Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak ha ilyen válogat...

Mit csináljak ha ilyen válogatós a kutyám?

Figyelt kérdés
3 hónapos yorki, minőségi tápokat próbáltam neki, pl. Taste of the Wild, de ezt se ette meg. Ismerősök is adtak márkás tápokat és azt se nagyon eszi. Gondoltam, hogyha éhes lesz akkor majd úgy is eszik, egész nap nem evett, ezért estefele mikor még nyitva volt a bolt elmentem alutasakos kajáért, és azt persze hogy megette amiben alig volt hús meg tápanyag. Mit csináljak?

2022. márc. 14. 16:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Csak mert valakivel nem értesz egyet, az nem feltétlen jelenti azt, hogy nem értelmes a válasza :D Csak azt, hogy más a véleménye, egy értelmes ember elfogadja más álláspontját is. Vannak jó tápok, igen, de az enyém azokat sem szerette és iszonyat büdös volt tőlük a széklete is. A Petchef olyan főtt menü, amiben vannak hozzáadott tápanyagok is,úgy, mint a száraztápokba. Lehet főzni úgy is, hogy táplálékkiegészítőkkel teljes értékűvé tesszük. Nekem ettől jött rendbe a kutyám széklete is és jó látni, hogy milyen élvezettel eszi. Ettől még tőlem ti azzal etetitek a kutyátokat, amivel akarjátok, csak mondtam a kérdezőnek, hogy van a tápon kívül más alternatíva is.

2022. márc. 14. 18:23
 12/17 anonim ***** válasza:
54%

7 és 9 valóban jó tanácsot írt teljesen egészséges és FELNŐTT vagy majdnem felnőtt kutya esetében! Egy 3 hónapos, kistestű kutyát semmiképp sem éheztetünk napokig!

A tenyésztőnél mit evett? Hogyan ette? Mennyi ideje hoztátok el? Egy kölyöknek amúgy is nagy stressz a környezetváltás, ezért a kajával nem nagyon szoktunk variálni az elválasztás utáni hetekben érdemes pontosan ugyanazt és ugyanúgy adni, mint ahogyan azt a tenyésztőnél is kapta.

Ha így sem akarja enni, akkor ezt mindenképp jelezd az orvosnak, illetve a tenyésztőtől is kérj tanácsot, ne a gyakorikérdések "doktoraitól" tedd függővé a kölyökkutyád egészségét.

Aztán ha kiderül, hogy tényleg csak játssza az agyát és azért válogat, mert úgy érzi ezt lehet, akkor el lehet kezdeni értékesebbé tenni az élelmet, akár úgy, hogy elveszed tőle, ha nem kezd azonnal hozzá, akár úgy, hogy csak feladatért kapja meg, de ezt meg egy jó kutyasuliba úgyis megtanítják neked, itt a gyk-n nemcsak nem doktorok a válaszolók, de nem is kutyakiképzők, így ezeket a helyzeteket, mind az egészségügyit, mind a nevelést jobb profikra bízni.

2022. márc. 14. 18:30
 13/17 anonim ***** válasza:
55%
A 9-es vagyok. Nyilván egy kiskutya esetében ez más persze. Az a tény el is kerülte a figyelmem, de amit írtam, az igaz a kicsit idősebbekre. A mi kölyök kutyánk sem akart enni egyébként, adtunk is neki persze nedves konzervet is, de arról is érdemesebb fokozatosan leállítani, mert sokan szerintem itt rontják el. A miénk is furcsa módon csak a nedveset ette meg a tápról is, hiába volt belekeverve, direkt otthagyta a szárazat. Úgyhogy egy idő után mindenképp csökkentsd a nedveset és csak szárazat adj neki, aztán meg mind igaz, amit írtam, úgyis megtanulja már kicsinek is, hogy ha éhes és van kajája, megeszi azt.
2022. márc. 14. 19:14
 14/17 anonim ***** válasza:
11-es az nem vélemény kérdése, hogy egy drága táp ellen ne álljunk ki egy olcsó alutasis mellett úgy, hogy az egyetlen érvünk az olcsóság. Nem tudom jobban elmagyarázni, hogy ez mekkora paradoxon. Egyáltalán nem állítottam azt, hogy csak a táp, vagy csak a taste of wilderness, nem is vagyok ezen az állásponton. Sokaknak jön be ez vagy az és ezzel én is teljesen egyet tudok érteni. Nem tudom hol siklottunk el egymás mellett, nem véleményalapú volt a kommentem.
2022. márc. 14. 19:52
 15/17 anonim ***** válasza:

Biztos méretének megfelelő tápot adtál? Azért kérdezem, mert írod, hogy adtak ismerősök is tápot. Ha túl nagyok a szemek, nem tud mit kezdeni vele.

Mi még azt tettük, hogy beáztattuk langyos vízbe a tápot, úgy illatosabb a kutya számára és kevésbé kemény.

2022. márc. 14. 22:13
 16/17 anonim ***** válasza:

7-es vagyok.

Aki azt írta, csak az olcsóságot nézzük a tápoknál, annak fogalma sincs a minőségi tápok áráról. A petchef nem kicsit van túlárazva, ha már azt sztároljuk annyira, annyiból már akkor inkább főzök a kutyámra nap mint nap.

2022. márc. 15. 08:50
 17/17 anonim ***** válasza:

Nyolcas, egyébként kicsit off, de mutass már nekem légyszíves egy olyan farkast is, amelyik behisztizik és nem haljandó enni, csak mert ő nyulat akar enni, de a falka egy szarvast kapott el és ő nem szereti a szarvast?

Így kell felfogni a kutya etetését is, mert nekik is így működik az agyuk. Te vagy a főnök, te mondod meg mi a kaja. Ha táp, akkor táp, ha csirkefarhát akkor az, ha meg marhahús kaviárral, akkor az. Első körben meg kell neki tanítani, hogy nincs válogatás, utána mehetnek az ínyencségek, és azokat sem szabad túlzásba vinni, különben újrakezdni a válogatást. Csak mert megteheti.

2022. márc. 15. 08:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!