Van egy 2 éves szuka német juhászkutyám. A lényeg, hogy kutyakiállításra vinném, minden adottsága megvan hozzá csak egy gondom van:Fél az idegenektől, sőt a velem egy házban élőktől is. Mit tehetnék?
Általában én etetem, de előfordul hogy nem. Senki nem bántalmazza, idegen kutyákat is elviseli. Jelentős magasságokat tud átugrani, ügyesen apportíroz, szlalomozik, pórázon megy, ül, fekszik, marad vezényszóra...folytathatnám.
Segítsetek ha tudtok!!!!
Leginkább suliba kéne vinni. A kiállításon baromi sok inger van, nagyon sok stressz az neki, nem fog tudni szép kört futni, se szépen beállni ha izgul.
Szóval meg kéne vele szoktatni, hogy milyen érzés, ha sok ember, sok kutya van körülötte, mert otthon a legtöbb kutya jól viselkedik, csak idegen ismeretlen környezetben nem produkálnak úgy.
egy németjuhásznak magabiztosnak kell lennie. tehát a dolog itt bukik, mert a bíró úgyis észreveszi, hogy a kutyád bizonytalan...
ezt sajnos neveléssel és szoktatással nem fogod tudni 100%-ra fejleszteni...
ma 15:23
Nem szükséges az, hogy ne féljen az idegenektől? Ne viccelj, és szerinted a küllembíró hogy nézi meg a kutyát? Távcsővel?:)
Hát épp itt van a bibi.Nincs meg minden adottsága,sőt. Szerintem inkább próbálkozz a kutyasulival. Szerintem nem lennél boldog,ha egy csomó pénz befizetése után a kutyádat diszkvalifikálnák,mert fél.
Rengeteg közösségbe járással, gyakorlással egy idő után feloldható a kutya,de ez nehéz. Nekünk 2 kiállítási szezonba tellett,amíg a kutya eljutott odáig,hogy elviseli ha a bíró megtapogatja, megnézi a fogát. Ő nem németjuhász,más típusú kutya,nála ezt a félelmet egy jó felvezetéssel leplezni tudtam.
Remélem sikerül felkészítened a kutyát. Sok szerencsét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!