Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hatásos módszerekre lennék...

Hatásos módszerekre lennék kíváncsi, mivel lehetne javítani egy kiskutya magatartását?

Figyelt kérdés
Van egy tizenegy hetes kutyusom (nagytestű), aki elég durván játszik: harap, karmol és nem fogad szót, ami csak azért bosszantó, mert az ül, fekszik, stb parancsokkal nincs gond. Ha épp nyugalmi állapotban van, a türelem is használ nála, de mikor megvadul, nem tudom, mit kezdjek vele, ilyenkor magára hagyom, de ez sem hatásos hosszútávon. Eszembe jutott már, hogy az energia teng benne túl, de mikor kiengedem az udvarra sem tud magával mit kezdeni, ha nincs vele ott valaki, el se mozdul az ajtóból, viszont, ha kimegyek hozzá, ismét az a probléma, hogy megőrül és most már elég komoly sérüléseket okoz. Tudom, hogy ajánlott segítséget kérni, tervben is van, de hátra van még egy oltás és utána a két hét, amíg nem mehet sehova, ez idő alatt pedig nem szeretnék végig hadakozni vele, főleg, hogy gyorsan növöget.

#kiskutya #magatartás #nevelési tippek #goldie-mix #kivanafaxom
2022. jan. 29. 07:26
 1/8 anonim ***** válasza:
64%

10 hetesen kellett volna kapnia a 3. oltást, 12 hetes kortól pedig mehetne. Miért nem kapott időben oltásokat?

Nyilván magát nem fogjaefárasztani. Játsz vele, huzakodj vele, fejleszd a zsákmámyszerző ösztönét, játékra motivációját. Emellett fáraszd többet fejben.

A durva játékot pedig állítsd le. Ha az ignorálás kevés, akkor tiltsd le. Ez nyilván egyrészt rászólás, másrészt ha a rászólás kevés (nyilván most még kevés lesz), fizikailag is hass rá. Elküldöd magadtól, megfogod a grabancánál, rányúlsz felülről a pofájára és erősen elkapod. Ha pedig leállt, megmutatod, hogy finoman játszon veled és/vagy eszközzel, huzakodással lehet durván játszani.

2022. jan. 29. 07:38
 2/8 anonim ***** válasza:
95%
Két kombinált oltás után már simán mehet sétálni, a kertből is össze tud nyalni mindenféle macskaszart. De ha nagyon félted akkor keress egy olyan külterületet ahol kevés kutya jár. Most van abban a korban amikor meg kell alapozni a nevelést, szocializációt, ismertess meg vele minél több dolgot, helyzetet. Ha két hétig még csak a kertben hagyod akkor nehezebb dolgod lesz.
2022. jan. 29. 07:43
 3/8 anonim ***** válasza:
45%

#1 a második kombináltat (tehát a 3. oltást) 12 hetesen szokták kapni a legtöbb esetben. Az enyémnek is így volt. Utána még illik várni 2 hetet, hogy kialakuljon az immunitás. Az a 2 hét kapkodás megér egy esetleges halálos betegséget..?

Én 14 hetesen vittem először sétálni, nem maradtunk le semmiről, eleinte nyugis helyekre vittem, majd egyre forgalmasabbakra, hogy szokja az ingereket. Kutyaoviba is járok vele, oda a kennelköhögés elleni oltás amúgy is alap, azt sem kapja meg általában 12 hetes kor előtt.

Kérdező, egy 11 hetes kutya ilyen, semmi baj nincs vele. Vadócok, hiperaktívak kölyökkorban. Sokat kell vele játszani, futkározni, akkor lefárad. Ha durvul, rászólsz, meghúzod a grabancát, vagy otthagyod. Pár hét múlva már jobb lesz a helyzet, csak határozottnak és következetesnek kell lenni.

2022. jan. 29. 08:08
 4/8 anonim ***** válasza:
33%

Te is vegig fogsz menni az uton mint minden kutyas :) Ne kuzdj ellene, inkabb hasznalj ki minden pillanatot, mert soha tobbe nem lesz mar kolyok a kutyad.

Nekem is nagy kutyam van, en is csupa seb es lila folt voltam abban az idoben ahol most tartasz ... aztan meg eltelt jo 2 ev, elhasznaltunk par kutyaiskolat mire a kutyabol egy (mondhatni) jo kutya lett.

Te sem uszod meg! :)

Kutyad most 'vadoc' ... nem tudja, hogy helytelenul viselkedik. Amikor izgatott vagy tul vad, ne hagyd ott mert feszultsegben hagyod - allj meg ilyenkor, nyugtasd le a kutyat, ereztesd vele hogy nem helyes amit csinal, vard meg amig lenyugszik es mehet is tovabb a hancurozas.

Meg egy tanacs: amikor megharap a tuhegyes fogaival, akkor ne kapd el magad - egyreszrol igy lesz belole seb, masfelol pont ez az a pillanat amikor meg kell allni, szoval inkabb hagyd a kezedet a szajaban, szisszenj fel es allj meg.

Vadoc kor utan meg lesz egy csomo stadium, amikor fogsz meg erdekes kutyaviselkedessel talalkozni (kajla, dacos, kamos) es valojaban az ivartalanitas utan kezd majd minden normalis mederbe terelodni.

2022. jan. 29. 08:35
 5/8 anonim ***** válasza:
33%
kamos=kanos (elutottem) - de valojaban az ivarerettsegre probaltam utalni
2022. jan. 29. 08:37
 6/8 anonim ***** válasza:
76%

Nem tudom milyen fajta kutyáról van szó,de a legtöbb nagyon rágós.

Az,hogy ott hagyod nem sokat ér.Véget ért a játék és kész.

Nincsenek esetleg játékai? Add azt a szájába amikor harap,a karmolás még nem szándékos.Még kis hegyes,mert nem koptatja a beton :D

De ha megvolt már 2 oltása vidd ki egy kicsit,had érjék ingerek és had fáradjon.Ha találkozik más kutyával az is csak jó,korai szocializáció része :)

Egyébiránt felkeresnék kutya ovit,sok mindent megmutatnak neked ami később is hasznos.(pl séta tréning,az is tud ám problémás lenni.ne egyen fel mindent,jöjjön amerre te akarsz,álljon meg ha szólsz neki,ne rágja a pórázt,stb)

2022. jan. 29. 10:01
 7/8 anonim ***** válasza:

#3, hogy jött ki neked ez a számolás? A kölyök 6, 8 és 10 hetes korban kap oltásokat. Nem 12 hetesen. 12 hetes korig a szaporítós kutyáknál csúszik csak ki az oltás, akiknél a szapi még ezen is spórolt (a gazdika meg minél olcsóbban akart kutyát, az már nem érdekli, hogy egészséges is legyen.)

4 hónapos korig van a szivacs korszak. Egy instabilabb idegrendszerű kutyánál baromi késő, ha 14 hetesen kezdi el a laikus gazdi szocializálni!

2022. jan. 29. 15:20
 8/8 A kérdező kommentje:

Mentett kutyusról van szó, 7 hetesen kapta az első oltást, mikor az állatvédőkhöz került, mi időben vittük és az orvos 4 héttel későbbre adott időpontot.

Egyébként egy goldie-keverék.

Köszönöm a hasznos válaszokat, igyekszem megfogadni őket.

2022. jan. 30. 05:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!