Szeretnék egy kis dobermann kutyust, viszont szeretném ha állna a füle és le lenne vágva a farka, van olyan tenyésztö Magyarországon, aki így adja a kölykeit?
1-es, sunyi kérdés, tudod te nagyon jól!
Kifejezetten csak azért kérdezed hogy aztán a válasznak nekiugorjatok mint a hiénák, szétszedni a kérdezőt.
Esztétikai oka van a vágott fülnek és faroknak.
Régi eredetű dolog.
Manapság elavult bizonyos nézetek szerint és van ahol tiltott.
Szerintem is a vágott dobi a szép.
Nekem is jobban tetszik a vágott, de ez betiltott dolog.
Nem fogsz olyan tenyésztőt találni, amelyik kupírozott kutyát ad. Aki így ad kutyát az szaporító, és a műtét sem legális úton megy végbe (de jobb esetben egy lefizetett állatorvos végzi)
#4 és ha anyád megcsonkította volna a füled-farkad, mert szerinte úgy szebb, azt normálisnak gondolod?
Szerintem is úgy néz ki igazán jól egy dobermann, de önző emberi dolog emiatt bántani az állatot.
Nem, mivel nem legális. Max szaporítónál, akinél 40 ezer egy “kiskugya”.
Szerintem is szebb volt a vágott/állított fülű, de, és itt jön a DE…
Nekem anélkül is tetszik, természetesen, ahogy született, valamint személyiséget is nézek. Ha enélkül nem is tetszik az adott fajta, inkább ne is ezt válaszd. Akkor nem vagy a fajtával szemben elhivatott.
Értem, köszönöm a válaszokat!
Szaporítótól semmiképp nem szeretnék kutyust. Esetleg külföld?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!