Kutyatámadás ellen mit lehet csinálni?
már régóta foglalkoztat ez a kérdés
pl ha kint sétáltok a földes utakon település mellett nincs a közelben nagyon semmi ahova el lehet bújni és megtámad 3,4 nagyobb testű kutya
mit lehet ilyenkor tenni
ha hívod a rendőrséget későn érnének már ki
(gyalog vagy) elfutni nincs esélyed
éles lőfegyvert nem vihetsz magaddal
a késekkel nem lehet sokra menni több kutya ellen
gázspray azzal jó esélyel magadat intéznéd el
mit lehet ilyenkor?
velem volt ilyen hasonló az ősszel de én biciklivel voltam
három nagy testű kutya megtámadott, nem volt nálam semmi a felsoroltak közül, csak annyi volt a szerencsém hogy volt egy lejtő amin nagyon gyorsan le tudtam gurulni és a beton uton leállítottam egy autót és beszáltam igaz a bicikli az ott maradt
kész szerencse volt az egész
de mit lehet ilyenkor tenni ha éppen nem biciklizel hanem sétálsz?
Mint ahogyan ebből a szövegből is látszik. Kiprovokálta, tudattalanul.
"A nyugdíjas január elején a Kéktúra útvonalra indult volna kocogni, de amikor kiszállt a kocsijából, a kutyák szaglászni kezdték. El akarta őket zavarni, ám az állatok rátámadtak."
Először is azért mert ha látok két ötven kilós kutyát nem szállok ki a kocsimból. Ha mégis kiszállok és csak utána látom meg őket, nem elakarok zavarni 100 kilónyi területét védő kutyát. Hanem vissza szállok az autóba. Ha pedig marcangolnak mint ahogy ezelőtt is írtam, magzatpóz és a végtagjaid és birdáid védik a belső szerveidet. Nem még rögtön a hasamat is odatárom eléjük, meg azt hiszem hogy két ekkora kutya pont tőlem fog tartani.
Keresztet vetni és imádkozni. Tényleg....más nincs.
Anyuval 10 éves korom körül sokszor mentünk mamához ( azután már nem mentem mamához de nem.a kutyák miatt) és az úton a cipőgyárnál mindig jöttek ugatva a kutyák és én mindig keresztet vetettem és hol az Üdvözlégyet hol a Miatyánkot kezdtem el mondani és a gyomrom fájt a félelemtől és lemerevedtem. Anyu alig tudott továbbvinni. Anyu nem fél a kutyáktol és tud velük beszélni de rajtam megérzik.
Azért nem mindegy,hogy a kutya mekkora,mennyire vagy felkészült és hova sikerül harapnia.És az se mindegy,hogy az "áldozat" mekkora,sajnos ezek a dögök is a gyengébbre mennek.Gyerek,nő,idősek..
Laktam egyszer olyan helyen,ahol egy öreg csávó nem nagyon foglalkozott azzal,hogy a szomszédok egyre többet panaszkodnak a kiszökő kutyájára.Kuvasz keverék volt,de olyan tényleg jó nagy darab,neveletlen,agresszív..
Több embert is megharapott,egy idős nő combnyak törést szenvedett mert fellökte a kutya,a karján pedig megharapta,úgy zavarták el onnan.
Az utolsó húzása volt ez tulajdonképpen,mert az unoka viszont egy megtermedt huszonéves katona csávó volt.Bekopogott az öreghez,hogy nem gondolja-e hogy most már ideje lenne ennyi harapás és baleset után keresni valami megoldást a kutya gondra.Felajánlotta hogy segít kennelt építeni a kutyának ahonnan nem jön ki,csak tartsa bent.Elutasította.Meg mondta neki,hogy akkor viszont ha kint látja a kutyát az utcán meg fogja ölni,mert többek között a nagymamáját is simán megölhette volna,közveszélyes az állat.
(Többször írtunk jegyzőnek,akkoriban sz*rtak rá..menhely nem nagyon volt,sintér meg nem vitte el,mert ott a nyakörv és van gazdája.)
A kutya 4 nappal később kijött a kertből,neki ment egy terhes nőnek és az arra sétáló kutyájának.A kiskutya bele halt,a nő megúszta sérülés nélkül (2 házzal lejjebbi szomszédom volt).
Egy órával később megölte a kutyát a csávó.(szomszéd asszony mesélte,eleinte el se hittem)
Összesen 6 embert harapott meg,3 kutyát ölt meg mire történt valami ellene,akkor se hatóság vagy állatvédelem mozdult az ügyben..
Úgy 4 évre rá lett a sok feljelentésből valami,de hát könyörgöm addigra 2 gyerek,egy terhes asszony,egy öreg hölgy és még valaki volt a sérültek listáján,a kutya rég halott volt,az öreg meg szerzett magának másik kutyát..
(Nem sokkal ez után költöztem el,amúgy ezt leszámítva nyugodt környék volt.)
Tanulság? A kutya veszélyes,de az ember felkészülten képes védekezni ellene.
