Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit lehet tenni ugatós esetleg...

Mit lehet tenni ugatós esetleg harapós kutyákkal?

Figyelt kérdés

Szórólapot terjesztek, önkéntes munka még 2 hónapra. A dolog többnyire falun történik, munkánk tárgyát a többnyire kerítésen lévő postaládába dobjuk. Ilyenkor a kerítés túloldalán egy vagy több kutya éktelen csaholással kíséri a műveletet, időnként kutyaugatástól zeng az utca.

1.

Hogy lehet megoldani, hogy a kutyák farokcsóválással üdvözöljenek, egy vakkantás nélkül? Gondolom sehogy. Mit lehet tenni, hogy kevésbé ugassanak? Azt próbálom, hogy lehető legkevesebb ideig vagyok a közelükben.

2.

A kutya kerítésen kívül van, harapásveszélyes a szituáció. Ha nincs a kerítésen vigyázzkutyaharap tábla, az garancia rá, hogy nem harap? Ilyenkor mit kell csinálni, hogy ne is harapjon meg?

3.

Ha már harap a kutya mit kell csinálni, hogy abbahagyja?

4.

Mi a teendő egy harapós incidens után? Jobb esetben csak a ruha lett megamortizálva. Rosszabb esetben könnyebb felszíni sérülés, komolyabb seb, elhunyt és megevett terjesztőt kapunk.

2022. febr. 13. 17:51
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
De harapott már meg kutya egyáltalán? Találkoztál már olyan kutyával, amelyik ki tudott menni a kapun?
2022. febr. 14. 10:09
 12/18 A kérdező kommentje:
Nem harapott meg, a legutóbbi szórásnál volt, hogy a nyitva felejtett kerítéskapun kijött a kutya, és persze ugatott.
2022. febr. 14. 10:20
 13/18 anonim ***** válasza:
Legközelebb elegendő lesz beülnöd a tükör elé.Jól el lesztek magaddal.:D
2022. febr. 14. 16:26
 14/18 anonim ***** válasza:
0%
10 es lehet hogy nem ebből èl de van törvény ami szabalyozza a kutyatartast.
2022. febr. 14. 17:30
 15/18 anonim ***** válasza:
0%

Ugat a kutya, amikor zörög a kerítésnél. Hát ezt nem szabályozza semmi! Ha engedik szökni az egy más történet.

Kérdező, ha nem harapott még meg kutya, akkor mi a problémád?

2022. febr. 14. 19:23
 16/18 A kérdező kommentje:
Zavar a kutyaugatás, oké ezzel nem lehet mit tenni. Másrészt nem akarom hogy megharapjon, ha mégis megharap legalább kevésbé. Ez a problémám, emiatt tettem fel a kérdést, szerintem ez a kérdés leírásánál is kiderült.
2022. febr. 14. 19:43
 17/18 anonim ***** válasza:

Ahol nyitva a kapu vagy nagyon rozoga a kerítés, azt a házat elkerülöd. Egyébként meg ne nyújkálj be a kerítésen és nem fognak megharapni.

Ha meg zavar az ugatás, önkénteskedj mást.

2022. febr. 14. 20:53
 18/18 anonim ***** válasza:
20%
16 os a kutyaugatàst nem szabalyozza semmi, de van egy ebtartàsi rendelet javaslom ismerkedjel meg vele. Kutya szabadon engedve közterületen nem lehet, őrző védő fajta csak szajkosàrral. Èn minden egyes kutyamèrgezèsnèl, gàzolàsnàl ugyanùgy felelőssè tennèm azt aki kiengedte a kutyàt. Az ugyanùgy felel a kutyàèrt. Soha nem engedtem ki a kutyaimat,hogy màsokat riogassanak vagy esetleg elüsse az autò, mert csalàdtagként szerettem őket.
2022. febr. 14. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!