Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy lehet leszoktatni 1 éves...

Hogy lehet leszoktatni 1 éves nagytestű kutyát a felugrálásról?

Figyelt kérdés
2022. jan. 14. 12:43
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Megtanítod neki pl jutalomfalattal.

Amúgy milyen kutya??

2022. jan. 14. 12:47
 2/10 anonim ***** válasza:
14%

Betartos a sorrendisegi szabalyokat. Minden veledelo tartsa be.

Kulonben zavaeos lesz a sorrend.

Felugrasnal semelyikotok se simizheti. Egy lassabb hatarizott mozdulattal eltolod,h negylabra keruljon . Kozben mondod,h nem.

Jelenleg nem tisztel a kutya,maga ala sorol.

Ha odahivod es jon ugras nelkul,jutfalat.

Tanits neki dolgokat jutfalattal.

Van mozgatva? Mert ez meg a tiszteletlensegmellett lehet jatekra hivas. ((1 eveyen meg futni nem viheted magaddal,de a sajat tempojaban futkarozhat szabad teruleten rendszeresen!)

2022. jan. 14. 12:54
 3/10 anonim ***** válasza:
94%

Tiltani kell.

Amikor rád akar felugrani, hátra kell lépni.

Vagy megfogod a lábait pár pillanatra, mondod hogy NEM, utánna elengeded

2022. jan. 14. 12:55
 4/10 anonim ***** válasza:

3-as írja jól. Az egyébként jól nevelt kutyánk tiszta szeretetből megkarmolta az akkor kb. 2-3 éves lányom arcát. Csúnya volt, szerencsére nincs nyoma. Pont így szoktattuk le, ahogy a 3-as írja. Még kölyök volt, 8 hónap körüli, játszani akart. Rövid időn belül tudta, hogy nem szabad.. Ugyanezt csináltuk, mint amit 3 ír.

Nálunk talán az volt a szerencse, hogy látta sírni a kislányomat. Egy-egy kutya nagyon okos (direkt nem írok fajtát, mert te sem írtad), pontosan tudta, hogy rosszat csinált.

2022. jan. 14. 14:12
 5/10 anonim ***** válasza:
... még ha nem is szándékosan. A sírást jegyezte meg...
2022. jan. 14. 14:13
 6/10 A kérdező kommentje:

szóval nálunk csak akkor ugrál, amikor meglát vagy kimegyek hozzá, egyébként nem és 1-2 percig tart ez nála

de nem is igazán ugrálás ez, hanem megölelés és az arcomra akar puszit adni, amikor meglát... én meg ugye vissza öleltem idáig

csak ugye most elég sáros a mancsa,

korábban törölt engem is szájon, lépett már a számba is, az még belefér

2022. jan. 14. 14:41
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Tehát idáig jutalmaztad ezt, és most hirtelen már zavar. És gondolom száraz időben megint jutalmazni fogod ezt.

Csak egy tudatosabb, következetesebb, jobb gazda kellene annak a szerencsétlen kutyának, nem tiltás meg büntetés...

2022. jan. 14. 19:46
 8/10 anonim ***** válasza:

Szóval neked nem probléma hogy a szádba lép...

Nekem lakásban vannak a kutyáim, de akkor sem díjazom az ilyesfajta viselkedést. Megtanítottam nekik hogy nem szabad felugrálni, máshogy is lehet kimutatni a szeretetet(hozza nekem a kedvenc játékát).

2022. jan. 14. 20:02
 9/10 A kérdező kommentje:
szerintem így tudja a legjobban kifejezni a szeretetét, ha megölel és puszit ad :)
2022. jan. 14. 22:19
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Akkor örülj annak is ha sarasan teszi:)
2022. jan. 14. 23:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!