Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Akinek azelőtt nagytestű...

Akinek azelőtt nagytestű kutyája volt, és a következő kistestű lett, miért döntöttetek a kisebb mellett?

Figyelt kérdés
2022. jan. 9. 11:30
 1/8 anonim ***** válasza:
85%
Több oka is lehet. A kistestűek többnyire hosszabb életűek. A nagytestű kutyák élelmezése többe kerül. Az ember is öregszik és mindig olyan kutyát kell választani, akit a gazda uralni tud. Baleset, sérülés lehet belőle (akár az ember, akár az állat oldalán), ha a kutya erősebb a gazdájánál.
2022. jan. 9. 12:04
 2/8 anonim ***** válasza:
77%

Ugyan nem volt nagykutyám, de nagykutyás voltam gyerekkorom óta. Kuvasz, németjuhász, berni stb. Testvéremnek 2 kistestű kutyája volt, végül az egyiket nekem adta, mert kölcsönösen megkedveltük egymást. Azóta 3 kistestű kutyám van, annyira megszerettem őket :)

Nagykutyákat továbbra is szeretem, de nem biztos, hogy valaha is lesz.

2022. jan. 9. 12:08
 3/8 anonim ***** válasza:
89%
1. vagyok. Még az jutott eszembe, hogy megváltozott életkörülmény is lehet az okok között. Vannak nagy mozgásigényű, nagytestű kutyák, akiket nem ideális tartani, ha a gazda nem tudja biztosítani a kutyának a napi x óra, y km mozgást.
2022. jan. 9. 12:08
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem közepes testű volt és úgy jött mellé a kistestű.

Agilityztem és a legnagyobb méretkategóriában 3-4x annyian voltak, mint a többiben és akartam még egy versenyző kutyát. Volt néhány csapattársam, akiknek pici kutyáik voltak és nagyon megtetszett a gondolat, hogy nekem is ilyen picúrom legyen, mert kicsit olyan, mintha ők mindig kölykök maradnának és kevesebbet fogyasztanak.

A következő viszont megint közepes testű lett, mert egyszerűen egymásba szerettünk :)

Mostanában valamiért a nagyobb testű, aktív kutyák felé húz a szívem, de aztán bármit hozhat a sors.

2022. jan. 9. 13:56
 5/8 anonim ***** válasza:
76%

Anyámék azon az álláspontot voltak, hogy házban akarják tartani a kutyát, innentől kezdve csakis kistestű pöttömök jöhettek náluk szóba.

Ráadásként ők maguk féltek minden kutyától, ami térdmagasság felé ér.

Én nagykutyát választottam felnőttkoromban, mert sokkal jobban vonzottak a "kutyatermetű" kutyák, tehát akik nem lettek ilyen apróra tenyésztve. Ettől függetlenül egy mopszot is ugyanúgy megszeretgetek.

2022. jan. 9. 14:06
 6/8 anonim ***** válasza:

Nekem épp ellenkezőleg, mindig a kistestű kutyák voltak “a kutyák”, persze itt én sem a 1,5 kg-s idegbeteg csivavákra gondolok, hanem úgy 10-15 kg-ig bezárólag a nem mini, hanem kistestű kutyák. Én egy nagy kutyával nem tudok mit kezdeni, megsimogatom, de nem váltanak ki belőlem semmilyen érzést, még idegesít is, hogy összeszőröznek. A kicsi kutyákat lehet szeretgetni, bent vannak a házban családtagként, a nagytestű kutyák kint a kertben pedig örülnek, ha naponta kapnak 10 perc figyelmet.

2022. jan. 9. 15:58
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2022. jan. 9. 16:48
 8/8 A kérdező kommentje:
Én sem a 2-3 kilós kutyákra gondoltam, hanem például Basset Houndra.
2022. jan. 9. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!