Segítség! Szobatisztaság probléma...mit rontok el?
Van egy 3 hónapos kiskutyám. Másfél hete van velem. Azóta rendszeresen óránként, két óránként megyünk ki vele eü sétára. Habár tudom, hogy bírja már több órán át tartani, mert ma is 3 órát volt egyedül a kennelében, és nem pisilt be, illetve éjszakánként csak az első két napon mentem ki vele, egyébként este 10-től hajnal 4-5-ig bírja. Mindegy, amikor kint pisilt, akkor nagyon megdícsérem, és kapja a jutifalatot is... Eddig ez minden kutyámnál bevált, mind egy hét alatt szobatiszták lettek.
Szóval az a helyzet, hogy a gyakori eü séta ellenére is eljátssza azt, hogy kint csak egy kicsit pisil, bejövünk, majd fél óra eltelik, és találok egy foltot valamelyik szőnyegen, mert még véletlenül sem a mosható padlóra pisil... Már a hajamat tépem tőle, olyan, mintha direkt csinálná. Tegnap például miután bejöttünk, kis idő múlva bement a kenneljébe, és a plédre pisilt.
Van valakinek tippje miért csinálja ezt? Hogyan orvosolható?
De normális dolog az, mintha mindig tartogatna egy kis pisit, hogy bentre is jusson? Vagy ezt csak én képzelem már be?
Persze tudom, türelem kell, csak ilyennel még nem találkoztam. Ő a 4. olyan kutyám, aki a házban bent él velem, és az előző 3 az első 1-2 bakitól eltekintve sosem pisilt be.
Köszi a válaszokat!
Akkor türelmesebb leszek. Igen, nem hasonlíthatom a másik 3 kutyámhoz őt. Nekik valahogy gyorsabban sikerült, ki tudja miért. Meg hát évek óta nem volt már kölyök a háznál, talán kicsit ki is jöttem a gyakorlatból.
Szonyeget felszed.
Kis konnyen moshato takarot hagy lennt.
A kuty azert pisil szonyegre takarora,mert az beszivja,nem pisili ossze magat!
Olyan fiatal kutyat valasztottal,amelyik nem kepes meg a szobatisztasagra!
Felnott 2-3 vagy tobb eves kutyat kellett volna valasztani ,az azonnal vagy max egy het alatt szobatiszta lesz!! Tanitsni ugysnugyytudod!
3 hónapos,mit vársz? Valamelyik kutyának fél éves koráig vannak balesetei akkor is,ha rendszeresen le vannak hordva.Kicsi még.
Maga alá vizelni már nem fog a kennelbe,de ki a padlóra ha pont kell neki,és akkor nincs lent simán becsúszhat néha.
Türelem,meg fogja tanulni,addig meg figyeld a jeleket és ha pisilnie kell vagy kakilni kapd fel és futás ki/le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!