Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mentheto lehet meg a kutyam,...

Mentheto lehet meg a kutyam, vagy keszuljek fel elengedni?

Figyelt kérdés

11 eves kistestu. Masfel eve volt egy szedelgeses elesos kb 10 masodperces rohama. Nagyon meleg volt es a napon jarkalt, azt hittuk csak kicsit rosszul lett a melegtol. Aztan utana volt meg egy tavaly es iden 1 honapja is egy, azoknal mar kicsit rangatozott is. 2 napja ilyenkor este ugyanez tortent, de ez mar egy oraig tarto szedelgeses jaras volt. Aztan masnap reggel beutott a legrosszabb, elborult, maga ala pisilt, bepanikolt es a feje meg a nyaka teljesen jobbra huzott neki, aztan elkezdett ritmusosan oldalra rangani, aztan mar a szeme is. Vegul mar szinte nem is volt tudatanal, surgossegi ellatast kapott, infuziot, injekciokat, vitamint, szteroidot. Este semmi baja nem volt, ma reggel pedig ebredes utan ugyanigy rohamot kapott, csak mar nem rangatozott, menni is tudott, de rettenetesen szedult es megint rangott a feje es a szeme ugyanarra az oldalra. Beadtuk a felirt gyogyszert neki, ez atsegitette a rohamon, nem panikolt, lefekudt es meg sem mozdult, ameg elmult. Amikor a seta miatt izgatott lett, megint kijott a roham, megint nyugtato. Aztan elmult magatol mindket esetben, a harmadiknal mar jarni is tudott, szedult, rangott a szeme, de csovalta, hisztizett a setaert, prpbalt ugralni es teljesen tudatanal volt. Most is egy kisebb rohama van eppen, tehat 48 ora alatt ez az otodik. Maga ala pisilt, aztan odajott, jelzett, hogy kezdodik, majd megint adtam neki gyogyszert es lefekudt, vigyazok ra, annyira most nem durva a rohama. Az orvos szerint monden rohamnal adhatok neki a nyugtatobol, de ha naponta 4-5 is van, az mar nagyon gaz es egyszeruen nem merek tobbet adni, mert attol felek tuladagolom es meghal. Stroke vagy epilepszia a gyanuja a dokinak. Most irt fel neki meg 2 fele gyogyszert, az egyik epilepsziara van. Ezt ma este adtam be neki, kb 1-2 oraja de megint kattog a feje es a szeme, illetve szedul ahogyan emlitettem. Laboreredmenyre meg varunk. Minden roham pontosan ugyanugy kezdodik neki, hogy maga ala pisil, aztan jon a tobbi. Az a szerencse, hogy mar o is tudja es szol is elotte, hogy keszuljunk.

Nagyon orulnek olyan emberek tapasztalatainak, akik atestek ilyesmin, esetleg kuzdenek meg vele, vagy nem sikerult a felepules, minden erdekel. Bele fog szakadni a szivem, ha most jott el az ido, hiszen pici testu kutyanak meg nem is annyira oreg. De ez nem allapot, hogy napi 5-6-szor rohamai vannak es alig van tiszta pillanata a sok nyugtatotol is. Benulas, ilyesmi nem tortent meg szerencsere. Az orvos annyit tudott mondani, hogy megprobalhatunk tobbfele kezelest, de egyelore meg az sem biztos mi a baja.

