Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A tinszuka kutyátok mennyi...

A tinszuka kutyátok mennyi idős korban lett ivartalanítva ?Mikor a leg ideálisabb?

Figyelt kérdés
2022. febr. 28. 07:44
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

9# Fel van tüntetve a forrás a cikk alján. Aki ezt írta az Mo-on szerintem a legnagyobb állatorvos. Dolgozott többek között Amerikában, Angliában, olyan tudást szedett fel az évtizedek alatt, és birtokol ami mondhatni páratlan.

[link]

2022. febr. 28. 10:28
 12/17 anonim ***** válasza:

Ivartalaníttasd a kan kutyádat is, akkor tutira nem csinál utódokat más szuka kutyának sem. Amúgy valóban írnak mindenfélét, akkor dönts a saját legjobb belátásod szerint. Én kan és szuka kutyát is 6-7 hónaposan ivartalaníttatnék.

Amúgy az első tüzelést kertben tartott kutyánál én sem várnám meg, a szomszédom megvárta, beszökött egy kan és egyből fel is csinálta, pedig másnap vitték volna ivartalaníttatni…egy benti kutyánál nincs ilyen kockázat, ha folyton felügyelet alatt van.

2022. febr. 28. 10:29
 13/17 anonim ***** válasza:
42%

Nem vagyok híve a korai ivartalanításnak, nem véletlenül vannak ott azok a hormonok. Első tüzelést megvárnám. Miénk 1 évesen lett ivartalanítva, ő kistestű.

Amerikában 3 hónapos állatokat is ivartalanítanak, azért ne mondjátok, hogy ez normális...

2022. febr. 28. 10:45
 14/17 anonim ***** válasza:
82%
Ivarérés után, amikor már befejezte a növekedését.
2022. febr. 28. 11:02
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk azt javasolta az állatorvos, hogy egy tüzelést várjunk meg. Hozzátette, hogy nem lenne baja, ha előtte ivartalanítanánk, ő amiatt javasolja, hogy így nyugodtan lezajlik minden érési folyamat, nyugisabb lesz a kutya tapasztalata szerint. Hallgattunk rá, egyet tüzelt 9 hónaposan a kutya, másfél hónapra rá ivartalaníttattuk.
2022. febr. 28. 14:04
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek.
2022. febr. 28. 14:33
 17/17 anonim ***** válasza:

En a 1,5 eves kort megvarnam.

Sajnos tul sok kutyanak lesz inkontinenciaja a fiatal kori ivartalanitas miatt. Ami erre van gyogyszer az meg tonkre teszi a majat.

Nekem a kanom is most lett 2 evesen.

Ha lesz szukam 1,5-2 eves kort megvarom vele is.

Jelenlegi szukam keson lett 6 evesen ivartalanitva, most 11 eves :)

Ismerosunkhoz Amerikabol 4 honaposan mar ivartalanitva erkezett a kolyok kutyaja. Ott nagyon koran ivartalanitanak.

2022. márc. 1. 07:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!