Hogyan tanítsam meg a kutyámnak hogy jöjjön vissza hozzám?
Egy 7-8 hónapos drótszőrű Fox terrier kutyánk van és nagyon okos, mindenféle trükköt megtanítottam már neki, (pl.:ül, fekszik, forog, pacsi, marad.)
Csak ez az egy nem megy.
Tudtok segíteni?
Minden tanács vagy tapasztalat segít.
Ha a marad parancsot tudja, akkor ultesd le valahova, menj tavolabb, legyen jutalomfalat a kezedben es szolitsd a neven. Oda fog menni, kezdetben a kajara, kesobb menni fog anelkul is, mert megtanulja a nevet.
Ha van kerted, akkor konnyu dolgod van, tudsz ott gyakorolni. Ha nincs, akkor szerezz be hosszu porazt (15-20 meter), mert termeszetesen nem engedheted el addig, amig tutira vissza nem jon.
En legalabbis igy tanitottam neki, most nem tudom, hogy ez a megfelelo modszer-e, mert kutyasuliban/ trenerner nem voltunk, de nekunk bevalt, behivhato 100%-ban. Persze sokat kell gyakorolni, nagyon sokat.
Köszönöm szépen.
Kipróbálom a pórázzal is.
Milyen jutalom falatokat ajánlotok? Vagy elég sima kutyakaja?
7-8 hónaposan már nem tanítani kell a behívást, hanem egy komoly szabályrendszert felállítani, hogy bármi történik, a hívásra jönnie KELL!
A hosszú póráz gyakorlásra jó, de nem oldja meg a problémát. A kutya nem ostoba, tökéletesen tudja, hogy mikor van rajta a póráz és mikor nem. Na meg a hosszú póráz sem úgy működik, hogy magadhoz rángatod vele a kutyát, ha be kellene hívnod, de ő nem akar menni...
Ha nem tudod nevelni, nem tudsz szabályt felállítani és érvényesíteni, akkor vidd el kutyaiskolába!
Igen, a kutyaiskola lett volna a következő opció ami felmerült, (ha nagyon béna lennék) de köszi hogy ezeket leírtad :)
Már gyerekkorom óta vannak állataim, de kutyám még nem volt csak rokonoknak, ennek ellenére tudom hogy magas intelligenciával rendelkeznek és nem "ostoba".
Még egyszer köszi és igazad van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!