Mi az a tükör módszer?
Elolvastam a Népszigeti Kutyasuli oldalán lévő részt erről ( [link] de nem igazán értem.
Valaki megtudná ezt magyarázni?
Többek között ez nem tiszta:
Viszonyunk rendezése ösztönkezelési technikák segítségével– ez a témakör leginkább az iskola saját kutatásain alapszik és fantasztikus eredményeket értünk el ezen a téren. Az ösztönkezelés segítségével megismerhetjük a kutya lényét, ösztönvilágát, megérthetjük miből alakulnak ki együttélésünk problémái, és megtudhatjuk, hogyan kell kezeljük azokat. Lényegében a gazdik megtanulják, hogyan alakítsák ki a kapcsolatukat a kutyával, hogyan lehet a kutya saját nyelvén lekommunikálni, hogy kinek hol a helye és hogy tudunk azzá a vezetővé válni, akit a kutya keres bennünk, akinek anno ősei átadták az irányítást.
Erről szeretnék kicsikét többet olvasni :) Köszönöm.
A tükör módszer alapja az, hogy a kutyád bármilyen viselkedési problémájával kapcsolatban először magadban, az adott viselkedésre való reakcióidban kell keresni a hibát, és nem a kutyában.
Az ösztönkezelési technikák annyira szerteágazóak és annyira esetre válogatja, hogy mikor melyiket kell alkalmazni, hogy nagyon nehéz ezt általánosságban leírni. Úgy tudom egyébként, hogy Korom Gábor most pont ezekről ír könyvet. De egyébként nyaranta vannak szemináriumok, ahol elmondja és be is mutatja az ösztönkezelési technikákat. Ez csak 15 ezer forint, és én tuti, hogy jövőre is megyek, mert minden eset más és más, és hihetetlenül tanulságos. Tényleg érdemes egyébként elmenni Gábor egyik előadására (pont tegnap volt egy, legközelebb nem tudom mikor lesz megint), mert az alap előadás annyira érdekes és vicces, hogy szerintem annak is érdemes meghallgatnia, aki nem is szereti a kutyákat.
Az első könyve is nagyon jó egyébként.
A tükör módszer lényege, hogy 3 területen foglalkozunk a kutyával.
Az egyik a megfelelő életmód biztosítása
A másik a tanítás
És a harmadik az ösztönkezelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!