Folyton nyújtogatja a nyelvét a kutyám, valami baja van?
Nekem a talált kiskutyám öltögette folyton a nyelvét, sűrűn csattogtatva, mintha folyton nyalná az orrát.
Az orvos mondta, hogy ez fokális epilepszia.
Kapott akkoriban gyógyszereket, célirányos etetést, egyre ritkábban csinálta, talán egy évben 1-2x. Már évek óta nem csinálja, most 17-ik éves.
De itt is olvashatsz erről(ebből elég egy tünet is, nem kell mindet produkálnia!)
FOKÁLIS epilepszia:
"Beszűkült tudatállapot esetén: az állat nem reagál a gazdi hangjára, tekintete a semmibe réved, hallucinál, láthatatlan bogarakat kerget (légykapkodás), nyugtalanul járkál fel-alá vagy körbe-körbe, nyelvét öltögeti (mintha fagylaltot nyalna), fejét oldalra billenti (mintha biccentene). Ok nélküli félelem, izgatottság vagy agresszív reakciók, akár szélsőséges jelleggel."
Ha ne adj' Isten,nálatok is ez a gond, akkor itt néhány tanács az etetéséhez:
7-es vagyok
Én nem tudom, hogy ki a büdös franc vagy 55%-os, akinek van pofája leminősíteni egy olyan választ, ami szakcikk által is alá van támasztva.
Írtam egy tapasztaláson alapuló LEHETŐSÉGET, amit érdemes lenne megbeszélni állatorvossal.
Félre ne értsd, leszarom a pontozásodat, csak a Kérdező felelőtlen félrevezetése háborít fel, mert te a lelkinyomorodat így tudod kiélni!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!