Mikor derül ki egy kutyáról, hogy kiemelkedő lehet az agilityben?
Ő alighanem egy Show vonalas sheltie.Nem lesz jó eséllyel olyan kiemelkedő,mint egy munka vonalas Sheltie,akit kifejezetten versenyekre,sportra és munkára tenyésztenek.
Hobbira esetleg jó lesz.De egyébként alapvetően nem szabadna,hogy a szőre zavarja bármiben is,a csontozat már más kérdés.
A szülei, felmenői agilityznek?
Szerintem a mini-midi méretekben kevésbé számít a könnyű csontozat, a lényeg, hogy minél jobban motiválható legyen, jól meg legyen alapozva és ez hozza magával, hogy gyors és pontos is lesz a munkája. Ezt már most is láthatod, ha huzizol vele vagy tanítod.
Szerintem nem lesz gyorsabb, mint egy (gyors, motivált) könnyű csontozatú sheltie (de ismerek könnyű csontozatú, felpörgetve, jól handlingelve is átlagos sebességű sheltieket) .
Egy átlag sebességű, de pontos kutyával még mindig be lehet jutni a válogatottba. Bár nem tudom, hogy mit jelent neked a "kiemelkedő". Kisebb hazai versenyeken, ha hibátlant futsz, már rajta vagy a dobogón.
Milyen vonal? Show vagy munka?
Ha kifejezetten agilityre vetted, akkor nyilván a szülei is agilitysek. Nem?
Melyik kennel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!