Ha egy bolt elé kikötött (pórázzal) kutya megharap egy embert, ki a hibás és mi a teendő?
"Hogyha egy megkötött kutyához oda megy valaki és megharapja, akkor az a hibás, aki oda ment"
Nálunk konkrétan a bolt bejárata mellé kötik ki, csak úgy lehet bemenni, ha elmész a kutya mellett.
Én a gazdát tartanám hibásnak elsősorban.
1. nem hagyunk ott sehol őrizetlenül kutyát, olyat meg főleg nem, ami hajlamos a harapásra
2. ha máshogy nem tudjuk, megoldani, akkor SZÁJKOSÁR
De egyébként meg tényleg nem szabadna odamenni idegen kutyához, mert nem tudjuk milyen reakciót váltunk ki belőle.
A gazda a hibás. Ha tudja, hogy harap a kutya, akkor vagy ne kösse ki a bolt elé, vagy tegyen rá szájkosarat.
Nem csak "idióta" emberek vannak, hanem óvatlan kisgyerekek is.
#7 Nem csak óvatlan gyerekek, hanem felelőtlen szülők is vannak.
Nálunk óvodás kisgyereket harapott arcon a kutya, úgy, hogy a gyerek ment be az udvarra piszkálni a kutyát, mert mindent szabad.
Anyuka a gazdát mindennek elhordta, addig cirkuszolt, amíg a "veszélyes kutyát" el nem altatták, mert "megtámadta a gyerekét".
Nem jó kikötni a kutyát, de ha harapós, alapból nem viszi az ember szájkosár nélkül magával szerintem.
Bár a gyerekeket sem kell félteni...
#9, igen, jogos.
De más megítélés alá esik egy olyan kutya, aki/ami amúgy birtokon belül van.
(Én biztosan nem altattattam volna el a hülye anyuka miatt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!