Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen tápot ajánlotok?

Milyen tápot ajánlotok?

Figyelt kérdés
Van egy felnött keverék kutyám aki nagyon aktiv,kertben tartott,napi egy séta sok futkározással és persze a játék. Ti milyen tápot ajánlotok neki?
2008. dec. 15. 18:21
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

szárazra gondolsz?

a legjobb minőségekből írok párat?acana,royal canin,eucanuba,happy dog.

már mindegyiket próbáltam,de az én kutyáim a pedigreet szeretik.pedig én nagyon ellene voltam,ezért mindent kipróbáltam,de ez van,csak az jön be nekik.

2008. dec. 15. 18:26
 2/8 A kérdező kommentje:
Igen szárazra gondoltam. Köszi. Azért irhattok többen is.
2008. dec. 15. 18:31
 3/8 anonim ***** válasza:

Véleményem szerint; vegyél különböző tápokból kisebb adagokat és amelyiket szereti a kutya abból vegyél később!

Egyébként én nem kizárólag tápot adok a kutyámnak. Adok neki olyan ételt is amit én eszek és mellé tápot is.

2008. dec. 15. 18:56
 4/8 anonim válasza:
48%
Hali én a pedigrét vagy ha azt nemszereti valamilyen vitaminokban gazdag táplálékot ajánlok.:):D:P
2008. dec. 15. 19:14
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Eukanuba. A legjobb neki. Megéri premium tápot adni neki, hidd el meghálálja idősebb korában.
2008. dec. 15. 21:11
 6/8 anonim válasza:
Az állatorvosom szerint a száraz tápok szinte már teljesen egyformák, mindegyik szinte ugyan azokat az összetevőket tartalmazzák (csirke, marha, bárány stb) és az évek alatt sajnos már a kutyák szervezete telítődött ezekkel, így allergiás tünetek is kialakulhatnak. Ha már száraz táp, érdemes kipróbálni valami újjat, pl. halas táp, mondjuk Fish4Dogs, ami teljesen új Magyarországon. Igaz kicsit drága. A telítetlen zsírsavak csak a halolajjal pótolhatók, amire nagy szüksége van a kutyáknak. Arról nem beszélve, hogy így a szőrük gondozására is kevesebbet kell költeni, hisz szép selymes lesz tőle. Az én 12 éves kutyámat hihetetlenül felerősítette.
2008. dec. 16. 14:07
 7/8 anonim ***** válasza:

A kutya ,mint ragadozó állat lévén,csak az állati húsfehérjét tudja megemészteni,a tápok lényege ,hogy min.20 % hústartalma legyen (az ilyen tápok 90%-a emészthető számára).A reklám tápok összetételét ha elolvasod valahogy így van ráírva:4% csirkehús a csirkehusos szemcsékbe.Tehát minden 4-5 szemcsébe van 4 % hústartalom,a többo szója és mindenféle gabona,ami folyamatossan csak dolgoztatja a kutyus kiválasztó szerveit,mivel számára ezek emészthetetlenek(Kb .30%-a emészthető számára,vagyis a pénzed 70%-át kikakilja)a többi színes szemcse pedig tele van színező anyaggal ,illetve mindenféle ízfokozó anyaggal,ami inkább méreg a kutyusnak,mintsem hasznos tápanyag.Amúgy tápanyagilag az ilyen tápok nem sok mindent tartalmaznak(kondroitin,glükozamin,omega3.omega6....).Tehát melléjük kiegészítők kellenének.Ha összeszámolsz mindent jobban jössz ki ,mint anyagilag,mint a kutya egészségét nézve egy szuperprémium minőséggel.Kevesebb kell belőle,illetve nem kell melléjük kiegészítő se.

Nagyon sok féle ilyen táp van már:Royal Canin,Hill's,Propac,Pro plan,Eukanuba,Happy Dog,Profilum,Acana,Flatazor........

Ezek közül még válogathatsz Junior,Adult,Senior,a kutyus korától függően,illetve kistestű,médium,nagy testű(megemelt kalcium-foszfor,és porcépítővel a nagyobb testűeknek) a kutyus méretétől függően.

A kutya egészsége nagymértékbe függ a táplálástól,a tápot pedig csak mi gazdik tudjuk neki kiválasztani.Ha nem eszik ,lehet nem éhes,mivel ragadozó állat ha éhes bármit megeszik amit elé rakunk,fontos ,hogy ne haggyuk előtte egész napra.Letesszük és ha nem eszik felvesszük,és ezt addig csínáljuk ,mig rá nem jön ,hogy neki ezt kell ennie.Eddig még egy kutya se halt éhen,csak néha kicsit makacsok.

Mivel monodiétás a kutya ,ezért nem szabad a tápot össze-vissza váltogatni neki,mert esetleg egy hasmenést is előidézhet ez nála.

Bocsi ha hosszúra sikerült.

2008. dec. 16. 22:23
 8/8 anonim ***** válasza:
Cheppy vagy Pedigrey
2008. dec. 30. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!