Csak szerintem nem kéne egy falka kutyát ráengedni egy újonnan érkezőre egy menhelyen?
Ha bizonytalan lett volna a viszonya más kutyákkal logikus módon nem viszik be.Nem hülyék.
A többi kutya is alighanem régóta figyelve van és ivartalanok is.
Nem kell mindenkinél mindent jobban tudni mindig.Nap mint nap ezzel foglalkoznak,ezzel töltik az idejüket.Hidd el,hogy a te kanapén szerzett tudásoddal (meg a kommentelőkével..) szemben ők jobban tudják mit csinálnak.
Ez a menhely sok mindent érdekesen csinál. Elég ránézni, az egészséges súlyának 1,5x-esét hordozó kutyákra.
Látszik csóri kutyán is, hogy nagyon sok neki ez a letámadás, pláne pórázon...
Az egy dolog hogyan reagálnak, látszik, hogy fél az új kutya, de fertőző betegsége is lehet, mindegy a többi 20 kutya ivartalan vagy sem. Azt hittem jobban értenek a dolgukhoz.
Egyébként egy talált kutyánál honnan tudod, hogy milyen a viszonya más kutyákkal? Ennyi kutya körbeállja, simán bepánikolhat és haraphat, még ha amúgy barátságos lenne is.
"Azt hittem jobban értenek a dolgukhoz."
Hány kutya van a TE menhelyeden? Te hogyan vezeted be az érkező kutyát a többi közé?
Mert nyílván ezekre is csak te gondolsz és nem látta a kutyát állatorvos mielőtt oda viszik.Csak úgy fogták és beállítottak vele miután elhozták ki tudja honnan,hátha a többi kutya is beteg lesz,nem?
Természetesen egy amúgy is önfenntartó szervezet aki adók 1%-ból tartja fenn magát rendelkezik annyi kapacitással,hogy akár egy bolhás kutya miatt kezelni kelljen egy egész állományt,és meg is kockáztatják,hogy akár 100 kutyára elegendő bolha írtót kelljen beszerezni.🤣
Te vagy a menhelyek megmentője,írj nekik,mert természetesen nem gondolkoznak semmi előtt,és nem tesznek mindenek előtt óvintézkedéseket,csak te vagy olyan okos hogy ezek eszedbe jutnak (nem)..🙄
Nekem ez sokkal inkább szemet szúrt:
"A kutyus chipes.
A gazdival felvettük a kapcsolatot,de lemond róla mert nem bír vele szökik állandóan tőle!"
Eddig oké,megesik hogy lemondanak a kutyáikról ilyen-olyan indokkal,ezért kell a menhely,DE!
"Köszönjük szépen a gazdinak,hogy HELYESEN DÖNTÖTT ÉS LEMONDOTT RÓLA!"
Hát,ez azért durva hozzá állás,nem? Van ott vagy 50 kutya azok is hiába olyan barátságosak ápolatlannak tűnnek és nem igazán mind egészségesnek,ezek meg annak örülnek,hogy most még egy kutya (van akivel lehet kunyerálni) lett gazdátlan és került be a gyűjteménybe..
Akár milyen is volt az a gazdi jó,hogy nem ugráltak örömükben,hogy az a kutya elvesztette a gazdáját és az otthont ahol eddig élt.Ez pont,hogy szomorú dolog..
Oké,gyakran szökött onnan,oké,hogy ivaros és talán vemhes is lett (már ha ez igaz).De most akkor is mindennek a tetejében még gazdátlan is.
Ez engem sokkal inkább elszomorít,ez a hozzá állás meg valahol elég undorító.Nekem nagyobb happy end lett volna,ha mondjuk haza viszi a gazda és figyel,hogy ne szökjön.
Vagy oké,mondjon le róla,de ilyet írni,hogy köszi hogy lemondtál róla..
Nem akarok ítélkezni,de maga a hely is elég nagy..putri,nem? Most hogy így szét néztem náluk..
Abszolút nem úgy néznek ki mint akik legális állatmenhely vagy akik egyáltalán alkalmasak ennyi kutya befogadására.
A videókban van egy nagy koszos tákolt udvar,benne rengeteg koszos kutya.Néha be vannak engedve valami garázs vagy pince szerűbe ami tele van (gondolom lomtalanításból maradt) régi kanapékkal és heverőkkel,de ugyebár ezeket kutyák használják nem tűnik takarítottnak.Tiszta szőr és kosz,kabátban mennek be tehát ott fűtés sincs,fény is alig van mert tényleg olyan mint egy pince/boros pince/garázs féle..
Remélem azért legalább állatorvos látja ezeket a "befogadott" kutyákat,nekem nagyon furcsa ez az egész "menhely" így.Ketreceket nem látok,mind egy helyre be van engedve itt-ott azt jól van az ügy.
Az egyetlen kennel vagy kifutó amit látni lehet az az ami alighanem elválasztja a (SZERINTEM) kan kutyákat a szukáktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!