Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát válasszak? Nem...

Milyen kutyát válasszak? Nem hülye kérdés, hanem komoly!

Figyelt kérdés

szóval kutyát szeretnék a párommal már kb 1 éve.

csak nem tudjuk milyet.lakásban lakunk, kb 7-4 ig dolgozunk.

10 éven belül szeretnénk gyerekeket.

amatőr de nem kezdő kutyás vagyok, tudom mivel jár

egy kutya a lakásban és nem riadok el a sétáltatástól a takarítástól stb szóval tényleg csak tanácsot szeretnék de nem olyat hogy "NE TARTS KUTYÁT"

amelyekkel szemezek: mops, bulldog, beagle, basset,amerikai spániel, ölebek.

nem ugatós fajtát szeretnék , bár ez tudom nevelés kérdése

IS.

köszönöm, sziasztok

2010. szept. 14. 10:19
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

törpeschnauzer, törpeuszkár?

én biztos valami olyan kutyát választanék amivel lehet picit túrázni, sportolni, aktívabban élni

a mopsz, basset, bulldog nem jó erre, mert megfullad ... az ölebek szintén nem alkalmasak erre ...

2010. szept. 14. 10:42
 12/27 anonim ***** válasza:

Ha nincs kifejezett fajta szerelmed, akkor én is azt javaslom, hogy nézz körbe a menhelyeken és gyepiken, és keress egy szimpatikus kölyköt. A gondozói úgyis mindent elmondanak róla, és tényleg hasznosabb az egyedet ismerni, mint a fajtát.

A fajtajellemzések kb. annyira tutik, mint a horoszkópok. Nekem van egy angol bulldogom, aki nem röfög, ellenben imád sprintelni, ha szerez egy botot, amire vigyázhat, akkor simán lefut rövidtávon egy vizslát. Az ugró akadályt egyszer kellett neki megmutatnom, azóta örömében is ugrál, a játszótéri ping-pong asztalra egy hopp paranccsal felküldöm. Nagyon zsákmányos, mindenre vadászna ami mozog, ráadásul magas és vékony. Szóval gyakorlatilag nulla köze van ahhoz, amit a fajtajellemzések írnak a bulldogról (persze ez azért annak is köszönhető, hogy szaporítótól vettem sajnos, akkor még nem tudtam miért olyan fontos a törzskönyv).

Szóval ha ennyire különböző kutyák tetszenek, akkor szerintem nincs értelme horribilis összeget költeni egy fajtatisztára, inkább valamelyiknek a keveréke menhelyről.

Ő pl. szenzációsan cuki szerintem: [link]

2010. szept. 14. 10:52
 13/27 anonim ***** válasza:
Nézd meg a whippetet. Nagyon játékos, szeretnivaló kisebb agár kutyus.
2010. szept. 14. 10:53
 14/27 anonim ***** válasza:
francia buldog nem ugatós és jól össze lehet szoktatni a macskával, gyerekeket is szereti de erősen hullik a szőre, viszont azt írtad nem riadsz vissza a takarítástól.
2010. szept. 14. 10:55
 15/27 anonim ***** válasza:

Nekunk Beagel kolyok van a szomszedban, udvaron es lakasban is tartjak. A Beagle-t regen vadaszsra hasznaltak, tehat o imad asni, kvazi vonyitani ugyanugy ha a gazdija nincs itthon. En nem ajanlom a Beagle-t lakasba. En a szmszedom tapasztalait irtam le meg a magamet, mert mi vagyunk a szenvedo alanyai a vonyito kiskutyanak aki szetunja magat ameddig a gazdija dolgozik... Szerintem ha szereted a hosszu szoru kutyikat akkor spanielt valasz, de ne szaporitotol!

Foglalkozni is kell vele, mert eleg buta allat valhat belole! Ez is szemelyes tapasztalat, bar ha ti mindennap reggeltol delutanig dolgoztok akkor lehet, hogy ez is kizarva.

Szerintem ments meg egy kutyust menhelyrol. Nekem a baratnomek egy bichon havanese kinezetu kutyust talaltak a menhelyen (L) Nagyon aranyos kutyus es nem kerult szaeezrekbe. Jo keresgelest :)

2010. szept. 14. 11:09
 16/27 anonim ***** válasza:

Én is a spánielt ajánlanám leginkább, a basset és a bulldog nagyon betegesek, az ölebek meg idegbetegek. Általában! De amúgy irány a menhely. Adott fajta egyedei is teljesen mások lehetnek, tehát így is úgyis zsákbamacska a kölyök kutya, a fajtatiszta is csak a küllemében tuti, hogy olyan lesz, ahogy elképzelted.

Nem tudom miért akadtok ki a 9 óra egyedülléten, ilyen alapon M.o. kutyatartóinak minimum fele nem tarthatna kutyát, és ezek között ugyanúgy vannak jól neveltek, mint félreneveltek. Nyugodt habitusú kutyust kell választani, nekem uszi keverék kutyusom van, és mikor senki nincs otthon alukál. Persze annál aktívabb, mikor hazaérünk, de nem mondanám kedélybeteg kutyusnak. Kárpótoljuk az egyedül töltött időért tartalmas és hosszú sétákkal.

Korom Gábor is ír erről a neked ugatokban, hogy amikor a kutyus egyedül van amolyan takarékra állítja magát, nem szenved ill. idegeskedik, HA jól van nevelve, fokozatosan van hozzászoktatva az egyedülléthez és nem ő falkavezér.

Mondjuk, mikor elhoztuk a kutyusunkat én kivettem 1 hét szabit, meg amíg szoktattam 1-1 napokat. Szóval ilyen szempontból tényleg készüljetek föl, mert az elején tényleg több törődést igényel, akár kölyök, akár mentett kutyus.

2010. szept. 14. 11:12
 17/27 anonim ***** válasza:

Nekem francia bulldogom van. Ha kell nyugisak, ha kell játékosak, mozgékonyak. Sokféle kutyám volt, de ez az a fajta amibe nagyon beleszerettem. Simán elvannak egésznap a házban és alszanak, nem ugatósak.

Viszont a gyerekeket nem igazán kedvelik.

A beagle-t nem túl jó ennyi ideig egyedül hagyni. Nem bírnak magukkal és nagyon makacs kutyák. Legalábbis én ismerek párat és folyton szöknének, folyton megrágnak dolgokat stb., pedig a gazájuk sokat sétál velük.

A terrierek sokszor ugatósak, számomra túl "pattogós" kutyák. Persze ez saját vélemény.

Szerintem egy törpe v. közép uszkár is jó választás lehetne. Nagyon okos, kedves kutyák. Ha eleget sétáltok, elvannak nyugisan napközben.

2010. szept. 14. 11:19
 18/27 anonim ***** válasza:
Szerintem valamilyen Bichon. Tündériek, hamar tanulnak, nem kifejezetten ugatósak. A legjobb választás!
2010. szept. 14. 12:03
 19/27 anonim ***** válasza:

A bichonok mióta nem ugatósak? :O

Na persze nevelés kérdése, de általában nagyon is ugatósak és hisztisek.

2010. szept. 14. 13:04
 20/27 anonim ***** válasza:
Spániel, csendesek (az iskolánkkal szemben volt egy spániel soha nem hallottam ugatni. Többnyire nyugodt volt de ha felélénkült nagyon édesen rohangált. És nem is volt harapós mármint minket nem harapott meg pedig nem ismert. Szerintem ez lenne a legjobb választás:) Ja és minden kutya egy személyiség. :)
2010. szept. 14. 15:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!