Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyatartás miért nincs...

A kutyatartás miért nincs engedélyhez kötve? Ti támogatnátok?

Figyelt kérdés

Főleg nagytestű kutyákra gondolok.

Sokszor hiába van valakinek például németjuhásza még arra sem képes, hogy becsukja a kaput, nehogy valakit megtámadjon a kutyája.

Sokan azt se fogják fel, hogy őket lehet nem bántja, de igenis tud a kutya kiszámíthatatlan lenni idegenekkel szemben.

Sok alkalmatlan, sötét embert kilehetne szűrni véleményem szerint.

2021. dec. 30. 16:02
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
58%

Amíg azt hiszik az emberek, hogy ha a puli szeme elől levágják a szőrt, akkor megvakul, addig én is az oktatást tartom nagyon fontosnak.

Elképesztő tévhitek vannak!

2021. dec. 30. 17:03
 12/17 anonim ***** válasza:
33%

Én tanfolyam + kutyaiskola elvégzéséhez kötném, aki engedély nélkül tart kutyát, pénzbírsággal büntetném. És a tartási körülményeket is rendszeresen ellenőriztetném.

És igen, sok inkompetens tart kutyát, a szomszédom is folyton kiengedi a nagy németjuhászt az utcára. Mikor viszem a 3 kg-s kutyámat sétálni, nem egyszer ugrott neki majdnem nagytestű kutya, utolsó pillanatban rántották vissza a pórázt. Az ilyen kutyák veszélyesek állatra-emberre, ha nem lettek megnevelve.

2021. dec. 30. 18:37
 13/17 anonim ***** válasza:
79%

Jó ötlet, de ki fogja ellenőrizni?

Van ra törvény, hogy ha a kutya tamad, akkor felelosswgre vonjak a gazdit

2021. dec. 31. 03:49
 14/17 anonim ***** válasza:
50%

Gazdijogsival is csak komoly kutyások szívnák meg ha kötelező lenne.

Nekünk muszáj lenne a képzések, versenyek, kiállítások miatt, más ugyanúgy elsunnyogná.

2021. dec. 31. 12:58
 15/17 anonim ***** válasza:
88%
Sajnos ennek nincs realitása ma Magyarországon. A chip és oltás is kötelező lenne, ennek sem tesznek eleget az emberek. Állatorvosunk szerint a környékbeli kutyák 50-60%-a oltott csak, erre mindig felhívja a jegyző figyelmét, mégsem tesznek semmit ellene, még csak egy figyelmeztetést sem küldenek ki.
2022. jan. 1. 10:59
 16/17 anonim ***** válasza:
65%

Én támogatnám mindenképp. Ha megszűnnének a szaporítók sokkal könnyebb dolgunk lenne.. én az ivartalnítást tenném kötelezővé és betiltanám az otthoni szaporítást. Ha kiderülne, hogy valaki mégis csinálja, börtön járna érte és súlyos pénzbírság.

Lehet durván hangzik, de gondoljunk bele hány szerencsétlen állatnak hogy végződik a sorsa.

2022. márc. 5. 10:05
 17/17 anonim ***** válasza:
55%
11es vagyok. A Gazdijogsit pár perc alatt kitöltöttem. Semmi extra nincs benne. Szerintem nem ad plusz tudást. Szóval nekem nem jött be.
2022. márc. 5. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!