Szerintem ez attól függ, hogy milyen céllal támad a kutya. Ha azért, mert fél, akkor lassan el lehet sunnyogni, nem szabad ráordítani vagy "fenyegetni". Ha azért, mert zsákmánynak néz, az már másabb, veszélyesebb.
Az elfutás a legrosszabb, amit tehetsz, mert azzal csak jobban felébreszted a vadászösztönüket. A legjobb, ha egy helyben megállsz, de ne szemben a kutyával, és hajtsd le a fejed vagy csak ne nézz rá. Ez amolyan barátkozós póz a kutyáknál. Ha meg akar csípni, akkor hangosan egy nemet mondhatsz neki, vagy dobbanthatsz. Ha van nálad táska, azt tedd magad elé.
Volt régen az ATV-n egy Ebugatta nevű sorozat, még abban tanácsolták. Én gyerekkorom óta járom az erdőket, mezőket, ezt a technikát teszteltem már kuvaszon, Német juhászon, Shar pei-en, és egyszer egy Közép ázsiain is. Nagyon félelmetes, de mégis szinte látszik rajtuk, hogy elgondolkodnak, aztán úgy tovább mennek, mintha meg sem láttak volna.
Még egy bevált módszer: ha kerékpárral vagy, akkor állj meg és szállj le. A kutya számára a pedálozó ember valahogyan a világ egyik legizgatóbb dolga és elengedhetetlenül fontos, hogy elkapja...
Ne tegyél hirtelen mozdulatot - egyrészt nem szerencsés, ha prédának néz, másrészt egy eleve izgatott ebet nem érdemes stresszelni. És ha már ott van a kezedben a kerékpár, azt mindig tartsd a tested és a kutya között, támadás esetén valószínűleg nem fáj annyira, ha a bringát harapja meg, mint ha a segged...
A verbális kommunikációra is vannak módszerek; sokan ajánlják, hogy határozottan, emelt hangon közöld az ebbel, mennyire helyteleníted a magatartását - mások viszont arra esküsznek, hogy halk, szelíd szavakkal biztosítják a blökit arról, hogy egy szemernyi rossz szándékot nem tanúsítanak az irányában és mindenki jobban járna, ha békésen elválnának az útjaik.
Persze lehet különféle eszközöket is igénybe venni, azonban én személy szerint nem preferálom azokat, amelyek sérülést okoznak - az eb nem rosszindulatból támad, hanem mert nem tud mit kezdeni a helyzettel: fél, a területét félti, stresszes, izgatott, stb. és egyszerűen így reagál a számára frusztráló helyzetre.
Használható pl. a Deezer vagy hasonló szerkezet, amely kutyafülsértő ultrahangot bocsát ki magából, amelyet nem bírnak elviselni és biztonságos távolban maradnak, mielőtt szétmegy a fejük a zajtól; vagy a már említett spray illetve gázpisztoly.
Vipera, vadászkés, csőbomba, taktikai atombomba, stb. teljesen indokolatlan sérülést okoz az állatnak, ráadásul esélyes, hogy ha nem sikerül vele azonnal harcképtelenné tenni, akkor onnantól már az életéért fog küzdeni, ami az esetek jelentős részében valamelyik fél halálával végződik. És az is biztosra vehető, hogy bármi is az eredménye, ő nem fogja elfelejteni és szereztél magadnak egy halálos ellenséget, aki mindig ott lesz, ha máskor is arra jársz - arról nem is beszélve, hogy ha más is jár arra, akkor vele is ennek megfelelően fog viselkedni.
Egy másik hatásos eszköz még ilyen esetekre a kolbász, jutifalat, szalámidarab, ilyesmi - azaz megpróbálhatod lefizetni a blökit. Sokak tapasztalata alapján az ebek többsége elég korrupt ahhoz, hogy beváljon - persze ennek is megvan a hátránya: ha ezentúl arra jársz, akkor mindig legyen nálad ilyesmi, mert sanszos, hogy onnantól már csak a vám megfizetése után enged továbbmenni. De ez lehet akár egy új barátság kezdete is...
"Az emberi élet fontosabb mint holmi unalmában vagy ösztönösen tàmadó állaté"
👍👍👍
Ha bárki az ellenkezőjét állítja: rád is vonatkozik f*szfej.Nem csak a nem kedvelt szomszédodra.
Ha támad egy kutya megpróbáltsz eloldalogni,de nem fog békén hagyni.Nem egy rosszul programozott NPC hogy elfelejti kire ment csak mert az lepattant a bicikliről.
Amint megpróbál támadni,megölni téged úgysem fogod magad hagyni,hogy "ohh,mit ér az emberi élet,az állatok úgyis sokkal kedvesebbek..".Ott fogod ütni,rúgni,csípni ahol éred,mert élni akarsz majd,és szeretnéd ha épen megmaradnának a testrészeid.
Mert ez nagyon jó nyálas duma minden poszt alatt mindaddig ameddig egy kutya el nem próbál szaladni az egyik karoddal.
a riasztó pisztoly mennyire lenne hatásos?
párat a levegőbe
mert hangja az van
attól elfutnának?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!