Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit érdenes ilyenkor tudni,...

Mit érdenes ilyenkor tudni, mire kell készülni?

Figyelt kérdés

Sziasztok, most lesz először kutyánk, nem kölyökkutya, hanem már 2-2,5 éves, menhelyi kutya.

Nyilván utánaolvastam meg minden ilyesmi, próbáltam felkészülni, de arra lennék kivancsi, hogy nektek mik voltak azok a történések/események amik váratlanul értek és nem készültetek fel rá?

Nyilván nem arra gondolok most, hogy nem volt szobatiszta a kutyus😅.

Köszönöm a valaszaitokat, ha esetleg valamire még kuváncsiak vagytok, akkor készseggel válaszolok itt is meg privátban is.

Köszi😊

2022. márc. 13. 15:10
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszaitokat😊

#9 Őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy rajtavan a jutifalin az adagolás, de ez tök jó ötlet. Köszi a választ.

#10 Én pont ezért is szeretem nagyon a tacskókat😅. Nem nagytestű kutya, de okos és kitartó.

Még egy kérdésem lenne, mégpedig, hogy mekkora egy tacskó mozgásigénye?

Utánaolvastam, de mindenhol mást írnak.

Nekem az lenne a tervem, hogy reggel sétálnék vele kb. 45 percet aztán pihi majd délután is egy kb. 1 órás séta és aztán már csak este vinném le, de nem sétálni, hanem amíg el nem végzi a dolgát. Persze ezenkívül ha jó idő van a kertben is sokat lenne napközben.

Ez így szerintetek ideális számára?

2022. márc. 14. 00:31
 12/19 anonim ***** válasza:

Ennyi mozgás elég neki, tapasztalatom szerint amit nagyon imádnak az nem is a céltalan futkározás, hanem a cserkészés, az új élmények, új helyek, új szagok. Az enyémek imádják, ha olyan helyre megyünk sétálni, ahol benézhetnek, bebújhatnak a bokrok alá, az udvaron is imádnak bebújni a tuják alá, az illatok nagyon nagy élményt jelentenek nekik. Ezzel városi környezetben vigyázni kell, mert ott a bokrok alatt lehetnek nem kívánt meglepetések, de ha tudsz valamilyen biztonságos helyet, akkor azt nagyon fogja szeretni.

Rossz időben valószínűleg nem szívesen megy majd ki (az enyémek legalábbis nem), ilyenkor a hosszabb sétát kiválthatod szellemi lefoglalással, trükkök tanulásával, jutifalat eldugásával, amit meg kell keresnie stb...

Amit én a környezetemben élő tacskókon észrevettem, hogy 2-3 éves korukra már nem szívesen játszanak más kutyákkal, viszont nagyon szeretnek falkában dolgozni. Ha mi tehetjük, akkor együtt megyünk sétálni és ilyenkor elképesztő nézni, hogy milyen szervezetten tudnak együtt működni, ahogy figyelnek egymásra, ahogyan követik a szagokat... Hiába, ők munkakutyák :-)

2022. márc. 14. 08:30
 13/19 anonim ***** válasza:

A menhelyen mindenkivel cuki kutya pár nap múlva bevédett engem az emberekkel és kutyákkal szemben, illetve kiderült, hogy nagyon zajérzékeny, tüzijátékkor retteg.

Két éve fogadtam örökbe, dolgozunk a problémákon :)

A szobatisztasággal pont nem volt baj, az első időben nagyon figyeltem rá és mikor emelte a lábát, már rá is szóltam, illetve gyakran vittem ki.

2022. márc. 14. 08:58
 14/19 A kérdező kommentje:

#12 Köszi az infókat, akkor rossz idő esetén ki kell még találnom valami logikai feladatot😅

#13 Remélem hamar megoldódik a problémátok:)

2022. márc. 14. 10:54
 15/19 Maya Bunnyheart ***** válasza:
73%

Mielőtt hazaviszed a menhelyről sétálj vele egy nagyot hogy kimozogja magát, a kertbe/házba te menj be először és a kutyust pórázon vezesd körbe majd vidd a helyére. Ez azért fontos mert így a kutya tudni fogja hogy egy stabil családba került, általában a menhelyi kutyák bizonytalanabbak és nem tesz jót nekik ha magukra kell venni a vezér szerepkörét, így rájön hogy a gazdié a terület, és ő is nagyobb biztonságban fogja magát érezni, és ez segít megelőzni több problémát pl terület/gazdi védés.

Ami a másik,ezt nehéz megállni de ne akarj mindig a kutyussal foglalkozni inkább csak akkor ha ő megy oda hozzád, ezzel is segítesz neki, hogy tiszteletben tartod a személyes terét.

Amit viszont lehet hogy a menhelyen is mondanak, hogy egy jó ideig a kertbe is csak felügyelettel, pórázon legyen kint nehogy megszökjön.

2022. márc. 14. 11:08
 16/19 A kérdező kommentje:

#15 köszi az infókat😊

Én is arra gondoltam, hogy a kertben nem lenne egyedül.

Amúgy akinek van/volt tacskója, annak mennyire volt jellemző hogy ásott vagy kiásta magát pl a kertből?

2022. márc. 14. 16:08
 17/19 anonim ***** válasza:
37%

Ruha cipo taska zart szekrenybe vagy 2 meter fole.

Szonyeget szedd fel.

Kajat soha ne hsgyj elol neki se. Kezbol etesd. Legjobb ha nyersezel vagy fozol.

Jolnevelt kutya tarsasagaban megtanulja par nap alatt adolgokat. Jutfalatozd.

En is inkabb felnottet fogadtam. Jutfalatoztam nyerssel. Azota csodaljak,h megtanulta a kezjeleket es fejbolintasjeleket.

Mozgasd fokozatosan. Ahogy epul az izma. A rdndszeres mozgas a lelki kiegyensulyozottsag titka nalad is es a kutyanal is.

2022. márc. 14. 20:34
 18/19 anonim ***** válasza:

Jó néhány éve tacskós vagyok, nekem egyik tacskóm sem ásott a kertben, de a környezetemben élőknél előfordul. Szökés sem fordult elő soha, bár elég biztonságos a kerítés.

Ez persze semmit sem jelent, mert minden egyed más. Ahogy leírtad, te elég sokat tudsz majd foglalkozni vele, így megvan az esély, hogy nem lesznek ilyen viselkedés problémák.

2022. márc. 15. 07:54
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, igen szerencsére van időm bőven, ezért is nyugodtan belefér egy kutyus, különben nem is mertem volna belevágni😊
2022. márc. 15. 23:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!