Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mikor derül ki egy kutyáról,...

Mikor derül ki egy kutyáról, hogy kiemelkedő lehet az agilityben?

Figyelt kérdés
Van egy 16 hetes sheltiem, akit kifejezettem agility-re vettem, de ahogy nő látom rajta, hogy egyre erősebb csontozatú lesz és egyre hatalmasabb a szőre. Ezek befolyásolhatják, hogy mennyire lesz jó/gyors az agilityben később? Jobb lehet mint egy pehely könnyű, kevesebb szőrrel rendelkező sheltie?

2022. febr. 13. 21:45
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ő alighanem egy Show vonalas sheltie.Nem lesz jó eséllyel olyan kiemelkedő,mint egy munka vonalas Sheltie,akit kifejezetten versenyekre,sportra és munkára tenyésztenek.

Hobbira esetleg jó lesz.De egyébként alapvetően nem szabadna,hogy a szőre zavarja bármiben is,a csontozat már más kérdés.

2022. febr. 13. 21:51
 2/5 anonim ***** válasza:
88%
Vard meg a fejlodeset. 16 hetesen meg nem sokat tudsz a kesobbi fizikumarol mondani, ami egyebkent is ugye foleg genetika (szuloket biztos lattad), de iszonyatosan sok fugg toled es a taplalasatol, kesobbiekben a kondicionalasatol is. Ha jol motivalhato en alapoznek vele. Szore szerintem elhanyagolhato tenyezo..
2022. febr. 13. 21:51
 3/5 anonim ***** válasza:
87%

A szülei, felmenői agilityznek?

Szerintem a mini-midi méretekben kevésbé számít a könnyű csontozat, a lényeg, hogy minél jobban motiválható legyen, jól meg legyen alapozva és ez hozza magával, hogy gyors és pontos is lesz a munkája. Ezt már most is láthatod, ha huzizol vele vagy tanítod.

Szerintem nem lesz gyorsabb, mint egy (gyors, motivált) könnyű csontozatú sheltie (de ismerek könnyű csontozatú, felpörgetve, jól handlingelve is átlagos sebességű sheltieket) .

Egy átlag sebességű, de pontos kutyával még mindig be lehet jutni a válogatottba. Bár nem tudom, hogy mit jelent neked a "kiemelkedő". Kisebb hazai versenyeken, ha hibátlant futsz, már rajta vagy a dobogón.

2022. febr. 13. 22:17
 4/5 anonim ***** válasza:
81%
Ja 16 hetes,honnan vettem én,hogy 16 hónapos.(#1) 😅
2022. febr. 13. 22:18
 5/5 anonim ***** válasza:
71%

Milyen vonal? Show vagy munka?

Ha kifejezetten agilityre vetted, akkor nyilván a szülei is agilitysek. Nem?

Melyik kennel?

2022. febr. 14. 06:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!