Miért csinálják ezt?
Van két kutya.
Szigetelt dupla házuk van,elférnek ketten .
A hővédő ajtót 3x szaggatták le. Bármit rakok be a házba,kiszedik,szétszedik. Múltkor az osb lapot szedték ki a házból.
Nem kennelben tartottak, játszok velük, tanítom őket. Mégis szétcsesznek jóformán mindent.. már nagyon unom. Megverni viszont nem akarom őket érte. Mit tegyek? Már tényleg az idegeimre megy,hogy minden nap szétszedik a házat...
Mennyi idősek? Miért van két kutya, ha nem bírsz velük?
Mennyit sétálsz velük naponta? Mit és mennyit dolgozol velük? Nyilván frusztráltak, tele vannak energiával.
Nem fog ezekre a kerdesekre valaszolni, szepen kikerulte oket. Nyilvan azt is csak azert mondta, hogy valamennyit foglalkozik veluk, hogy jobb szinben tuntesse fel magat a kerdezo.
Az a baj, hogy a viselkedesukbol tisztan latszik a problema, tehat kar tagadni.
Utolsó azért még nem kell bunkónak lenni,mert valaki nem egész nap a gyakorit bújja,hogy egyből válaszoljon a kérdésekre. De nem is vártam mást,ezen a szekción szinte kivétel nélkül mindenki csak ítélkezik. Akik rendesen, érdemben tudtak választ hozzáfűzni,azoknak köszönöm.
#14 nekem egy kutyám van. Nem is akartam másikat. Én az enyémmel jártam kutya iskolába,tréningre,egygazdás kutya nagyon kötődik hozzám és hallgat rám. Ezért mondtam,hogy ameddig csak ő volt,semmi gond nem volt.
Viszont hozzánk költözött egyik rokonom,aki hozta a kutyáját.. ez nem az én hibám. De persze lehet ítélkezni,nem fogom figyelembe venni. A kutyás gyakorisok mindenbe belekötnek,felteszek egy x kérdést,erre a tizedik ,huszadik válaszoló teljesen másról kezd el beszélni,mindent tudni akar,fajtát,kort,neveltetést, tartást.
Drága kérdező. A kutyák frusztráltak, tele vannak energiával, amit ezen vezetnek le. És akkor fontolod a megverést? Mire? Minek?
Erre nincsenek megoldások: megfelelő lefárasztás és megfelelő nevelés kell. Úgyhogy nagyon gyorsan vegyél vissza ebből a mocskos, alpári stílusodból és mások minősítgetéséből!
Ha családon belüli konfliktusok vannak, akkor a családi kapcsolatok rész alatt fejtsd ki a gondodat. Addig pedig lásd el megfelelően a kutyákat!
Kérdező, akkor sincs más megoldás, mint lefárasztani a kutyákat. Munka előtt-után be kell vezetni egy egy órás, felfedzős sétát, ahol szimatolhatnak, futtatóban futkározhatnak, vidd egyszerre a két kutyát. Már ez is több mint a semmi, ha még sétálni se jártok el, munka előtt és után kapnak 5 perc simit, jóhogy szegények ezzel próbálják lefoglalni magukat EGÉSZ nap.
Aztán amíg fő a vacsi, megy a mosógép vagy bármilyen szabad 15-20 perced van, mehet a trükközés, játék - az agyi fárasztás. Ha már megtanítasz mindkettőnek 4-5 dolgot, szuper feladatsort ki lehet találni, aminek iszonyatosan fognak örülni. Nyilván itt is változatosnak kell lenni, a monotonitás kiveszi belőle a kihívást. Ha jártál kutyasuliba ez nem szabad, hogy számodra kihívás legyen.
Sajnos még gázabb, amit a másik kutya gazdija csinál, de a tiéd hiába gondolod jól neveltnek, amíg a másik kutya is unatkozik, addig a tiédet is be fogja vonni a hülyeségeibe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!