Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Így felvennétek valakit a...

Így felvennétek valakit a kutya mellé?

Figyelt kérdés

Nagy álmom egy dobermann, viszont tudom azt, hogy a napi 2-3 séta helyett maximum heti egyet, talán kettőt tudnék neki biztosítani. Tudom, hogy ez még egy kistestű kutyának is semmi, nemhogy egy dobermann számára. Plusz lennének néha napok, mikor reggeltől estig, vagy késő délutánig egyedül van (ha pl. vidéken tárgyalok, olyan dolgom van, ahová nem való kutyus stb).

Abban nem hiszem, hogy ha van kert, akkor a kutyának semmi szüksége a sétára, mozgásra. Ezért gondolkoztam azon, hogy talán felvennék valakit, aki ért a kutyákhoz, megbízható és foglalkozna is vele. Tehát reggel is elvinné sétálni, lefárasztaná, tanítaná.

Érdemes lenne szerintetek?

2022. febr. 5. 22:13
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
Azt írod heti 1-2 sétát tudnál biztosítani neki, többet nem. Akkor tulajdonképpen mennyi szabadidőd is van? Mert ha csak hétvégén érsz rá 2-3 órára, hétköznap meg reggel héttől este 7-9ig nem vagy otthon, akkor magyarán nincs semennyi időd a kutyára, csak annyi amíg megeteted este. Én is sokat vagyok távol hétköznap, este hatra érek haza mindig, mégis fogom magam és 2 oracskat sétálunk minden nap, még ha este fél kilencre is érek haza, a séta szent és sérthetetlen. Kertes házban lakunk egyébként, kinti - benti kutya. Hétvégén nyilván többet vagyok vele, akkor nagyobbat is sétálunk, új helyekre megyünk. Nem egy munkakutya, sőt, meg minden csak szoktatás kérdése, de szerinted hogy érezné magát az a kutya, akit napi 2-3x más visz le sétálni, te este hazaersz, játszol vele mondjuk bent egy picit, megeteted aztán ennyi? Ez nem élet egy kutyának. Ha meg azt mondod hogy azért annyira sokat mégsem dolgozol, és egy átlag napon 6-7 körül otthon vagy este, akkor igenis kell időd legyen a kutyára is! Az, hogy heti egyszer mondjuk hosszabb útra mész és más vigyázna rá addig, az teljesen oké, de te úgy írtad meg a kérdést, hogy SEMMI időd nincs, és minden nap más foglalkozna a kutyával, te meg heti egyszer setalnal vele és ennyi. Ezért esik neked mindenki. De most akkor hogy is nézne ki pl a napi rutinotok? Az nagyon fontos minden kutyának.
2022. febr. 6. 12:21
 22/28 A kérdező kommentje:

Szabadidőm van, de nem is azt mondtam, hogy mindennapos lenne az, hogy hajnaltól estig nem fog látni... Viszont mikor hazaérek egy fárasztó nap után, edzésről, akkor már nem lesz kedvem elindulni vele sehová kilométereket sétálni/futni. Csak nyugisan szeretnék itthon lenni vele, játszani bent, ilyesmik. Ahogy reggel 6-kor sem fogok vele elindulni sétálni, mert borzasztó reggeli ember vagyok, nekem a korán kelés büntetés.

Most ilyen egy átlagos napom:

9-re megyek dolgozni, heti 3-szor előtte cardiozom itthon. Ha nyugis napom van, és csak az irodában vagyok, oda tudnám vinni magammal.

Munka után változó a programom, mert van, hogy edzeni megyek, vagy találkozom valakivel, vagy edzés után még masszíroztatok. De van, hogy annyira leszív az egész nap, hogy már 4-kor otthon vagyok.

Havi 1 szombatot "szépülésre" szánok, olyankor van a fodrász-kozmetikus-manipedi hármas, az kora délutánig tart.

2022. febr. 6. 12:57
 23/28 anonim ***** válasza:
97%
Tehát van szabadidőd, de még azt sem szeretnéd a kutyával tölteni aktívan. Ez így egyre rosszabb.
2022. febr. 6. 13:30
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
Tulajdonképpen miért akarsz kutyát? Én örülök, ha munka után végre a kutyámmal foglalkozhatok, akármennyire fáradtam el, a kutyával ki tudom engedni a gőzt, sétálunk egyet (időjárástól is függ, mennyit), utána én is jobban alszom. Nem biztos, hogy kutya kellene neked, más háziállat lehet, hogy jobban passzolna az életmódhoz.
2022. febr. 6. 13:37
 25/28 anonim ***** válasza:
100%
Szomszédom napi (!) 30km-t megy a dobermannal! Ő biciklin, a kutya futva mellette. Ennyi mozgásra van szüksége.
2022. febr. 6. 13:40
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

Úgyis fog kutyát venni,és előre sajnálom azt a szerencsétlent.

Minek neked kutya..

2022. febr. 6. 14:49
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

A kutyázás végülis egy hobbi, ha neked eredetileg az a hobbid hogy edzel, barátokkal találkozol, szépségszalonba jársz, akkor a szabadidődet ezeknek szenteled. Ha emellett kutyát szeretnél tartani, a kutya előrébb valónak kell legyen mindegyiknél,és azokra mindenképp kevesebb időd lesz. Ha 9-re mész dolgozni és előtte cardiozol, akkor vagy az edzés előtt kiviszed a kutyát, vagy nem edzel. Ugyanez a délutánokkal is. Ez az első amit minden friss kutyatartónak elmondanak, le kell mondanod majd csomó dologról, mert haza kell menned a kutyához, nem lehet az hogy egész éjjel bulizol és két nappal később hazamész. Ez ilyen, át kell rendezni az életedet egy kutyás napi rutinba. Ez hogy "most ilyen egy átlagos napom" dolog megint értelmezhetetlen számomra, ezzel azt akarod mondani hogy ez ilyen, majd a kutyát valahogy vagy bele tudom ejteni vagy nem majd? Legyenek meg a fix séták, és meglátod lesz-e időd még elmenni máshová is,meg hogy hogy alakul mellette a kelés stb.

De persze nem kell változtatnod az életeden ha inkább másra bízod, de nem te leszel a gazdája, csak egy játszó pajtija akit néha lát. Ennek én nem látom sok értelmét a te szempontból. Én nem mondom hogy szegény kutya, mert ha felvennél mellé valakit, ellenne, sőt imádná azt a személyt aki sétáltatja, tanítja, naponta vele van. De hogy ez így miért lenne neked jó az rejtély számomra.

2022. febr. 6. 15:57
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező hülyéb te se leszel.
2022. febr. 8. 07:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!