Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi az a tükör módszer?

Mi az a tükör módszer?

Figyelt kérdés

Elolvastam a Népszigeti Kutyasuli oldalán lévő részt erről ( [link] de nem igazán értem.

Valaki megtudná ezt magyarázni?

Többek között ez nem tiszta:

Viszonyunk rendezése ösztönkezelési technikák segítségével– ez a témakör leginkább az iskola saját kutatásain alapszik és fantasztikus eredményeket értünk el ezen a téren. Az ösztönkezelés segítségével megismerhetjük a kutya lényét, ösztönvilágát, megérthetjük miből alakulnak ki együttélésünk problémái, és megtudhatjuk, hogyan kell kezeljük azokat. Lényegében a gazdik megtanulják, hogyan alakítsák ki a kapcsolatukat a kutyával, hogyan lehet a kutya saját nyelvén lekommunikálni, hogy kinek hol a helye és hogy tudunk azzá a vezetővé válni, akit a kutya keres bennünk, akinek anno ősei átadták az irányítást.

Erről szeretnék kicsikét többet olvasni :) Köszönöm.

2010. szept. 12. 15:15
 1/7 anonim ***** válasza:
43%
Dierkt nem írják le érthetően hogy elmenj oda és fizess nekik 60ezret egy pár órás tanfolyamért... Nekem semmi bajom ezekkel a technikákkal, de azért ez már túlzás hogy milyen világmegváltó dologként hirdetik. Vagy ha már tényleg az akkor miért nem teszik több embernek elérhetővé? Mert igenis az a drága tanfolyam sokakat gátol...
2010. szept. 12. 15:23
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Menj el Korom Gábor egyik elődására és választ kapsz a kérdéseidre. És az nem többtízezer, hanem csak 1500 forint. Vagy többet olvashatsz a Neked ugatok c. könyvben.
2010. szept. 12. 16:18
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2010. szept. 12. 16:38
 4/7 anonim ***** válasza:
79%

A tükör módszer alapja az, hogy a kutyád bármilyen viselkedési problémájával kapcsolatban először magadban, az adott viselkedésre való reakcióidban kell keresni a hibát, és nem a kutyában.

Az ösztönkezelési technikák annyira szerteágazóak és annyira esetre válogatja, hogy mikor melyiket kell alkalmazni, hogy nagyon nehéz ezt általánosságban leírni. Úgy tudom egyébként, hogy Korom Gábor most pont ezekről ír könyvet. De egyébként nyaranta vannak szemináriumok, ahol elmondja és be is mutatja az ösztönkezelési technikákat. Ez csak 15 ezer forint, és én tuti, hogy jövőre is megyek, mert minden eset más és más, és hihetetlenül tanulságos. Tényleg érdemes egyébként elmenni Gábor egyik előadására (pont tegnap volt egy, legközelebb nem tudom mikor lesz megint), mert az alap előadás annyira érdekes és vicces, hogy szerintem annak is érdemes meghallgatnia, aki nem is szereti a kutyákat.

Az első könyve is nagyon jó egyébként.

A tükör módszer lényege, hogy 3 területen foglalkozunk a kutyával.

Az egyik a megfelelő életmód biztosítása

A másik a tanítás

És a harmadik az ösztönkezelés.

2010. szept. 12. 20:50
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Korom Gábor előadása az alapfokú tanfolyamhoz kapcsolódóan ingyenes és nyilvános. A honlapon mindig szerepel a következő előadás dátuma, és helyszíne. Általában a fb-ra is felkerül, ott a vidéki előadásokat is szokták propagálni, amik szintén ingyenesek.
2011. dec. 4. 06:47
 6/7 anonim válasza:
A viszony kezelés lényege, hogy sikere gazda-kutya viszonyhoz egyértelmű dominancia különbségnek kell lennie a gazda és kutyája javára. A tükörmódszer onnan kapta a nevét, hogy a kutya viselkedésében a gazda saját maga viselkedésének (következetlenség, határozatlanság) a köetkezményeit láthatja. Pl ha hayod, hogy húzzon, akkor ő a domináns, ő irányít, te pedig csak annyira húzod (irányítod, hogy ez a viszony fennmarad, nem veszed át az iráyítást.
2017. jan. 15. 03:21
 7/7 anonim válasza:
Bocs, elírtam, a gazda és a kutya közt kell dominanciakülönbség, a gazda javára természetesen. Magyarul ő kell hogy a főnök legyen.
2017. jan. 15. 03:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!