Városi kutyások, főleg akiknek kisebb méretű kutyusa van: nem zavar az hogy mikor kimentek sétálni akkor - kikerülhetetlenül - másik kutyák vizeletébe (esetleg emberibe bizonyos helyeken) sétál bele, a szőrzetével felveszi a füves, bokros helyeken?
Vagy a füves területeken, kakil a kutya, oké hogy felveszem kakizacsival és dobom a kukába de a fű azért kakás maradhat.
Nem beszélve a fél nem szedet ürülékekről és a vizeletekről.
Olyan hatalmas mennyiségű kutya van pl. Budapesten a parkokban, hogy gyakorlatilag minden csupa pisi.
Tehát sétál a kutyád és belesétál ezekbe a fűben, a betonon stb.
Gondolom senki nem füröszti a kutyáját minden séta után.
Az én kistermetű kutyám a látszólag tiszta, gondozott füves Bp-i parki séta után bűzlött a kutya vizelet szag után.
A járdán, sarkokon, fák, kiszögellések, objektumok körül kikerülhetetlenül ott van több rétegben a kutyapisi.
Szóval megoldás?
#10 akkor el kell dönteni. Vagy nem megy ki és nem lesz büdös. Vagy kimegy és fürdetés. Vagy kimegy és nincs fürdetés, de büdös lesz.
Nos?
Mert eddig ahogy láttam semmi sem tetszett!
Zavar vagy nem zavar, ezeket nem igazán lehet kivédeni, én úgy szoktam hogy ha látom pl a panelházak falánál az utcasarkon hogy foltok vannak (ember/kutya vizelet, hányás,sz@r)akkor kikerüljük.
Ezenkívül minden séta után napi 3x száraz időben törlőkendővel nemiszerv/fenék/mancstörlés van, esős időben vagy télen főként a sózás miatt, alvázmosás van a kádban.
Nem tudom, az en kistestu kutyam meg soha nem volt hugyszagu a sima setak utan. Labat termeszetesen megmosom itthon, de ennyi.
Na amikor az erdobe megyunk es epp sar van, o ugrik bele elsonek es dagonyazik,de az mas teszta :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!