2022. jan. 12. 20:43
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
78%
És még annyit hozzátennék ,ha használtok Nexgardot, Bravectot vagy Simparicat, akkor sürgősen álljatok le róla, ha a kutyának epilepsziás tünetei vannak és keressetek más alternatívát kullancsra, szívféregre pedig jó a Milprazon. De a fent említett három élősködő elleni gyógyszer nem alkalmazható epilepsziára hajlamos egyedeknél, sőt olyanoknál is okozhat epilepsziát, akik alapvetően nem hajlamosak rá.
2022. jan. 12. 22:16
 12/19 A kérdező kommentje:
Koszonom a tanacsokat! Kiltixet hasznaltunk most, elotte Forestot, a tablettazast sosem mertuk kiprobalni.
2022. jan. 12. 22:21
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Én arra gondolok, hogy egy orvos nem orvos, vidd ék több helyre, kérj több véleményt!
2022. jan. 13. 08:07
 14/19 A kérdező kommentje:
Igen, ezt fogom tenni, van mar idpontom masikhoz is, ahhoz aki a fulet mutotte tavaly. Ehhez az orvoshoz SOS jottunk, mert nagyon feltem, hogy ha nem a legkozelebbibe viszem, meghal mire odaerunk. Mivel a gyogyszert o irta fel, igy ide is vittuk vissza eddig. Szerintem fura ennyi gyogyszert talalomra felirni a kutyanak. Nem akarok okoskodni, hiszen megis az orvos az orvos, de nekem olyan gyanum is van, hogy esetleg agydaganat lehet, hiszen pont azon az oldalon a fuleben is kijott egy tavaly decemberben, azzal mutottek. Mi van, ha attet? A masik tippem pedig a brutalis allando fulgyulladasa, amit szinten kezelnek mar honapok ota, ramehetett a belso fulere es az egyensulyszervere. Legalabbis olvastam errol, mint lehetseges ok. De ezt ez az orvos azonnal kizarta, pedig szerintem lehet benne valami, pontosan ugyanarra az oldalra huzza a fejet es azzal a fulevel kiskora ota bajok vannak, allandoan kezeles alatt volt. 4. napja tarto stroke-ba mar regen belehalt volna nem? A tegnapi kezeles sem ert semmit, mert ugye este vegig szedult. Illetve az epilepszianal sem folyamatos a szedules nem? Ma is felkelt, orult, es egybol megszedult es megint le kellett fekudnie es rangott a szeme ooldaliranyosan, meg a feje is picit, de teljesen kepben volt vegig, nem feszultek be az izmai sem, csak forog vele a vilag. Azert a gyogyszert adom neki becsulettel, nem akarom, hogy ezen muljon valami, csak a patikus is furcsan nezett amikor kivaltottam, mert a tegnap elotti gyogyszerrel egyutt ez a masik 2 eleg sok szerinte.
2022. jan. 13. 08:36
 15/19 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Gondoltam kozvetitem a fejlemenyeket, hatha egyszer valaki ratalal a kerdesre, mert hasonlo tortenik vele, meg persze azoknak is, akiket erdekel. Ma derult ki a ver es vizelet eredmeny, azt mondjak semmi szervi baja nincs, tokeletesen mukodik mindene. A kiugro ertekek pedig egyertelmuen kozepful gyulladasra utalnak, megpedig eleg durva gyulladasra. Az orvos szerint, aki most ez megnezte a masik helyett azt mondta, teljesen elkepzelheto, hogy a fule miatt vannak ezek a tunetei es hogy ezek nem is rohamok, hanem kvazi egy allapot, amit kivalt a gyulladas. Annyira megorultem, hogy elbogtem magam, szegeny ma sokkal jobban volt, evett, ivott, rosszalkodott is kicsit, de most megint megszedult es fekszik. Holnap rohanunk mintat vetetni a fulebol ezuttal akkor megegyszer, kerunk egy vizsgalatot ra es meglatjuk. Ha tobben is megerositik, hogy ez a gond, akkor pedig a CT-t, MRI-t lemondjuk ameg felepul, ne altassak feleslegesen. Majd utana azert lehet a biztos ami tuti alapon kerunk egyet.
2022. jan. 14. 19:25
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Jó hír!! Gondolunk rátok, kitartás!!
2022. jan. 14. 19:28
 17/19 anonim válasza:
100%
Szia. Mik a fejlemények? :)
2022. márc. 9. 17:02
 18/19 A kérdező kommentje:
Szia! Vegul kiderult, hogy sulyos kozepful es enyhe belsoful gyulladasa van es emiatt vesztibularis szindromaja is lett. Meg jo, hogy nem vittuk vissza az elso orvoshoz kezelesekre, mert o kizarta a fulet, mint problemat mindenfele komoly vizsgalat nelkul es tomte volna epis gyogyszerekkel. Jelenleg ott tartunk, hogy megyunk fuleszhez vele, mert egy hallojarat eltavolitast javasolt a masik doki, aki az MR vizsgalatot atnezte, de szerinte is az a biztos, ha egy fulesz is atnezi, hatha mentheto na meg inkabb egy szakember csinalja a mutetet. Kozben a foga is rosszabb allapotba kerult, szerintem az okozza az allando gyulladast, csak mivel oreg, ezert nem ajanlotta az orvos, hogy egy evben kettoszor tobbet mutsek, ugyhogy most majd a fulesz elmondja hogyan lehetne ezt osszehozni, melyik legyen elobb, a foga, vagy a fule. Eleg ideges vagyok miatta, a fuleszhez is nehez volt idopontot kapnunk, bocsi, ha nagyon ossze-vissza fogalmazok! :) Szegenykenek igy oreg korara elojott ez a fogproblemaja es ez sajnos felerositi a fulgondot.
2022. márc. 10. 09:28
 19/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Hogy van a kutyus?

2022. szept. 21. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!