Rövid szőrű magyar vizsla panel lakásba?

Futas a hobbid minden nap? Rossz idoben esoben minuszokban is?
Ha nem,ne tarts vizslat,mert flusztralt lesz es szetrag mindent.
Mindig csak ellenkezo nemut vegyel a meglevo melle,miutan ellenoriztedcaz azonnali szimpatiat egy kozteruleten vasarlas elott.

Ezt a sok 'fajta szakértőt'.
Vizslával futni? Mínuszokban is?!
Ha ezt most a vizsláim el tudnák olvasni legalább 3 tappancsnyi pofonnal gazdagodnál.
A Vizsla teljesen átlagos mozgásigényű kutya.Kell vele mozogni,de semmi szüksége hobbi kutyának az állandó futásra és edzésre.

Igen, ezen a futos dolgon jot rohogtem en is, meg pisilni se tudom kitessekelni szinte a kutyamat telen..:D
Egyebkent en mivel utalok futni, ezert egyik vizslammal se futottam soha, de tokeletesen jol elvoltunk/vagyunk igy is :)

Az enyém még szeles utcában is megfordul,hogy ne arra menjünk nem hogy fusson,és ráadásul mínusz fokokban.. 🤣
Szép kis kabátkái is vannak,mert ha nagyon hideg van a futtatóban sem játszik.Didereg a kapuban,hogy menjünk haza.
Nem tudom honnan veszik,hogy a viszla egy kész terminátor és neki csak kint jó.Külön sajnálom azokat a vizsiket akiket ilyen buta gondolat menet miatt kint tartanak,hogy fazhatnak már 😢
Oké,hogy vadászkutya de se hosszú szőre,se időjárástól védő szőrzete nincs és nem is nagyon növeszt olyat ami hosszútávon kintlétre alkalmas lenne.

Enyém szuka, Lola a neve és 4 éves.
Minden reggel és este 1-1 órát vagyok kint vele, sétálunk, a parkban elengedem a pórázról játszani a többi kutyával és labdával futtatom.
Heti 1x elmegyünk egy 3 órás nagysétára szántóföldes, mezős helyre, ahol a 3 órát végig póráz nélkül tölti, szaladgál, szimatol, de nem viszi túlzásba.
Amint hazaérek vele, mindig megy pihenni. Nem túl pörgős. Normális a mozgásigénye. Egy normális kutya. De nagyon jó kutya, okos nagyon.
Panelban lakunk mi is.
Télen mindig fázik. Ilyenkor a reggeli séta csak fél óra.
Semmi baja, egészséges, kiegyensúlyozott kutya.

Megfelelő mozgatas mellett siman tarthato lakasban.
Elegge fagyos fajta szoval jobban birja telen a meleg lakast.
Mellesleg ha kialakul a rutin, mozgatas stb a kutya alkalmazkodik.
Nekem egy aktiv terrierem van. Reggel 40 perces seta a parkban, szabadon, labdazas, plusz feladatozas, ha talalkozunk mas kutyaval akkor jatek.
Aztan munka utan 1-1,5 oras seta, ha olyan idobe erek haza akkor kijutok a parkba, de szerencsere egyre tovabb van vilagos. Este meg egy egeszsegugyi seta van ami 15perc. Hetvegen a setak hosszabbak, kirandulunk, vasarnap pedig 1,5 ora park reggel, delutan meg 2,5-3 ora a kutyafuttaton.
Ezt a rendszert annyira megszokta :) teljesen jol elvan.
Ha hetkoznap is szabad vagyok akkor is elmegyunk erre arra.
Itthon estenkent meg van egy kis pluss dobalas, keresos jatek stb :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!