Félős vendég/ bizonytalan léptű kisgyerek miatt elzárnád a kutyádat, ha hozzád jönnek vendégségbe?
Igen. Nálunk ilyen vendégek érkezésekor a kutyák be lettek zárva egy fészerbe - azt a helyet amúgy is szerették, oda bújnak el tűzijáték alatt is (amíg be nem hívjuk őket - persez most csak az ilyen random szülinapi durrogtatásról van szó, nem a betervezett újévi/egyéb ünnepi tűzijátékról) amíg a vendégek a kertben tartózkodnak.
Nincs hiszti a kutyák részéről.
Persze.Ha már olyan vendéget hívtam aki nem bírja a kutyát vagy ahogy írtad kisgyermek simán elzárom.Kibírja a kutya is azt a max 1 órát amit nálunk tölt egy vendég.
Ne fogadjon kutyával nem kompatibilis vendéget olyan,aki nem tartja tiszteletben hogy a másik fél az állattól.Vagy kibírja a kutya azt a kis időt ameddig jön a vendég,vagy szólj hogy ne jöjjön.🤷🏼♀️
Egyszer az unokatestvéremet olyanhoz vitték akinek van kutyája,a kislány pedig félt tőle.Nem volt több 3-4 évesnél a kutya pedig egy jól megtermett kaukázusi volt.
A szülők is sz*rtak bele hogy fél tőle (tudták..) meg az is akihez mentek.(együtt mentünk bográcsozni oda)
Torka szakadtából ordított,sírt,sokkot kapott a kutya pedig onnantól utálta a gyerekeket.(engem is)
Minden áron oda akarták engedni a kutyát,hogy majd megszokja a kislány és össze haverkodnak,de mindkettejüknek csak egy trauma volt,gondolom a kutya is úgy jegyezte meg,hogy gyerek=fül süketítő kiabálás.Ugatni kezdett amitől még inkább ijedtség lett (ettől kapott sokkot) és hogy ne "támadjon" ki zavarták a kutyát is.Az unokatestvérem a mai napig retteg a kutyáktól,még ha később meg is szokta volna más úton ez maradandó sebeket okozott nála,pedig meg sem támadta a kutya.(ennek már vagy 15-20 éve)
Senkinek nem jó ez,ha olyan jön aki nem szereti őket a kutya érdeke is,hogy elzárjam.Addig kap csócsálni valót,neki is megéri.
Van, akit elzárok és van, akit nem...
Két kutyámnak szuper az idegrendszere, ha kell, csak fekszenek a helyükön, amúgy meg odahozatom velük a papucsot a vendégnek, csinálnak pár trükköt és már nem is fél tőlük... A betörőt is beengednék, de persze azért figyelek, ha egy kisgyerek kontaktálni akarna velük.
A harmadik kutyám bár nagyon okos, tanulékony, borzalmasan bizalmatlan és nagyon benne van a "házörző" minden igyekezetem ellenére, így ő megy a hálószobába, ha olyan vendégek jönnek. Nem is a vendégeket féltem igazán, hanem nem tudom, hogy tudnám feldolgozni, hogy baleset történt miattam, meg hogy esetleg bebizonyosodna, hogy valóban egy kis aggresszor a szeretett kutyusom...
Nekem tényleg igencsak a kutyáim körül forog a világom, de én sem kényszerítem rá őket a vendégekre ha nem akarják.
Az egyik kutyám amúgy is érzékeny erre, ha olyan emberrel találkozunk, aki nem kedveli a kutyákat, akkor ő is ösztönösen teret hagy neki, elhúzódik és nincs láb alatt, a másik még elég szertelen és borzasztó szociális, nem tudja elképzelni, hogy őt ne imádná valaki, ezért tud tolakodó lenni idegenekkel is. Nem durván, nem ugrál fel meg nem nyalja arcon vagy ilyesmi, de egy olyan embernek, aki nem szereti a kutyákat annak tud sok lenni.
Szóval ha vendég van mindketten be vannak küldve a hálószobába, ami amúgy egy win-win helyzet, mert oda csak engedéllyel mehetnek be, van bent vizük, a megszokott helyük, a kedvenc játékaik, nem törnek össze ha pár óráig nem lehetnek egy légtérben velünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!