Laparoszkópos ivartalanításról vannak vélemények? Budapesten érdekelne, szuka kutyusnál.
Ennél a fajta műtétnél csak egy kis bevágást ejtenek és azon keresztül végzik el a műtétet.
Nekem ugyan vakbelet szedtek ki laparoszkóppal, este műtöttek de reggel már a lábamon mehettem wcre, úgy tudom akinek felvágják mert perforálódott, az nem sétálhat.
Ebből adódóan a kisebb seb hamarabb gyógyul, kevésbé viseli meg a beteget. Ha meg tudod engedni magadnak, szerintem jobban jár vele a kutyád.
1. kép: normál műtét
2. kép: laparoszkópos
(bocsi lemaradt)
Nekünk normál ivartalanítás után is már másnap rohangált volna, pedig szuka kutya. Ha csak a petefészkeket veszik ki, a sima műtéttel is gyorsan gyógyul.
Szerintem teljesen felesleges 2x annyit fizetni, ígyis úgyis begyógyul a seb.
Én az 5-össel értek egyet.
Nálunk is szuka kutya aznap volt csak szomorú, másnap már mintha semmi se történt volna.
7-es:
És megvan, hogy az emberi laparoszkópos műtétre 2 éves várólista van államiba?
8-as
Szerintem ezt most ne keverjük ide
És mi van, ha korszerűbb? A kutya jól viselte ígyis, minek adnék ki sokkal többet érte? Hogy kisebb legyen a seb, aminek 1 hónap múlva nyoma sincs és senkit nem zavar? Műtéti ruha varratszedésig és semmi gond nem lesz.
Felőlem választhatja, aki akarja a laparoszkópos ivartalanítást, de nem látom értelmét. Kutyákat az altató szokta odavágni, nem maga a vágás, úgyis kap fájdalomcsillapítót, de altatni meg muszáj hozzá. Mieink is 6x hányt aznap, másnap meg futni akart volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!