Kedves kérdező, egy menhelyi kutyának minden jobb, ha gazdánál lehet. Simán kibír napi nyolc órát egyedül, ha utána meg van mozgatva.
Sok szerencsét a választáshoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!