Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 3,5 éves kinti kutyát, aki...

3,5 éves kinti kutyát, aki azt szokta meg hogy akkor és ott kakil, pisil ahol kedve tartja, hogyan lehet megtanítani szobatisztaságra?

Figyelt kérdés

Egyáltalán lehet-e?

Költözés miatt.

#szobatisztaság, tanítás, idős korban, kutya
2022. márc. 15. 15:06
 1/7 A kérdező kommentje:
Már volt az új helyen többször is de rendszeresen bepisilt, bekakilt a lakásba, random helyekre.
2022. márc. 15. 15:07
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Úgy, hogy rendszeresen ki kell vinni, és megdicsérni, ha ott végzi el a dolgát, mintha kölyök lenne. Bent meg szó nélkül eltakarítod, a szag nyomokat eltűnteted.
2022. márc. 15. 15:21
 3/7 A kérdező kommentje:
2# és ne dorgáljam meg miatta?
2022. márc. 15. 15:23
 4/7 Maya Bunnyheart ***** válasza:

Legyen egy rendszer amit tartasz vele, mikor kap enni, víz mindig legyen neki,mikor van séta stb ha ezt betartod akkor rájön hogy bizonyos időközönként ki tud menni. Illetve figyeld a jeleket pl nagyon szaglászik,szaladgál, intenzíven liheg, megy az ajtóhoz,nyüszög stb akkor vidd le. Ha kint végzi jutalomfalat, dicséret, ha bent és rajtakapod akkor szidd meg és azonnal vidd le hogy elvégezze, ha már csak az "eredményt" találod meg akkor szó nélkül takaríts fel,ecetes vízzel, és kerüld az ammónia tartalmú tisztítószereket (ezeknek a szaga ösztönzi a kutyát arra hogy odavizeljen)

És a másik ami segíthet még hogy legyen egy helye a lakásban/házban ahonnan csak az engedélyeddel jöhet el, így nincs az hogy dugiban odacsinál valahova.

2022. márc. 15. 15:25
 5/7 anonim ***** válasza:

3 eves volt a kutyam, amikor orokbefogadtam, a szobatisztasagot es a lakast sajnos hirbol se ismerte, oedig tacsko jellegu keverek, nem epp kinti kutyanak valo.

Az elso 2 het nagyon durva volt, alairom, nem ertette a koncepciot, a rendszert, nagyon sokszor bepisilt, de legalabb a kakit elso naptol kezdve kint intezte seta alatt, szoval fel siker volt :D

Nagyjabol 1 honap alatt lett teljesen szobatiszta, de ket het utan is mar csak napi egyszer volt max baleset.

En amugy kezdettol fogva rendszerhez szoktattam, fix idoben volt a 4 seta, nem vittem ki napi tizszer, mint egy kolyokkutyat. Nem tudom, hogy ez rossz megoldas volt-e, de vegulis szobatiszta lett, ez a lenyeg :)

2022. márc. 15. 17:39
 6/7 A kérdező kommentje:
5# Szuper! Köszönöm a beszámolót!
2022. márc. 15. 17:41
 7/7 A kérdező kommentje:
4# is 🙂 meg minden válaszért köszönöm!
2022. márc. 15. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!