Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ki az a elvetemült aki bent...

Ki az a elvetemült aki bent tartja a border collieját?

Figyelt kérdés
Néhány filmben meg reklámban van benti border collie, de ez egy kinti kutya mondhatni tilos behozni!

2022. jan. 11. 07:38
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:
87%
Rajtad kívül mindenki érvelt.
2022. jan. 11. 17:02
 42/59 A kérdező kommentje:

41

Az nem érvelés, hogy betegségük a kutyát a TV elé oszt jó.

2022. jan. 11. 17:03
 43/59 anonim ***** válasza:
89%
Nem ezzel érveltünk, de látom, szövegértelmezési nehézségeid vannak, és rosszban vagy az autocorrecttel. :-D
2022. jan. 11. 17:12
 44/59 A kérdező kommentje:

43

Tényleg rosszban vagyok.

2022. jan. 11. 17:13
 45/59 anonim ***** válasza:
97%
Miért írjunk érveket, ha te sem válaszolsz? Van bordered? Honnan? Mit dolgozol vele?
2022. jan. 11. 17:27
 46/59 A kérdező kommentje:

45

Nincs, de amikor láttam a reklámban, hogy bent van akkor utánna néztem mert az tudtam, hogy nagy mozgás igényű és szóre is nagy és malydem mindenütt azt írják, hogy kizárólag kinti tartást igenyel

2022. jan. 11. 17:31
 47/59 anonim ***** válasza:
87%

malydnem... Hát, egy ilyen értelemmel (annak hiányával) nem lehet vitatkozni.

Miért csodálkozok, hogy te eddig bordert csak TV-ben láttál... De azért nagyon okosnak akarod hinni magad.

Hát most lelombozlak, minden tenyésztő és mindegyik menhely, fajtamentés csak benti tartásra ad oda bordert! Mert ezt igénylik. ezek a kutyák. Mert annyira tele vannak szeretettel, kötődéssel, ragaszkodással, annyira igénylik a társaságot, a bújást, a törődést, hogy azt nem bírják pszichésen és lelkileg egészségesen, ha a nap 20 órájában, vagy még több ideig nem lehetnek az ember mellett! Ennyire egyszerű! De nyilván ezt sem fogod megérteni a csöpp agyaddal és a még kisebb érzelmi készleteddel. Csak azt kérem, hogy soha a büdös életben ne legyen ilyen fajtád (se)!

2022. jan. 11. 17:47
 48/59 anonim ***** válasza:
86%

Nekik van olyan jelenlegi védencük, akit KIZÁRÓLAG BENTI KUTYÁNAK adnak, mert szökik, nincs számára akadály, pedig foglalkoztak vele az előző gazdái a leírás alapján, és sehogyan sem tudták meggátolni.

[link]

A benti tartás mellett természetesen fontos a megfelelő foglalkozás, sport, tanítás, egyedtől is függ, hogy mi lesz nyerő, van, amelyik agilityben jó, van, amelyik terelésben, az én örökbefogadott kutyámnak (nekem is ettől az egyesülettől van kutyám) pl egyáltalán nincs terelő ösztöne, és ha egy feladathoz nincs kedve, nem csinálja, leáll, viszont szeret túrázni, és van egy fajtához képest szerintem erős vadászösztöne, úgyhogy valami vadász fajta lehet benne a border collie mellett, ha rágcsálót lát, olyan, mint hogyha hipnotizálnák, méretre egyébként kicsi, olyan, mint hogyha összement volna, szereti a kényelmet, szerintem valami öleb is lehet benne, ilyenkor ő kint fázik, ezért van kabátja, ha fázik, nem akar sétálni sem, leáll, cipelteti magát, esetleg remeg a lába, kabátban ez nincs, hát, mondjuk közelebb is van a hasa a földhöz, mint egy fajtatiszta border collienak, és a hasán nem is olyan dús a szőr, a fenekén meg a nyakán a legtömöttebb a bundája. Szóval őt nem is lehetne kint tartani.

De van egy barátnője, ő fajtatiszta border collie, fiatalabb, szintén lakásban él, a gazdik tavaly csináltak végig vele egy komolyabb egészségügyi kezeléssorozatot, nagyon beteg volt, de sikerült felgyógyulnia, nagyon erős kötelék van a gazdik és a kutya között, sokat foglalkoznak vele, nem érezné magát jól ő sem kinti kutyaként. Ő kölyökként került hozzájuk.

2022. jan. 11. 17:49
 49/59 A kérdező kommentje:

47

Én a többségnek hiszek nem a tevhitben élőknek.

2022. jan. 11. 17:52
 50/59 A kérdező kommentje:

47

Amúgy macskás vagyok soha nem tervezek magam mellé egy hálátlan görcsöt, de ennek ellenére nem szeretem ha valaki allatkínzó.

2022. jan. 11. 17:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!