Mi lenne a folyamata?
Tegnap este talált a párom, az egyik romos háznál egy pici kölyök kutyàt, és haza hozta mert nagyon nyöszörgött.
Ilyenkor melyik illetékesnek kell szólni ? Állatvédelem vagy menhely?
Köszönöm.
Közben már felhívtam a helyi állatvédő egyesület elnökét , és az volt a válasza, hogy tartsuk meg mert nem tud vele mit csinálni.
Hát kérdem én :milyen állatvédők ezek?
"Hát kérdem én :milyen állatvédők ezek?"
Sajnos ők is teltházzal üzemelnek.
Ha figyelemmel követnéd a munkájukat, vagy ellátogatnál egy menhelyre, látnád, hogy már a "fiókban is" kutyák, macskák vannak. Ez a sok szarházi, aki felelőtlenül szaporítja, biztosítja az utánpótlást.
Ha nem akarod a kutyát megtartani, akkor legyél csak ideiglenesen a gazdija. Keress meg több állatvédő szervezetet, hogy segítsenek a gazdikeresésben, hirdessék az oldalukon, és tedd ezt te is.
Valóban legtöbbször teltház van a menhelyeken és pici, oltatlan kölyköket nem a legszerencsésebb a nagyok közé berakni a kennelsorba.
Viszont, ha csak közvetített gazdikeresőként megosztanák az oldalukon, hamar lenne rá jelentkező. Esetleg keresd meg ezzel újra őket vagy hívj fel más szervezeteket is, lehet, hogy valahol hely is lesz.
Végső esetben a gyepmesternek kötelessége bevennie, de szerintem facebookon a nagyobb csoportokban megosztva pik-pak lesz gazdája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!