Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mit csináljak a válogatós...

Mit csináljak a válogatós nyulammal?

Figyelt kérdés
Eddig semmi gond nem volt. Kapott lucernaszénát, ami papám földjén nőtt és valami olcsó márkát is a boltból, mikor elfogyott. Most másik boltba mentem, egy drágább szénát vettem neki, de hozzá sem szagol. Ezen kívül semmi sem változott az étrendjében, csak ezt nem hajlandó megenni. Mit tehetek ebben az esetben?

2013. febr. 13. 19:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Majd megeszi ha éhes lesz. Ne adj neki mást, és megeszi. Egy drága oroszlánfejű büszke 'anyukája' vagyok. :p
2013. febr. 13. 19:25
 2/12 A kérdező kommentje:
Mennyi ideig éheztethetem? Mert reggel óta van bent a széna. Bár akkor kapott mást is.
2013. febr. 13. 19:37
 3/12 anonim ***** válasza:
Az a bizonyos széna nem Panzi?
2013. febr. 13. 19:58
 4/12 A kérdező kommentje:
Nem, Vitapol.
2013. febr. 13. 20:02
 5/12 anonim ***** válasza:
Akkor nem tudom, azzal nincs tapasztalatom. Kevesebb tápot adj neki, akkor hidd el, majd rákényszerül.
2013. febr. 13. 20:13
 6/12 A kérdező kommentje:
Hát, most már csak az lessz.
2013. febr. 13. 20:22
 7/12 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Így van, kevés táp és csak pár falat nasi. A mi Nyuszónk sajnos el van kényeztetve. Elég dagi. Sok gyümit kap. Így tartunk light napot, meg egész nap csak a széna van előtte és kicsi táp. Este kap mást. Na meg ha már éhes,.és mivel nyúl,mindig az. Megeszi a szénát. :)
2013. febr. 13. 23:03
 8/12 anonim ***** válasza:
A széna minősége változhat. Olyan embertől, olyan helyről vedd, ahol finom. Nem az éheztetés a megoldás, mert azzal csak annyit érsz el, hogy nem szívesen, de megeszi. Téged sem tömnek olyasmivel, amitől rád jön a hányinger.
2013. febr. 14. 09:19
 9/12 anonim ***** válasza:

A lucerna okoz a nyusziknál függőséget. Törpék csak mértékkel kaphatják a magas fehérjetartalma miatt. :)

A vitapol szénák egész jók szoktak lenni, de nyilván amit te szedsz neki annak a nyomába se érhet egyetlen bolti széna se.

Ha kertes házban laktok tavasszal vegyél egy kis kockabála tavaszi, rétiszénát, és spájzold be télire.

Illetve nyáron is vagy heti 2 nap legyen a lucerna a menű, vagy a fűvel vegyesen etesd, a fölösleget meg szárítsd meg őkelmének télire. (Paplanhuzatban szép zöld, és száraz marad.)

Ha kültéri nagynyuszi, akkor persze etetheted kalória dúsabban!

2013. febr. 14. 09:25
 10/12 A kérdező kommentje:
A télikertben van, amit nem fűtünk (bár nem annyira hideg, mint kinnt) és nem törpe, hanem normál méretű. Az éheztetés nem jött be, másfél napja volt előtte és nem kellett neki. Reggel kevertem egy kis maradékkal, egy másik fajtából, úgy evett valamicskét. Holnap inkább adok neki rendesen magot, ahogy szokott, bár másik széna hétfőig nem lessz. Azért köszönöm mindenkinek a segítséget.
2013. febr. 14. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!