Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyi idő kell, hogy a...

Mennyi idő kell, hogy a kölyökkutya megszokja az új környezetet?

Figyelt kérdés
Negyedik napja hoztunk egy kiskutyát és három éjjel nem tudtunk már aludni a nyüszítéstől, sivalkodástól, ugatástól. Meg mindig fél tőlünk és elutasítja a közeledési szándékunkat.

2022. márc. 17. 07:52
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
89%
Egy ennyire pici kölyköt komolyan kiraktatok az udvarra? És csodálkozol hogy szenved szegény???
2022. márc. 17. 10:40
 12/29 anonim ***** válasza:
87%
B_zdmeg te érző lény vagy vagy valami robot? Kiskutyát kirakni az udvarra? Édes istenem, szegény kicsi, inkább keressetek neki megfelelő gazdit.
2022. márc. 17. 11:09
 13/29 anonim ***** válasza:
78%

Ne bántsátok már a kérdezőt, láthatóan nem rossz szándékú, inkább talán csak tapasztalatlan. Aki mindig csak udvaron látott kutyát, nem feltétlenül tudja, hogy kicsiként még minden kutyát jobb beengedni.

Kérdező, jó lenne beengedni a kutyát az előszobába mondjuk: egyrészt mert kicsi, fázik, és a családjától egy hideg kutyaházba kerülni nem kellemes dolog, nem olyan dolog, amit meg akarnál akár te is szokni. Másrészt mert nem is annyira helyet, hanem titeket kell megszoknia elsősorban, az meg nehezebb megy úgy, ha el van tőletek szeparálva. Lehet lesz egy-két baleset, de a legszebb időszak a kiskutyakor, lehet az apróságot nevelgetni, szeretgetni, játszani vele, szerintem bőven megéri, hogy felszedjétek pár hétre-hónapra a szőnyeget. Aztán úgyis magától majd többet lesz kint.

2022. márc. 17. 12:38
 14/29 anonim ***** válasza:
87%
Ha tapasztalatlan is, annyit fel kéne fogni hogy az a kutya gyakorlatilag kisbaba, akit elszedtek az anyjától, majd kiették a hidegbe, egyedül.
2022. márc. 17. 12:57
 15/29 anonim ***** válasza:
69%
Gondolom, már felfogta, de én mondjuk ha valakit meg akarok győzni valamiről, vagy megismertetni valamivel, akkor nem azzal kezdem, hogy leidiótázom. De kinek a pap, kinek a papné.
2022. márc. 17. 13:27
 16/29 anonim ***** válasza:
78%

"láthatóan nem rossz szándékú, inkább talán csak tapasztalatlan"

Ahhoz mégis milyen tapasztalat kellene, hogy NEM rakunk ki "kisbabát" (se embert, se állatot) egymagában a mínuszokba??

2022. márc. 17. 13:47
 17/29 anonim ***** válasza:
71%

Biztos nagyon nehéz tovább látni az árnyékodnál, de ha valaki életében nem nevelt fel kutyát kiskorától, ne adjisten nem is tartott, kertesházban él, és kutyát mindig csak udvaron látott, akkor bizony rohadtul nem evidens neki, hogy nem tartja kicsiként kint.

Én egész életemben lakásban éltem és teljesen elképzelhetetlennek tartom, hogy macskát kiengedjek szabadon kószálni a kertbe, minden pillanatban rettegnék, hogy mi történik vele. Azt se szeretem, ha a kutyáimat nem látom, ha a szabadban vagyunk, szeretem biztonságban tudni őket. Más meg engem tart ezért idiótának. Nem vagyunk egyformák.

Tudom, hogy ez a gyakori és itt a többségnek jobban megéri, hogy jól beszóljon a kérdezőnek, mint az, hogy tényleg segítsen neki és(!) a kutyának, akiért amúgy ez az egész harcias beszólogatás megy. Én nem értem ezt a hozzáállást. Lehet lepontozni, én nem fogom tovább magyarázgatni.

2022. márc. 17. 14:00
 18/29 anonim ***** válasza:
62%
"Biztos nagyon nehéz tovább látni az árnyékodnál, de ha valaki életében nem nevelt fel kutyát kiskorától, ne adjisten nem is tartott, kertesházban él, és kutyát mindig csak udvaron látott, akkor bizony rohadtul nem evidens neki, hogy nem tartja kicsiként kint." Volt kutyájuk. És minimális józan ész kell csupán hozzá hogy nem basszuk ki a mínuszokba a kölyköt, még annyit se kell tenni hozzá hogy UTÁNAOLVAS azon a nyamvadt neten mit hogy kéne csinálni.
2022. márc. 17. 14:02
 19/29 anonim ***** válasza:
87%

Én magam pl. sosem neveltem gyereket, nem tartottam papagájt. EVIDENS, hogy egyiket se raknám ki a mínuszokba magányosan.

Továbbra se értem, ehhez miért kellene tapasztalat..

Segíteni nem nagyon lehet, azon kívül hogy többször leírjuk hogy NE tartsa kinn, pláne kölyökként, pláne télen.

Szomorú hogy ezt el kell mondani.

2022. márc. 17. 14:03
 20/29 anonim ***** válasza:
87%

Egyébként meg akármilyen állatot terveznék hazavinni, nulladik lépés lenne hogy a neten rákeresek hogy xy állat tartása. Biztos vagyok benne hogy említik, hogy ne bszd ki egyedül a -10 fokba.

2022. márc. 17. 14:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!