Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A yorki kutyám megvadult,...

A yorki kutyám megvadult, valami tipp?

Figyelt kérdés
Par napja kaptam (4) az elején jol megvolt de most ha meg akarom simogatni rakap vagy rá morog a kezemre vagy a lábamra, nem harap nagyot csak nem jo hogy ilyen 7 hónaposan, valami tipp?
2022. jan. 1. 20:02
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
58%

Azt meg felejtsük el,hogy ilyen a fajta.Rohadtul nem ilyen a fajta,és ez nem is ideggyenge szaporítós (mindenre ezt mondja mindenki..) kutya,hanem szimplán neveletlen,új helyen van és rengeteg stressz érte hirtelen.

Te tudod,hogy karácsonyra őt kaptad.Ő nem tudja,hogy karácsony volt és ő téged nyert meg.

Csak áthelyezték A lakásból B-be egy idegen mellé.

2022. jan. 1. 20:50
 12/19 anonim ***** válasza:
19%

Mondjuk aki karácsonyi ajándékba ad a hisztis gyerekének állatot, pláne kutyát, attól sajnos felelősséget és gerincet nem lehet várni...

Aztán még pár nap, szétrag pár dolgot, még néhányszor durvábban játszik, az ágyad mellé ürít és meg fogod unni őt. És ahogy lenni szokott, repül az utcára a kutya. Vagy a szomszéd elintézi és elássátok egy bokor alá.

2022. jan. 1. 21:15
 13/19 A kérdező kommentje:
#12 Felelősséget valalok érte minden, megtanitottam neki hogy ne kakiljon pisiljen be szóval szobatiszta nagyon szeretem nem engedném hogy a szüleim csak úgy kitegyék az utcára.
2022. jan. 1. 21:28
 14/19 anonim ***** válasza:
59%
Egyszerűen csak kamasz, kölyök, nevelni kell következetesen, határokat húzni. A yorki terrier, eredetileg patkányokra vadásztak velük, a most kedvencként tartott egyedek is tele vannak energiával, pörögnek ezerrel, amelyikeket én ismerem. Az ösztöneit ki kell aknázni valami nekik való foglalkozással, pl. a labdadobálás jó lehet. Ha harap, jelezd neki, hogy fáj, ajánlj neki valami mást, mondjuk egy plüsst, egy kötelet, egy sípolós játékot. Kutyaovit vagy kutyasulit ajánlok, mert ott sokat tudnak segíteni, és tud szocializálódni is más kutyákkal.
2022. jan. 1. 21:43
 15/19 anonim ***** válasza:
19%
Jaj... Kiskutya helyett inkább egy helyesírási kézikönyvet kellett volna kapnod a fa alá. Drága, vedd már annyira a fáradtságot és tisztelj már másokat annyira, hogy ha segítséget kérsz, legalább próbálj meg helyesen írni!
2022. jan. 1. 21:53
 16/19 A kérdező kommentje:
#15 bocsánat, hogy elírtam valamit :)
2022. jan. 1. 23:25
 17/19 anonim ***** válasza:
73%
Ha már másba nem tudsz bele kötni,mert előtted minden hasznos tanácsot ellőttek b*szogasd a helyesírását,úgy kell azt.
2022. jan. 1. 23:35
 18/19 A kérdező kommentje:
#14 a kutyasuliról beszéltem a szüleimmel, a barátaimmal el szoktunk menni setalni vele akkor ki szokott fáradni és lefekszik mellem a kanapén, játékai vannak azokkal általában elvan, de nem köti le sokáig
2022. jan. 1. 23:39
 19/19 anonim ***** válasza:
66%

"játékai vannak azokkal általában elvan, de nem köti le sokáig"

Mert nem ember, hogy élettelen tárgyakkal játsszon. Minőségi együtt töltött időre van szüksége a gazdival, azaz veled.

Ez lehet:

- tanítás

- séta, kirándulás

- sportok/játékok: labdázás, frizbizés, zsákmányjáték, agility, mantrailing (piciknek is!), szimatmunka stb stb

Ha környezetgazdagítás kell, akkor tölthető, logikai játékok, lehet millióegy félét kapni: trixie, nina ottson, kong, lickimat stb. Ezeket is felügyelettel használja a kutya és lehetőleg csak akkor, amikor már van köztetek egy olyan bizalmi kapcsolat, hogy nem védi tőled a cuccait, kajáját. Ehhez 4-5 nap nem biztos, hogy elég.

"ha meg akarom simogatni rakap vagy rá morog a kezemre vagy a lábamra"

Ez bizalmi kapcsolat + tanítás.

Szóval a kutya reakciója normális és érdemes lenne figyelni a finomabb jelzéseit, mert szokott lenni előtte, csak a béna ember, aki nem tud kutyául, meg egyébként is beszédhez, hangleejtéshez szokott, nem veszi észre. Stresszjelzések: [link]

Tanítani kellene, hogy ne sodorja veszélybe önmagát, illetve, hogy meg tudd vele beszélni, mit szeretnél, mit nem. Ilyen alapvető feladatok: név, behívás, marad (üllel, fekszikkel kombinálva), kérem, szemkontaktus, láb melletti séta, tiltószó. A lábad támadására nyilván az utóbbi fog kelleni meg birkatürelem és rengeteg juti.

Szóval szerintem is rátok férne egy nagyon jó kutyasuli, mert láthatóan meg vagytok akadva. Illetve attól függően, hogy mit csináltak vele az előző helyén, lehet az emberekkel (úgy általában) sérült a kapcsolata, lehet csak tartózkodó idegenekkel. Nem várható el, hogy ezeket csípőből tudd kezelni.

Továbbá, a leírás alapján (orvosi) vizsgálathoz, kozmetikához szoktatás is rátok fér. Vannak olyan sulik, ahol ennek az alapjait (relax póz) is tanítják. A "nem tudom megsimogatni" az egy dolog, de ha nem tudod megvizsgálni a lábát, nem tudsz a fülébe szemébe cseppenteni stb. az veszélyes.

Illetve kozmetikust is lehet találni olyat, aki vállal kozmetkiához szoktatást.

2022. jan. 2. 09:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!