Így felvennétek valakit a kutya mellé?
Nagy álmom egy dobermann, viszont tudom azt, hogy a napi 2-3 séta helyett maximum heti egyet, talán kettőt tudnék neki biztosítani. Tudom, hogy ez még egy kistestű kutyának is semmi, nemhogy egy dobermann számára. Plusz lennének néha napok, mikor reggeltől estig, vagy késő délutánig egyedül van (ha pl. vidéken tárgyalok, olyan dolgom van, ahová nem való kutyus stb).
Abban nem hiszem, hogy ha van kert, akkor a kutyának semmi szüksége a sétára, mozgásra. Ezért gondolkoztam azon, hogy talán felvennék valakit, aki ért a kutyákhoz, megbízható és foglalkozna is vele. Tehát reggel is elvinné sétálni, lefárasztaná, tanítaná.
Érdemes lenne szerintetek?
De hol írtam, hogy a kertben tartanám a kutyát?
Sehol. Mert szerintem semmilyen háziállat nem való a kertbe.
Szeretnék egy kutyát magamnak. De tudom azt is, hogy nem bírnék vele naponta fixen annyit foglalkozni, amire szüksége van, amit igényel. Ezért szeretnék valakit felvenni, aki ezt megteszi, amikor én nem tudom. Attól még délután, este ugyanúgy itthon leszek, vele fogok foglalkozni és szeretni fogom.
"3-4 gyermekes családokban minimum a gyerekek mindig ott vannak a kutyával."
Nem, a gyerekek általában óvodában és iskolában vannak.
"Tenyésztő úgyse fog ilyen feltételek mellé kiadni neked kutyát."
Nem is fogom a tenyésztő orrára kötni ezt.
"Nagy álmom egy dobermann, viszont tudom azt, hogy a napi 2-3 séta helyett maximum heti egyet, talán kettőt tudnék neki biztosítani."
Édes kevés.Naponta kell vele foglalkozni.Munka kutya,aktív kutya.Nem feltétlenül órákat,de egy-két órát,ha már kell a nagy álom fajtád akkor tudnod kell rá szánni.És de,más szán ennyit az aktív kutyára aki kellett neki.
"Plusz lennének néha napok, mikor reggeltől estig, vagy késő délutánig egyedül van"
Nem,nem lehetnek napok amikor egy kutya egyedül van.Kinti tartásra nem alkalmas se télen,se nyáron.Télen megfázik mert nincs megfelelő szőrzete,nyáron pedig leég vagy hőgutát kap.Panzióba ilyenkor beadhatnád,de ennek mi értelme így?
"Abban nem hiszem, hogy ha van kert, akkor a kutyának semmi szüksége a sétára, mozgásra."
Ebben az egyben igazad van.A kutyának nem elég a kert.Ameddig nem vagy otthon szökni fog,mert nem vagy alkalmas kutya tartásra ilyen idő beosztás és ennyi szabad idő mellett.Legalabbis dobermann tartására biztos nem.
"Tehát reggel is elvinné sétálni, lefárasztaná, tanítaná."
És akkor ebben te hol lennél,gazdi? Ő sétáltatják,ő fárasztja le,ő tanítja,ő eteti meg ameddig dolgozol,ő hordja orvoshoz ha valami sürgős van..
Te csak a pénztárca vagy.Mire lenne ez jó bármelyik félnek is? Nem hallgatna rád a kutya amúgy sem.Nem te lennél aki többnyire vele van.
"Tudom, hogy ez még egy kistestű kutyának is semmi, nemhogy egy dobermann számára."
Nagyszerű,akkor a kérdést tisztáztad is.Nagy álmod,szeretnél ilyet,de nem tudod tartani,mert nincs rá időd és energiád.
Majd vállalsz akkor,ha lesz.Nekem is tetszik sok fajta,de nem illik hozzám.Nem veszem meg csak azért,mert pénzem az lenne rá.Kicseszés lenne a kutyával.
De ember,ha egyszer nincs időd rá ne vegyél.Ennek semmi értelme.Mi lenne élvezet a kutya tartásban,ha más neveli,más tanítja,más szórakoztatja,más csinál neki programokat hogy jól érezze magát,mástól kapna dícséretet nap mint nap.. így nem te lennél a kutya gazdája,abszolút nem szeretne téged,semmi kötődés nem lenne köztetek hiába mész haza néha megsimogatni,hogy szia én vagyok aki állja minden költséged.
:D
Oké,nem teszed ki a kertbe,de akkor mit is csinálnál a sok esetben fél vagy egész napok alatt amikor nem vagy otthon? Bezárnád a házba címszóval hogy te f*sza gazda vagy és nem tetted ki aztán nézzen rá valaki egy kis zsebpénzért cserébe?
De undorító hozzá állás..
Elég önző vagy.Oké,hogy neked a Dobermann álom fajtád és szeretnél,de ebben hol van a kutya,és az ő érdekei?
Neki gondolod,hogy te lennél az álom gazda? Úgy,hogy alig lát és más neveli,más gondozza?
Ne csessz ki a kutyával,és ne legyél önző.Ne magadat nézd a történetben.
Felelősséget akarsz vállalni valamiért úgy,hogy előre leszögezed időd és energiád nincs hozzá,de pénzed van hogy más helyetted mindent megcsináljon.Ergo fizetsz valakinek,hogy tartson egy kutyát,és vállaljon érte felelősséget ameddig te mucsaröcsögén tárgyalászol.
Logikátlan,értelmetlen,és kicseszés a kutyával szemben.Ahogy egy gyereknek szülőre,úgy a kutyának is gazdára van szüksége,nem bejáró nőre..
De te nem szülő leszel,hanem kutya gazda! Vagyis így az sem,egy sima pénztárca aki állja majd egy kutyát eltartani képtelen,de kutyázni vágyó ember szórakozását.Gyakorlatilag veszel neki egyet és még fizetsz is,hogy el legyen tartva,foglalkozhasson vele szabadon ahogy akar.
Csak ott a bökkenő,hogy a kutya őt fogja szeretni,tisztelni és rá fog hallgatni,nem rád.Te ebben egy senki lennél,egy harmadik kerék egy gondozó-kutya kapcsolatban.
B*szki,nem lehetsz ilyen sík hülye,ha csak nem troll vagy,neked nem való dobermann akkor se,ha a világ legjobban vágyott dolga lenne ez számodra.. vegyél majd akkor,ha lesz rá időd és energiád.Addig maradjon egy vágyálom,amiért megéri egyenlőre gyűjtögetni vagy várni vagy mit tudom én..:D
Van olyan szülő is aki nem fogad a gyereke mellé bébiszittert, hanem vele van.
Van jó szülő is, meg rossz is. Persze ha egy évben pár alkalommal másra bízza gyermekét nem lesz rossz szülő.
Viszont nálad nem erről ha szó, ha esteleg nem érsz rá közben jön valami peogram meg kérsz valakit aki ért a kutyákhoz vigyázzzon rá. Még nincs is kuytás és már nem érsz vele foglalkozni.
Kölyök kutyát 2 óránkét ki kell vinni/sétálni kell vele, tanítani, nevelni, játszani vele.
Ezekez mind más csinálná. Nem lenne kutyád. A kutyádnak nem lennél a gazdája csak fizetnád az ellátását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!