Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Shiba Inu lakásban?

Shiba Inu lakásban?

Figyelt kérdés
Aki lakásban tartja a Shiba Inu kutyusát: Milyen gyakran viszitek le? Mennyit van egyedül? Hogy viseli ha pár órat egyedül kell lennie?

#kutya #shiba inu #Shiba Inu lakásban
2022. jan. 10. 03:53
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem ilyen kutyám van, de gondold át alaposan, hogy tudsz-e vele megfelelően foglalkozni, ne csak divatból válassz ilyen kutyát.

Ezt olvasd el: [link]

2022. jan. 10. 06:12
 2/5 anonim ***** válasza:
69%

https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__11534814-shi..

Mielőtt ez is (mint a fentebb linkelt) átmegy a szokásos "állatkínzás-e kutyát tartani lakásban?" vitába...

Amit kérdezel, az nem fajtaspecifikus. Tehát:

- ahogy megékezik Buks... na jó Hanácska az otthonodba, onnantól kezdve folyamatosan szoktatod ahhoz, hogy nem vagy vele mindig. Eleinte percekre(!) hagyod egyedül csak, majd ahogy a kutyus nő, mentálisan, neurológiailag is fejlődik, fokozatosan növeled az időtartamot

- felnőtt kutyának továbbra is a minimum 3 gyors, egészségügyi séta az ajánlott + legalább 1 nagy, bandázós, feladatozós, játszós séta (akinél és ahol lehet, póráz nélkül)

- egy kölyök még fejletlen, fizikailag képtelen hosszú ideig tartogatni, kétóránként és evés, alvás, játék után veszed le (aztán fokozatosan növeled az időtartamot). Ha nem érnétek le időben, akkor is látod rajta az igyekezetet, hogy a helyétől minél messzebb és az ajtóhoz minél közelebb pisiljen

- a jó kutya (továbbra is) úgy áll össze, hogy szocializáció + alapvető (életmentő, együttélést segítő) feladatok + hobbik/sportok + kirándulások a természetben. Utóbbi kettő azért, hogy kutya tudjon lenni, lehetősége legyen felfedezni, harapni, rohanni, megfogni, birtokolni stb. Ott szokott borulni a dolog, ha valamelyik összetevő hiányzik vagy nem elég.

2022. jan. 10. 06:19
 3/5 anonim válasza:
100%

Nekem shibám van, valóban nem egyszerű esetek, baromi makacsok tudnak lenni.

Napi két nagyobb sétával simán bírja, sőt, sokszor úgy kell könyörögni neki, hogy menjünk máár, bár ez valószínűleg csak az ő kattanása :D Alapvetően a shibák nagyon tiszta kutyák, hamar szobatisztaságra lehet őket szoktatni.

Már több mint egy éve itthonról dolgozom, szóval sokat vagyunk együtt, de előtte bejártam, és azzal sem volt gond, nem unatkozott, inkább egész nap aludt.

Nagyon-nagyon attól függ a dolog, hogy mekyik kiskutyát választod. Nekünk szerencsénk volt, mert egy elég nyugis kutyát sikerült választanunk.

2022. jan. 10. 07:53
 4/5 anonim ***** válasza:
39%
Az, hogy milyen gyakran viszed le nem kutyafajtól függő. Bármilyen kutyának a minimum napi 3-4 séta szükséges. Az más dolog, hogy a fajtának e mellett milyen egyéb igényei vannak még. Pl. meddig tartson egy-egy séta. Én négyszer viszem le a sajátomat, pedig "csak" tacskó. Kell neki. A kettő sétásokat nem is értem. Az már kínzás egy kutyának. Persze idővel hozzászokik, de szerintem nem egészséges hosszútávon. A séták hossza változhat kutyától függően. Nekem két lemozgató és két egészségügyi séta fér bele. Reggel nagyobb, délben egészségügyi gyors séta, délután ismét egy nagyobb, este meg még egy egészségügyi séta. De van olyan kutya ami igényli, hogy nagyokat fusson, sokat mozogjon, ne csak azért vigyék le, hogy elvégezze a dolgát, körbeszagolja a bokrokat a környéken és aztán rohanjanak is fel vele.
2022. jan. 10. 09:14
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

- napi 2x. Reggel hatarban rohangal kb masfel orat, este 30-60 perc bio es "ujsagolvasgatas". Semmi nem szentiras, ha ugy alakul maradunk tobbet is.

- Teljesen jol viseli a hosszabb egyedulletet is, mivel nem az a "tapados" fajta. Fuggetlenul ettol, mint minden kutyat ezt is szoktatni kell hozza, hogy ne legyen szeparacios szorongasa.

2022. jan. 10. 14:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!